انواع خیار (خیار سبز، خیار چنبر، خیار لیمویی ، خیارشاخدارآفریقایی،خیار خالدار)
این گیاهی ازخانوادهی کدوقلیایی میباشد که دارای ساقهای بالارونده (ساقهها و برگهای ویژهای در گیاهان که شکل نخ مانند دارند و دور هر تکیه گاهی میپیچند) است. خیار دارای شکلهای مختلفی است و رنگهای آنها نیز متفاوت میباشند مانند: سفید، قرمز، نارنجی، سبز و … خیار چنبر دارای خواص درمانی زیادی است. این خیار دارای ویتامینهای A، B، C است و از تخم، ریشه و برگ برای انواع درمان و دارویی مصرف میشود. غیرسمی دارای پوست زرد است ولی به خاطر دانههای سبز رنگی که داخل آن قرار دارد شبیه خیارمی باشد. این میوه دارای خواص زیادی میباشد ازجمله رفع قرمزی چشم، درمان بی خوابی، رفع خارش پوست، جلوگیری از سرماخوردگی، ضد سرطان و…. این خیار بسیار خوشمزه هم به صورت خام در سالادها وهم انواع ترشی مورد استفاده قرار میگیرد. این میوه بافتی ترد و اسفنجی دارد و قادر است ادویههایی مانند نمک، فلفل و سرکه را بهخوبی درون خود جذب کند و برای انواع ترشی و خیار شور بهترین گزینه میباشد. خیار بیترملون یا کارلا یک میوه گرمسیری و بومی شبه قاره هند است. کارلا دارای طعم تلخی هست ولی خواص درمانی زیادی برای سلامتی دارد. یکی از خواص بیترملون یا کارلا برای درمان معده درد، دیابت، رماتیسم، نقرس، سرفه، استفراغ، بیماریهای پوستی و زخم، دردهای قاعدگی، یبوست و کاهش دهنده تب و بیماریهای تنفسی کاربرد دارد. خیار بیترملون برای پیشگیری از سرطان، ایدز و درمان عفونت نیز مفید میباشد.
متن کامل نوشته در سایت سروبان
نظرات