رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال صبح امروز با حضور ۶ استارتاپ این حوزه در محل صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد. در این رویداد که بصورت آنلاین برگزار شد، ۱۷۰ کاربر، شامل سرمایه گذاران و مخاطبان رویداد از طریق پلتفرم اسکای روم در برنامه حاضر شدند و استارتاپها به منظور جذب سرمایه به ارائه پرداختند.
به گزارش روابط عمومی کارن کراد، دکتر سیاوش ملکیفر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال از فعالیت ۱۵۰ استارتاپ در این حوزه خبر داد و گفت: حوزه سلامت یکی از ماموریتهای مهم حاکمیت است که دولت باید به مردم خدماترسانی کند. در کنار حوزه ماموریتی دولت، این حوزه اقتصاد رو به رشدی نیز دارد. تکنولوژیهای زیادی روانه حوزه سلامت شده است و بازار بزرگی نیز در زمینههای مختلفی، چون گردشگری سلامت، توریسم سلامت و صادرات خدمات سلامت و کالاهای بهداشتی وجود دارد.
ملکیفر ادامه داد: خدمات فناورانه زیادی در این حوزه فراهم شده است و به لحاظ دانش فنی هیچ مشکلی در ایران وجود ندارد و پژوهشگران میتوانند سرمایه مورد نیاز خود را حتی از خارج از کشور تامین کنند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه سلامت دیجیتال در وزارت بهداشت گفت: کارگروهی در وزارت بهداشت ذیل معاونت فناوری شکل گرفته که مقررات آن نیز تنظیم شده است و ما منتظر تصویب قوانین این کارگروه هستیم. حوزه سلامت حوزهای بسیار مهم و با اهمیت است که با زندگی مردم سروکار دارد بنابراین بدون ارزیابی دقیق نمیتوانیم اجازه ورود استارتاپها را به این حوزه بدهیم. امیدواریم هرچه زودتر این کارگروه اجرایی شده و فعالان اکوسیستم نوآوری در این حوزه فعالیت و سرمایهگذاری کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان با اشاره به اینکه این دومین رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت است و آخرین آن هم نخواهد بود، یادآور شد: استارتاپهای حاضر در این رویداد ۹.۴ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارند. بر اساس پیمایش انجام شده در سال ۹۸ حدود ۱۵۰ استارتاپ در حوزه سلامت دیجیتال فعالیت میکنند.
در ادامه این رویداد، دکتر حسین وطنپور، رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی را برطرف کننده مشکلات اکوسیستم سلامت عنوان کرد و گفت: صندوق نوآوری اقدامات خوبی در حوزه سلامت انجام داده و مشکلات اکوسیستم را برطرف کرده است. در حال حاضر صندوق نوآوری و خدمات آن یک فرصت طلایی برای شرکتهای دانش بنیان است که فناوران میتوانند از آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: در حوزه سلامت به لحاظ تعداد فناور، نسبت به نهادهای دیگر اجرایی، تفاوتهای آماری قابل توجهی از نظر تعداد شرکتهای دانش بنیان داریم، به طوری که ۱۱۰ شرکت دانش بنیان صادراتی در حوزه سلامت شناسایی شدهاند که برخی تمامی تولید خود را به کشورهای دیگر عرضه میکنند.
رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در پایان به دغدغهمندی دانشگاهیان و فناوران در کنترل شیوع ویروس کرونا در کشور اشاره کرد و گفت: سلامت دیجیتال در کنترل شیوع ویروس کرونا نیز کاربرد بالا داشت. دغدغهمندی هیات علمی کشور یکی از اهدافی است که ما دنبال میکنیم. در این دوره حضور سرمایهگذاران در کنار شرکتهای دانش بنیان میتواند موجب افزایش بقا و عمر این شرکتها شود.
در ادامه رویداد، نوبت به ارائه استارتاپهای حوزه سلامت دیجیتال رسید و هر استارتاپ به مدت ۱۰ دقیقه به ارائه طرح خود پرداخت.
استارتاپ «آسانیسم» اولین تیم متقاضی سرمایه در رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال بود که برای ارائه خدمات پرستاری و پزشکی در منزل، محصول خود را معرفی کرد. سرمایه مورد تقاضا این استارتاپ ۷۰۰ میلیون تومان برای توسعه محصول، بازاریابی و نیروی انسانی است.
این استارتاپ در حال حاضر ۲۰ موسسه همکار دارد و ۲۳۰ میلیون تومان درآمد از طریق عقد ۲۴۱ قرارداد با مشتری با فروش ۳.۲ میلیارد تومانی در کمتر از ۱۹ ماه داشته است. ویژگی منحصربهفرد این محصول دادن قدرت انتخاب به کارفرمایان، ارتباط با مراکز مختلف در زمینه پرستاری و دسترسی آسان است.
استارتاپ «سایکلاپس» دومین تیم متقاضی سرمایه در رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال بود که برای تسریع در درمان تنبلی چشم با استفاده از واقعیت مجازی، محصول خود را معرفی کرد. سرمایه مورد تقاضا این استارتاپ یک میلیارد تومان برای توسعه محصول، بازاریابی و نیروی انسانی است.
این استارتاپ در حال حاضر تأییدیه شرکتهای دانش بنیان نوع ۲ و رتبه اول رویداد «ماکاتون» دانشگاه صنعتی شریف را کسب کرده و در نمایشگاههای بینالمللی GTX و THL نیز حضور داشته است. ویژگی منحصربهفرد این محصول افزایش سرعت در زمان بهبودی بیمار و ایجاد اشتیاق برای کودکان است.
استارتاپ «بهزی» سومین تیم متقاضی سرمایه در رویداد جذب سرمایه حوزه سلامت دیجیتال بود که برای ارائه راهکارهای جامع و باکیفیت پزشکی، محصول خود را معرفی کرد. سرمایه مورد تقاضا این استارتاپ دو میلیارد تومان برای توسعه محصول، بازاریابی و نیروی انسانی است.
مهمترین تجارب این استارتاپ، کسب عناوین برتر در جشنوارههای حوزه سلامت و کارآفرینی است. ویژگی منحصربهفرد این محصول ارائه خدمات یکپارچه آموزش، حمایت، پیگیری بیماران و پایش روند بهبود برای کادر درمان است.
استارتاپ «تشخیص آوای صفیر» نیز چهارمین تیم متقاضی سرمایه در رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال بود که برای ساخت دستگاه تشخیص بیماری پارکینسون مبتنی بر پردازش سیگنال صدا در انسان، محصول خود را معرفی کرد. سرمایه مورد تقاضا این استارتاپ سه میلیارد تومان برای توسعه محصول، بازاریابی و نیروی انسانی است.
دستگاه تشخیص بیماری پارکینسون مبتنی بر پردازش سیگنال صدا در انسان دارای گواهی ثبت اختراع و تاییدیه مربوطه است. ویژگی منحصربهفرد این محصول کمهزینه بودن، در دسترس بودن، کاربری آسان، غیرتهاجمی بودن، عدم نیاز به حضور فیزیکی بیمار، قابلیت ارزیابی میزان پیشرفت بیماری و سرعت تشخیصی بالا است.
استارتاپ «دکتر سی» هم پنجمین تیم متقاضی سرمایه در رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال بود که برای ارائه خدمات سلامت، آموزش و خودمراقبتی، محصول خود را معرفی کرد. سرمایه مورد تقاضا این استارتاپ ۴۰۰ میلیون تومان برای توسعه محصول، بازاریابی و نیروی انسانی است.
این استارتاپ در حال حاضر دارای ۷۸۰۰ کاربر، ۳۰۰ پزشک و ۳۶۸۹ مشاوره موفق است. ویژگی منحصربهفرد این محصول مشاوره آنلاین تلفنی و متنی، آموزش ویدیویی و متنی، پرونده پزشکی هوشمند، سیستم BPMS پیگیری و پشتیبانی (فالوآپ) است.
استارتاپ «ژین» نیز ششمین و آخرین تیم متقاضی سرمایه در رویداد جذب سرمایه در حوزه سلامت دیجیتال بود که برای ارائه خدمات نوبتدهی و ارائه خدمات پزشکی آنلاین، محصول خود را معرفی کرد. سرمایه مورد تقاضا این استارتاپ ۲.۳ میلیارد تومان برای توسعه محصول، بازاریابی و نیروی انسانی است.
این استارتاپ در حال حاضر با ۱۴ بیمارستان استان کردستان و بیش از ۳۰۰ مطب و مراکز پزشکی خصوصی در این استان قرارداد منعقد و رتبه نخست کارآفرین برتر در سال ۹۵ را کسب کرده است. ویژگی منحصربهفرد این محصول صرفهجویی در زمان، بهبود کیفیت سبک زندگی و حفاظت از محیط زیست است.
در پایان هر ارائه، برای پاسخ به سوالات سرمایه گذاران، پرسش و پاسخ برگزار شد و حضار بصورت حضوری و شرکت کنندگان آنلاین از طریق تایپ در پلتفرم اسکای روم به طرح سوالاتشان از استارتاپها پرداختند.