پرورش زعفران در گلخانه
ولی این مدت برای کسانی که قصدپرورش زعفران در گلخانه وبه صورت ایروپونیک (هواکشت) رادارند محدود شده و ازآخرخرداد تا نهایت نیمه مردادماه میتوانند جهت خارج کردن پیازاز خاک و انتقال به انبار اقدام کنند. شرایط گلخانه برای کشت ایروپونیک زعفران گلخانه بایستی غیرقابل نفوذ برای جوندگان مثل موش و خرگوش و همچنین حشرات و مورچه باشد. محیطی که این شرایط را داشته باشد میتواند انباری خانه نیزباشد بعد از آماده سازی گلخانه داربست هایی را تهیه میکنیم تا طبقهها را قرار دهیم سازه میتواند فلزی باشد و یا چوب مقاوم باشد. شرایط انبار پیاز زعفران برای کشت ایروپونیک انبارپیازها به متراژحدود گلخانه جهت نگهداری پیازها بعد از خرید و آماده سازی جهت انتقال به بسترکشت و همچنین سبدهایی که پیازها را داخل آنها در انبار نگهداری کنیم. برای آبیاری و محلول پاشی پیازها بعد ازبرداشت محصول و چون پیازها را ازاواخر آذرماه تا خردادماه به زمین زراعی انتقال میدهیم میتوانیم زمین را اجاره کنیم. در خرید پیاز زعفران فاکتورهایی که برای تولید زیاد محصول هست را بایستی در نظر بگیریم. خرید پیاز را بایستی از خرداد تا اواسط مرداد انجام دهیم و پیازی که در غیر این مدت زمان تهیه شود محصول خوبی نخواهیم داشت و یا احتمال اینکه محصول نداشته باشیم نیز زیاد است. بعد از تهیه پیاز پوشالهای اضافی را کنده و حذف میکنیم برای این کار بایستی به پوست آسیب برسانیم و دارای پوسته باشد. بعد سبدها را به انبار منتقل میکنیم، بعد از منتقل کردن دمای انبار را به ۲۸ درجه سانتیگراد و رطوبت را به ۵۰ درصد میرسانیم و نور داخل انبار مهم نیست که زیاد یا کمتر باشد نور معمولی نیز پاسخگو میباشد در داخل انبار مواظب باشیم که پیازها خیس نشوند. برای این کار پیازها را قبل از انتقال ضدعفونی برای از بین بردن قارچها و کنهها میکنیم برای ضدعفونی محلول آبی تهیه میکنیم. بعد پیازها را کامل خشک کرده به گلخانه انتقال میدهیم. بعد ازخشک شدن پیازها را داخل طبقههای چوبی به شکل روبه بالا وبدون فاصله روی طبقهها قرارداده وروی داربستها قرار میدهیم. بعد از این شرایط صبر میکنیم تا پیازها جوانه ۲ الی ۳ سانتیمتری بزنند بعد از جوانه زدن دما را کم کم طی چند روز به ۱۰ الی ۱۳ درجه و نور را نیز به ۱۴۰ لوکس و رطوبت را به ۸۵ درصد میرسانیم. برای اینکار زمین را شخم زده و صاف میکنیم و خاکی که درهنگام انتقال درزمین است باید نه زیاد خشک و همچنین رطوبت و آب زیادی نداشته باشد وخاک گاورو (وقتی خاک را در درست میگیریم و مشت میکنیم بعد از مشت کردن خاک روی دست پخش شود) باشد.
متن کامل نوشته در سایت سروبان
نظرات