بستر نامناسب اقتصاد سبب عدم تصمیم گیری های درست شده است
غلامحسین شافعی (رئیس اتاق بازرگانی ایران) اعتقاد دارد که بستر نامناسب اقتصاد سبب سلب تصمیم گیریهای درست شده است و نمیتوان با نادیده گرفتن این موضوع، بر اقدامات گذشته پافشاری کرد و باید به منظور حل مسائل به سمت شفاف سازی گام برداریم.
به گزارش اکوسیستم، شافعی امروز در نشست هیئت نمایندگان بیان کرد: با نگاهی به اقتصاد کشور درمییابیم که حال اقتصاد خوب نیست و ناکارآمدی بسیاری در عرصههای اقتصادی وجود دارد و این ناکارآمدیها خود را به حوزههای اجتماعی و محیط زیست نیز رساندهاند و باعث کاهش اعتماد به مسئولان شدهاند.
وی اضافه کرد: اما این به معنای ناامیدی نیست و قطعا میتوان به یمن وجود کارشناسان فداکار و فعالان اقتصادی با ارادهای که در کشور داریم و با فراهم کردن ابزارها، افق بلند مدت و بهینهتری را برای اقتصاد کشورمان ترسیم کرد و بر مشکلات فائق آمد تا در یک بازه زمانی ۱۰ ساله اقتصاد کشور به یکی از اقتصادهای برتر جهان تبدیل شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: شرایط فعلی و انباشته شدن مشکلات در طول زمان باعث نارضایتی شده است و نمیتوان با نادیده گرفتن آن بر اقدامات گذشته اصرار ورزید و در شرایط کنونی برای غلبه بر مشکلات باید به سوی شفاف سازی حرکت کرد. باید واقعیتها را دید و از آنها سخن گفت، زیرا در غیر این صورت در دام مشکلات باقی میمانیم و شاهد افزایش فساد، فقر و عقب ماندن از توسعه اقتصادی خواهیم بود.
وی ادامه داد: بستر نامناسب اقتصادی سبب سلب تصمیم گیری درست شده است و این ساختار نمیتواند باعث بیرون رفتن از مشکلات شود، به علاوه قوانین متعدد و تفسیرهای متفاوت از آن باعث مشکلات بسیار شده است. برای حل پایدار و ریشهای مسائل اقتصادی باید واقعیتهای موجود در جامعه را قبول کرد و به صورت شفاف و روشن از آنها سخن گفت، زیرا در غیر اینصورت همچنان در مشکلات باقی میمانیم و حتی شرایط را پیچیدهتر و غیرقابل حل خواهیم کرد.
شافعی تشریح کرد: افزایش فساد و نابرابریهای فراوان، فقر و بیکاری و کاهش سطح درآمد واقعی، عقب ماندن از توسعه اقتصادی از سالها پیش مسائلی بوده است که پیامدها آن توسط کارشناسان و متخصصان و بخش خصوصی بارها پیشبینی و ذکر شده بود. با در نظر گرفتن تجربیات موفق دیگر کشورها توصیه میشود نهاد فراقوهای به منظور توسعه کشور برای بازه زمانی 5 تا 10 ساله به وجود آید تا شاهد عبور از بحران باشیم.
وی گفت: مهمترین مشکل اقتصاد کشور تصمیمهای مقطعی و جزیرهای است. به همین دلیل فداکارانه باید تصمیم گرفت و به نسلهای آینده نگاه کرد. در شرایط فعلی قوانین دست و پاگیر و پوسیده مانع از پیشرفت و توسعه است که باید بازبینی شود.
نظرات