پلانتین چیست ؟ و چه تفاوتی با موز دارد؟
این میوه منبع غنی از کربوهیدراتهای پیچیده است و دارای انواع ویتامین و مواد معدنی است. این میوه به عنوان یک ماده غذای مقوی، قرنها است که در سراسر جهان مصرف میشود. این میوه مخصوص پخت و پز کمتر شیرین است، ولی از موز نشاسته ایتر است. بر خلاف موز دسری، پلانتین پیش از مصرف پخته میشود. پلانتین از نظر مواد مغذی سرشار از ویامینهای A، C، و B۶، مواد معدنی، پتاسیم و فیبر است. هر دو دارای بسیار مغذی و چندین ماده حیاتی برای سلامتی بدن از جمله پتاسیم، منیزیم، ویتامین C، فیبر و ترکیبات آنتی اکسیدانی است. در پلانتین بیشتر از موز است. کالری این دو میوه تقریبا یکسان است و هیچ یک منبع قابل توجه چربی یا پروتئین نمیباشند. جدول مقایسه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم (تقریبا نصف فنجان) موز و پلانتین جدول مقایسه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم (تقریبا نصف فنجان) موز و پلانتین این میوه قند کمتری نسبت به موز دارد و معمولا به عنوان همراه غذای اصلی یا بخشی از آن به کار میرود.. به گفته کلینیک مایو، دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از فیبر ممکن است خطر هموروئید و بیماری دیورتیکولی، بیرون زدگیهای کوچک کیسه مانند (دیورتیکول) از دیواره روده بزرگ، را کاهش دهد. همچنین، فیبر احساس پری و سیری را تقویت میکند، آهنگ گوارش را کند میسازد و ممکن است به مدیریت کلسترول کمک کند. پلانتین حاوی تقریبا ۳۲ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه ویتامین C درهر فنجان است. این ویتامین به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل میکند و در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. میزان بالای پتاسیم موجود در پلانتین برای حفظ مایعات سلولی و بدن که ضربان قلب و فشار خون را کنترل میکنند، ضروری است. همچنین این میوه منبع خوبی برای ویتامین B۶ (پیریدوکسین) است. یک فنجان پلانتین برش خورده تقریبا ۳۴ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای این ماده مغذی را تامین میکند. فیبر موجود در پلانتین نیز به کاهش کلسترول کمک میکند که به حفظ عملکرد قلب در بهترین حالت ممکن کمک میکند.
متن کامل نوشته در سایت سروبان
نظرات