دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

آمار و تحلیل داده های فضای استارتاپی، کارآفرینی و نوآوری

رتبه بندی و جایگاه علمی "دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری" را به صورت کامل و دقیق در پایگاه یونیرف مشاهده نمایید.

دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری یکی از دانشگاه‌های دولتی ایران در استان مازندران و تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. این دانشگاه یکی از سه دانشگاه تخصصی کشاورزی در ایران است.

دانشکده‌های علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی در این دانشگاه ظرفیتی بیش از ۲۵۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی را دارا است. این دانشگاه ۱۱۴ عضو هیئت علمی دارداین مجموعه آموزشی-پژوهشی در سال ۱۳۵۳ به صورت یک واحد آموزشی غیرانتفاعی به منظور ایجاد دوره‌های آموزش کشاورزی با نام مدرسه عالی مهندسی کشاورزی تأسیس گردید. در بدو تأسیس رشته‌های دانشگاه شامل کشاورزی عمومی، جنگل و مرتع و دامپروری بوده‌است. در سال ۱۳۵۸ این مرکز آموزش عالی به همراه چند مرکز دیگر زمینه‌ساز ایجاد دانشگاه مازندران به مرکزیت شهر بابلسر گردیدند. پس از ارتقای امکانات و قابلیتهای مورد نیاز، از اواخر سال ۱۳۷۶ دو دانشکدهٔ علوم کشاورزی و منابع طبیعی به طور منفک از هم مجوز تأسیس دریافت نمودند و از سال تحصیلی ۷۹–۱۳۷۸ نیز رسماً فعالیت آموزشی خود را آغاز کردند. در سال ۱۳۸۳ موافقت اصولی تأسیس مجتمع آموزش عالی علوم کشاورزی و منابع طبیعی اخذ گردید و در ماه‌های آغازین سال ۱۳۸۴، چهار دانشکدهٔ علوم زراعی، مهندسی زراعی، علوم دامی و شیلات و منابع طبیعی به طور مستقل آغاز بکار نمودند. پس از آن پژوهشکدهٔ برنج و مرکبات و پژوهشکدهٔ مطالعات اکوسیستم‌های خزری در سطح مجتمع تأسیس شد.

پژوهشکده برنج و مرکبات.

در پژوهشکده برنج و مرکبات، ساماندهی و اجرای طرحهای علمی و پژوهشی برای دو محصول عمده زراعی و باغی استان یعنی برنج و خانواده مرکبات انجام می‌شود. این پژوهشکده که در بطن این مرکز آموزشی واقع گردیده، علاوه بر دارا بودن ساختار مدیریتی و سازمانی مستقل، دارای چند زیرمجموعه و هسته‌های پژوهشی نظیر به نژادی، ژنتیک و بیوتکنولوژی و مهندسی زراعی است.

پژوهشکده اکوسیستم‌های خزری.

پژوهشکده اکوسیستم‌های خزری با مطالعه زیرشاخه‌هایی چون شناخت اکوسیستم‌های جنگلی، اکوسیستم‌های آبی، فراورده‌های اکوسیستم‌ها، اکوسیستم‌های مرتعی و مسائل زیست محیطی، راه توسعه و احیا منابع طبیعی استان را پیگیری مینماید و با هدایت پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و برگزاری کارگاه‌های پژوهشی برای کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و ارائه همایشهای علمی داخلی و بین‌المللی تلاش می‌کند.