بریکس رب گوجه فرنگی چیست؟
بریکس از اصلیترین پایههای تهیه رب گوجه فرنگی است وهم برای تولید کننده وهم برای مصرف کننده اهمیت دارد و درصد غلظت رب گوجه فرنگی را نشان خواهد داد. بریکس رب گوجه فرنگی را میتوان به مقدار کل مواد جامد محلول در آب گفت وبا وسیله ایی به اسم رفراکتومتر اندازه گیری میشود. هر قدردرصد بریکس گوجه فرنگی بالاتر باشد رب گوجه فرنگی درست شده کیفیت مطلوبتری دارد. رب گوجه فرنگی هایی که در خانه تهیه میشود با بریکس رب گوجه فرنگی مورد اندازه گیری قرار نمیگیرند زیرا شخصی که آن را تهیه نموده با سلیقه و تجربهی خود را ملاک قرار داده تا میزان غلظت خوبی را برای رب گوجه فرنگی خود داشته باشد ولی در خرید و فروش رب گوجه فرنگی صنعتی بریکس رب گوجه فرنگی درکیفیت و قیمت بسیار تاثیرگذار میباشد. اگر دوازده درصد ماده جامد است بررسی غلظت رب گوجه فرنگی دربریکس رب گوجه فرنگیهای متفاوت نشان دهندهی این است که با زیاد شدن درصد بریکس، خطای محاسبه غلظت رب گوجه فرنگی به شیوه بوستویک بالا میرود. اطلاعات نشان دهندهی این است که مقدار خشک شدن (بجز مواد صفت که در آب حل نمیشوند) وناتوانی آن درجذب دوباره آب موجب بوجود آمدن ایراد درمحاسبه غلظت رب مخصوصا دربریکسهای بالا خواهد شد. دراین تحقیق اثرواریته بریکس رب گوجه فرنگی ودرجه حرارت اندازه گیری غلظت برای تعیین نمودن تغییرها، خطا کردن غلظت سنج بوستویک ودرست کردن آن مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. نتیجهها نشان دهندهی این است که واریته تاثیری در مقدار دقیق بودن اندازه گیری غلظت به روش بوستویک ندارد ولی بریکس رب گوجه و اندازه حرارت اثر را بر دقت اندازه گیری غلظت در بالا رفتن خطای غلظت سنج بوستویک خصوصا در بریکس رب گوجه فرنگیهای بالا میگذاشت. خطا محاسبه غلظت را تا حد بسیار بالایی کم کرد همینطور با استفاده ازارتباط رگرسیون بین بریکس رب گوجه و درجه حرارت با غلظت بوستویک میشود به این دلیل که حرارت پایینتری برای تهیه رب گوجه فرنگی استفاده شود. زیرا ربهای گوجه فرنگی را در خلا درست میکنند به طور معمول رنگ آنها قرمز میماند و سیاه نمیشود. تیرگی بسیار زیاد رب گوجه فرنگی هم نشان دهندهی این است که دستگاه خلا درست کار نکرده است. زیرا قوطی رب گوجه فرنگی را بهتر از شیشه رب گوجه فرنگی میتوان در دستگاه اتوکلاو استریل کرد. زیرا استقامت قوطی رب گوجه فرنگی در مقابل حرارت بسیار بیشتر از شیشه رب گوجه فرنگی است. باعث تاسف است که گاهی بعضی تولید کننده گان سودجو برای کسب سود بیشتر ازگوجههای کال و گوجههایی که قسمت هایی از این گوجه فرنگیها سبزرنگ یا خراب است استفاده میکنند. ولی منبع اصلی این ماده گوجهفرنگی است برای عمل آوردن رب حرارت یکی ازمهمترین مراحل درتهیه رب گوجه فرنگی است،
متن کامل نوشته در سایت سروبان
نظرات