انواع قارچ خوراکی
این قارچ تا کنون تحت نامهای مختلف از جمله قارچ هندی، قارچ خرما نامیده شده است قطر اسپورها از ۱۵ میکرومتر تجاوز میکند این گونه دارای یک پوشش مجزا و یک حلقه پایدار بر روی ساقه است سیستم هیفی آن نیز ترکیبی از فرمهای دی میتیک و تری میتیک است در شرق ایالات متحده، این قارچ درختان سخت چوب را مورد حمله قرار میدهد در حالی که در نواحی مرتفع روی سوزنی برگهایی چون پیسیا و نراد رشد میکند این قارچ به طور معمول در بهار و تابستان یتفت میشود. در جنگلهای چوب سخت قرار دارد این قارچ روی تعدادی زیادی از مواد سلولزی قادر به رشد است این قارچ به نامهای از جمله قارچ صدفی، تپه صدفی، صدف درخت، قارچ حصیری و غیره نامیده شده است رنگ ارقام تحت تاثیر نژاد و حرارت محیط تغییر مییابد ساقه به صورت نا متقارن و غیر مرکزی یه کلاهک متصل میشود بافت کلاهک نازک و در بعضی به صورت منفرد است این قارچ در مجموع در مناطق معتدله و در جنگلهای گرمسیری جهان انتشار دارد. از نظر جذابیت و شادابی ظاهری تعداد کمی از قارچهای صدفی مانند این قارچند این گونه بسیار ترد و شکننده بوده، حمل ونقل و جابجایی آن پس از برداشت برای نواحی دور مشگا است طعم این قارچ در ابتدا تند و تلخ است اما بعد از پخت طعمی با بوی تند گردو دارد این قارچ بومی جنگلهای چین، جنوب ژاپن، و مناطق نزدیک آن است. این گونه شامل مخلوطی از قارچهای صدفی صورتی رنگ است. این گونه که به دلیل سرعت برای باردهی، توانایی در رشد بر روی دامنه وسیعی از مواد لیگنو سلولزی و مقاومت نسبت به درجه حرارت بالا کاملا شناخته شده است این قارچ به نامهای قارچ سالمون، قارچ توت فرنگی، قارچ فلامینگو، تاکیدروهیراتیک (ژاپنی) و غیره در منابع علمی نامیده میشود. قارچ جنگلی یکی از مواد لذیذ و سنتی در کشورهای ژاپن چین و کره است حدود هزار سال است که این قارچ تحت شرایط طبیعی در مناطق خنک و کوهستانی آسیا بر روی قطعات چوب درختی کشت و پرورش داده میشود در حال حاظر چندین رقم از این قارچ شناسایی شده و طی چند دهه اخیر روشهای مناسبی برای تسهیل و پرورش هر چه مطلوبتر قارچ در شرایط مصنوعی پیشنهاد شده است. این قارچ با جذابیتی غیر معمول در بافت موقع خوردن طعم و مزه قابل توجهی ندارد این قارچ در آسیای درور ارزش زیادی ندارد و عموما در سوپ استفاده میشود بمحض خشک شدن گوشهای چوب، چروکیده شده و به صورت بخش کوچکی از اندازه اصلی قارچ در میآید و بمجرد تماس با آب، آن را جذب و اندازه شکل اولیه خود را پیدا میکند. پراکنش این قارچ در مناطق معتدل شمالی و رشد آن در جنگلهای خزان دار است درشمال آمریکا و احتمالا کانادا، در تمامی ایالات شمال شرقی و اتلانتیک پیدا میشود. این قارچ در ژاپن در فصل زمستان در طبیعت با تخریب چوب روی تنه درختان برگ پهن رشد میکند. این قارچ به قارچ خوراکی سپیدار (کبوده) معروف است و بوی مطبوع و جذب کنندهای دارد و بر روی بقایای درختان برگ ریز محصول بسیار خوبی تولید میکند این قارچ در جنوب شرقی آمریکا به عنوان عامل مفید موثر و قابل استفاده در بازیافت و افزایش چرخه تبدیل بقایای (بخصوص چوب) معرفی شده است. محل اتصال کلاهک با ساقه به صورت حلقهای به نام انالوس است این قارچ همان قارچی است که مورد استفاده ما قرار میگیرد و در بازار به اسم قارچ دکمهای شناخته شده است این قارچ برای فروش تازه در سوپر مارکتها و فروشگا ههای مواد غذایی و همچنین برای حمل به مناطق دور با توجه به مقاومت نسبی آن به ضربه مناسب است پس از ظهور اندام باردهی – که به شکل ته سنجاق میباشد- رشد قارچ بسیار سریع و کلاهک قارچ بسرعت بزرگ میشود قارچها در حالت دکمهای باید چیده شوند زیرا پس از باز شدن کلاهک کیفیت قارچ بشدت پایین میآید.
متن کامل نوشته در سایت سروبان
نظرات