آیین نامه وزارت ارشاد در خصوص حذف مجوزها برای استارتاپ‌ها

آیین نامه وزارت ارشاد در خصوص حذف مجوزها برای استارتاپ‌ها

حسین انتظامی (قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) از ابلاغ آیین نامه‌ای تا 20 روز آینده با هدف رانت‌شکنی در حوزه استارتاپ‌ها خبر داد.

به گزارش اکوسیستم، به طور معمول ایده‌‌ها و تیم‌های استارتاپی در مرحله ظهور سرشار از نشاط و پویایی هستند، اما به محض ورود به بازار تجاری دچار سرخوردگی می‌شوند و انرژی آنها به میزان چشم‌گیری کاهش می‌یابد. اغلب فعالان استارتاپی این کاهش سطح انرژی و انگیزه را ناشی از رانت‌های پشت پرده برای بعضی از فعالان این کسب و کارها می‌دانند و به دفعات خواستار ورود مسئولان اجرایی به مقوله نظارت بر این عرصه شده‌اند.

انتظامی در دومین رویداد پیوند کارآفرینی دیجیتال و استارتاپ‌های حوزه فرهنگ و هنر که با حضور عیسی منصوری (معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار)، سید مرتضی موسویان (رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) و استارتاپ‌های حوزه فرهنگ و هنر برگزار شد، گفت: در مدت زمان 20 روز تا حداکثر یک ماه دیگر، آئین‌نامه‌های جدیدی برای توسعه و تسهیل راه‌اندازی کسب وکارهای نوپا ابلاغ می‌شود که باعث از بین رفتن رانت و حذف بعضی از مجوزهای فعلی خواهد شد.

قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مدیریت رگولاتوری یکی از مواردی است که باید در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیشتر به آن توجه شود. باید مشارکت بخش خصوصی را در مدیریت افزایش ببریم و برای محقق شدن این مهم نیاز است قوانینی که حداقل متعلق به 40 یا 50 سال پیش است و تعریفی از کسب‌وکارهای جدید در آنها وجود ندارند را اصلاح کنیم.

در این رویداد همچنین سید مرتضی موسویان (رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در خصوص وضعیت بیمه و مالیات کسب و کارهای نوپا، بیان کرد: در سال 1393، تفاهم‌نامه‌ای در مورد مالیات کسب و کارهای فرهنگی دیجیتال میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت اقتصاد و امور دارایی به امضا رسید که براساس آن، مؤسسات دارای مجوز از مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، معاف از مالیات هستند و اگر این مؤسسات در این زمینه با مشکلی مواجهه باشند، می‌توانند به امور حقوقی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال مراجعه کنند تا مشکل آنها رفع شود.

وی ضمن اشاره به این موضوع که کسب‌وکارهای فرهنگی دیجیتال مشمول بند «ل» ماده 132 قانون شناخته شده‌اند، گفت: کسب و کارهای فرهنگی دیجیتال می‌توانند در منزل فعالیت کنند و به دفتر مستقل احتیاجی ندارند.

موسویان از انعقاد قراردادی با شبکه دو سیما برای معرفی استارتاپ‌های فرهنگی دیجیتال خبر داد و افزود: بخشی از یک برنامه 20 قسمتی که قرار است به زودی از شبکه دو سیما پخش شود، به معرفی استارتاپ‌های حوزه فرهنگ و هنر اختصاص دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر چند نماد در فضای مجازی وجود دارد که برای اعتبار بخشی به کسب و کارهای فعال در فضای مجازی ایجاد شده‌اند، اما مشکلاتی را برای این کسب و کارها به وجود آورده‌اند که در جلسات مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد با وزارت اقتصاد و امور دارایی، قرار شد همه این نمادها در یک نماد تجمیع شوند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال خاطرنشان کرد: به منظور حمایت از کپی‌رایت، به‌ زودی سامانه‌ای با استفاده از فناوری بلاک‌چین توسط مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال ایجاد خواهد شد.

    نظرات