با غذاهای سالم و خوشمزه کرمانشاهی آشنا شوید
کباب از غذاهای محبوب ما ایرانیها میباشد، در این راستا کمتر کسی پیدا میشود که بوی کباب به مشامش برسد و هوس این غذای لذیذ و خوشمزه را نکند؛ دنده کباب نام آشناترین غذا در کرمانشاه است که با دندهی گوسفند و به شیوهای بسیار ساده قابل تهیه میباشد چند تکه دنده گوسفند را کنار هم میچینند، به سیخ میکشند و کباب میکنند. حالا باید گوشت را با رب گوجهفرنگی و روغن محلی تفت بدهیم و کمی که پخت، خلال بادام، زعفران، چوب دارچین و گلاب اضافه کنیم. برای درست کردن این آش، گوشت دنده گوسفندی لازم داریم که باید بپزد و ریشریش شود. این روزها در حوالی کرمانشاه میشود سبزی خوشعطری بهاسم پاغازه پیدا کرد. از پاغازه برای درست کردن بورانی و سبزی پلو استفاده میکنند، ولی ما با کوکو کار داریم. حالا مواد را درست مثل کوکو سبزی سرخ میکنیم. باید این سبزی را که شبیه تره است، ولی رنگ ارغوانی دارد، به اندازه بند انگشت خرد کنیم و بگذاریم بپزد. غذایی که به عنوان یکی از قدیمیترین و معروفترین غذاهای بومی استان کرمانشاه محسوب میشود هلوکباب یا همان کوفتهی معروف کرمانشاهی است که طرفداران بسیاری را در سراسر این استان و حتی تمامی کشور بدست آورده است. مردم استان کرمانشاه این غذای سنتی و بومی را با استفاده از گوشت، لپه، روغن، سیبزمینی نیمپز، تخممرغ، گردو، کشمش، پیازسرخ شده، آبلیمو، شکر، نمک و رب گوجهفرنگی طبخ میکنند. شاید تهیهی هلوکباب به صرف زمان نیاز داشته باشد، ولی مطمئن باشید طعم و عطر آن به قدری لذیذ و مطبوع است که از تهیهی آن و چشیدن این غذای دوستداشتنی، پشیمان نخواهید شد. از دیگر غذاهای رایج و محبوب در رژیم غذایی مردم استان کرمانشاه، کوفته نخود یا همان کوفته ریزهی معروف کرمانشاهی نام دارد. بانوان و مادران هنرمند استان کرمانشاه، کوفته نخود را با استفاده از نخود پخته شده، گوشت چرخکرده، آرد، نمک، زردچوبه، پیاز، سبزیهای معطری مانند: جعفری، نعناع، مرزه، ترخون و مغزگردو تهیه میکنند. دستپیچ مخصوص کرمانشاه، نوعی دیگر از کوفتههای معروف سنتی استان کرمانشاه محسوب میشود که با طعم دلنشین و شیرین برگههای قیسی و گردوهای تازه، بسیار دوستداشتنی و مطبوع به نظر میرسد. در طبخ این غذای سنتی از برگهی قیسی، گردوی خرد شده، کشمش، گوشت چرخکرده، پیاز، لپهی پخته شده، روغن، زردچوبه، نمک، فلفل، رب گوجهفرنگی، آبلیمو و شکر استفاده میشود. یکی دیگر از آشهای سنتی و اصیل استان کرمانشاه، آش دوغ نام دارد. مردم این استان به آش ماست معروف است. به نظر میرسد پس از جا افتادن و آماده شدن این خوراک بومی، غلظت دوغ استفاده شده به غلظت ماست میرسد، به همین دلیل به آش ماست معروف است. بانوان کدبانوی این استان با استفاده از بلغور گندم (امروزه بیشتر خانوادهها به جای بلغور گندم از برنج استفاده میکنند)، لپه، سبزی آش، دوغ، سیرتازه، نعناع، پیاز، نمک و زردچوبه به تهیه و طبخ آش ماست میپردازند. توصیه میکنیم شما عزیزان نیز این غذای اصیل کرمانشاهی را تهیه کرده و میل کنید
متن کامل نوشته در سایت راهدون
نظرات