چگونه در گیلان ماهی شور می کنند؟
ماهی سفید را در شمال در فصل فراوانی ماهی در خمهای مخصوصی که آنها را تا لبه در زیر خاک فرو میکنند با نمک فراوان و روناس (ماده مخصوص برای نمکسود کردن ماهی شور) شور میکنند. معمولاً از ماهی ماده استفاده میشود که اشبل (تخم ماهی) داشته باشد. ماهی شور به علت شوری زیاد مثل ماهیهای دیگر مصرف نمیشود و فقط یک قطعه از آن در هر وعده غذا به سر سفره آورده میشود تا با پلو و خورش ترش به مصرف برسد. در اغلب منازل قدیمی گیلان هنوز یک یا دو خم ماهی در زمین چال شده است. بعضی از خانوادههای ماهی شور مصرفی سال خود را در آن آماده میکنند. طرز تهیه : یک تکه ماهی شور را با پوست جلو آتش زغال میگذاریم و هر چند دقیقه یک بار آن را برمیگردانیم تا خوب برشته شود و یا آن را در کاغذ آلومینیومی میپیچیم و در فر ...
متن کامل نوشته در سایت راهدون
نظرات