انواع ربات صنعتی و تاثیر آن در کسب و کارهای امروزی
ربات صنعتی یک سیستم رباتیک است که برای ساخت و تولید انواع محصولات استفاده میشود. رباتهای صنعتی مورد استفاده در کسب و کارهای امروزی به صورت خودکار، برنامهریزی میشوند و قادر به حرکت در سه یا چند محور هستند. کاربردهای معمول رباتها شامل جوشکاری، نقاشی، مونتاژ، جداسازی قطعات، مکانیابی برای ساخت بردهای مدار چاپی، بسته بندی و برچسب زدن، پالتسازی، بازرسی محصول و آزمایش است.
رایجترین انواع ربات ها برای اتوماسیون صنعتی، شامل رباتهای مفصلی، رباتهای SCARA و رباتهای دکارتی است. با توجه به پیشرفتهای سریع فناوری در رباتیک و اتوماسیون، بخش تولید شاهد افزایش طراحی و توسعه رباتیک در فرآیندهای تولید خود بوده است. از رباتهای صنعتی برای انجام وظایف با دقت و تکرار بالا استفاده میشود که منجر به تولید محصولاتی با کیفیت بالاتر میشود. توانایی رباتهای صنعتی برای کار مداوم و بدون استراحت به تولیدکنندگان در افزایش بازده کمک میکند.
علاوه بر این، رباتها میتوانند در محیطهای خطرناک و زیانآور برای انسان کار کنند؛، بنابراین شرایط کار و ایمنی کارخانههای تولیدی را بهبود میبخشند. مزیتهای استفاده از رباتهای صنعتی در کسب و کارهای امروزی، تولیدکنندگان را ترغیب میکند تا انواع مختلف رباتهای صنعتی را در خط تولید به کار گیرند تا کارایی و سودآوری را افزایش دهند. مهمترین تولیدکنندگان رباتهای صنعتی در دنیا شرکتهای ABB ، FANUC Robotics ، KUKA ، Yaskawa Electric و صنایع سنگین کاوازاکی هستند.
انواع ربات های صنعتی
بر اساس پیکربندی مکانیکی، مکانیزم های رباتیک صنعتی را میتوان به شش نوع اصلی طبقهبندی کرد: رباتهای مفصلی، رباتهای دکارتی، رباتهای SCARA ، رباتهای دلتا، رباتهای قطبی و رباتهای استوانهای. جدا از پیکربندی مکانیکی، رباتهای صنعتی را میتوان بر اساس کنترل حرکت، کنترل منبع تغذیه و خصوصیات بدنی نیز طبقهبندی کرد. در اینجا انواع عمده رباتهای صنعتی بر اساس پیکربندی، مزایا و معایب آنها و زمینههای کاربردی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
برای مطالعه متن کامل مقاله مطلب زیر را ببینید:
https://nojhanco.ir/articles/industrial-robot-design-types/
نظرات