با ۱۰گیاه دارویی بهاره آشنا شوید
بهار میآید تا زنده کند هر آنچه را که در طبیعت میروید؛ در این فصل گیاهان دارویی فراوانی میروید که فوایدبسیاری برای سلامتی انسان دارند. از این گیاهان برای طبخ آشهای خوشمزه نیز استفاده میشود و برای درمان بیماریهای متعدد موثر هستند. کاربردهای درمانی: پوست نارنج عمدتا برای تحریک اشتها و درمان ناراحتیهای سوءهاضمه مورد استفاده قرار میگیرد. مقدار و روش مصرف: مقدار مصرف روزانه برای تهیه چای۴تا ۶ گرم از پوست نارنج و۲ گرم از گلهای خشک بوده و همچنین مقدار مصرف تنتور پوست ۲۰قطره تا سه نوبت در روز و۱ تا ۲ گرم عصاره پوست نارنج است. مقدار و روش مصرف: ۲-۴ گرم روزی سه بار به صورت دم کرده و تنتور گلهای آن ۱ الی ۲قاشق مربا خوری هنگام خواب. ریواس متعلق به خانوادهی علف هفت بند بوده و به عنوان گیاه خوراکی و دارویی از قدیمالایام در طب سنتی مورد استفاده قرار میگرفته است. ترکیبات مهم: دارای برخی عناصر مانند پتاسیم – کلسیم و از نظر ویتامینها نیز تا حدودی غنی است. کاربردهای درمانی: دمبرگ ریواس که بخش قابل استفادهی آن است دارای مقداری اسیدهای آلی مانند اسید مالیک است که برای رفع تشنگی و آسان کردن هضم غذا سودمند است. مقدار و روش مصرف: این گیاه در غذاهای ایرانی به صورت خام و پخته در سالاد و خورش کاربرد دارد، همچنین با ریواس خوشاب و شربت نیز درست میکنند. شاهتره گیاه خوشهای با شاخههای سبز و گلهای سفید مایل به صورتی رنگ است که میوههای کوچک و کروی دارد. کاربردهای درمانی: تب بر، معرق، مدر، قابض، مقوی و ملین، ضدکرم و به صورت موضعی در برخی بیماریهای پوستی استفاده میشود. کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده میکنند. اندام دارویی: برگ و گلها در اکثر منابع انتهای دمبرگهای جوان آن اشاره شده و در برخی منابع جوانههای برگ آن خوراکی است که در زیر خاک روییده و سفید میشوند و سبزی بازارپسندی بوده که در فصل بهار قبل از اینکه برگهای آن باز شود، به وسیلهی روستاییان جمعآوری و به بازار شهرها به بهای مناسبی عرضه میشود. مقدار و روش مصرف: مقدار ۵ تا ۱۵ گرم از گلبرگها روزی ۳ بار به صورت دم کرده والک بسیار ملایمتر و شیرینتر از سیر معمولی است و بیشتر مصرف دارویی دارد. کاربردها درمانی: پیاز و برگ والک در گذشته مصرف تغذیه و تهیه سالاد میرسیده است. مصرف ترشک در فصول گرم سال از التهاب بدن کاسته، عطش را رفع کرده و به دلیل پتاسیم بالا ادرارآور خوبی است و سموم بدن را خارج و کلیهها را شستوشو میدهد. این گیاه یکی از گلهای ویژه فصل بهار است. برای داشتن این گیاه کافی است پیاز آن را از گلفروشیها بخرید و آن را داخل گلدان با خاک مرغوب بکارید؛ نور غیرمستقیم آفتاب فراموش نشود.
متن کامل نوشته در سایت راهدون
نظرات