ترمینال ضبط پسته

ترمینال ضبط پسته

به طور معمول از هر مقدار پسته تر، ۳۰% پسته خام (با پوست استخواني) و از هر مقدار پسته خام، ۵۰% مغز پسته به دست مي‌آيد. در صورت نياز به جداسازي هر كدام از پوست‌هاي پسته، اين فرايند در ترمينال‌هاي ضبط پسته انجام مي‌شود. ترمينال هاي پسته به طور معمول در شهرهايي كه توليد پسته زيادي دارند وجود دارند. محصول پسته باغات ابتدا در اين ترمينال ها جمع آوري شده و سپس فراوري مورد نظر در آنجا صورت مي‌گيرد.

اهمیت فراوری پسته

طبق آمارهاي بين المللي، سطح زير كشت پسته در ايران حدود ۲۸۰ هزار هكتار است كه بيشترین ميزان در دنيا مي‌باشد. در ايران پسته عمدتا در استان‌هاي كرمان، يزد، سمنان، فارس و خراسان توليد مي‌شود. ساير توليدكنندگان پسته در دنيا ايالات متحده آمريكا، تركيه، سوريه، يونان و ايتاليا هستند كه در بعضي موارد قيمتي بيشتر از پسته ايراني نيز دارند. آمريكا با وجود سطح زير كشت كمتر، به لطف استفاده از تكنولوژي‌هاي جديد مثل سورتينگ پسته يا اصلاح ژنتيكي توانسته است در سالهاي اخير به اولين توليدكننده پسته در دنيا تبديل شود. سورت پسته باعث مي‌شود محصول نهايي كه به دست مشتري مي‌رسد، مرغوب‌تر بوده و يكدست بودن آن مشتريان بيشتري را جذب مي‌كند. اين موضوع در بازارهاي بين المللي و حتي در بازار داخلي ايران اهميت زيادي داشته و بر روي قيمت پسته اثرگذار است. در ادامه روش های مختلف فراوری پسته را معرفی خواهیم کرد.

    منبع بلاگ

    نظرات