ضایعات زایمانی زباله نیستند
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، همایش بزرگداشت روز جهانی «سلولهای بنیادی خون بند ناف» با حضور فعالان این حوزه و اساتید برجسته در پژوهشگاه رویان برگزار شد تا پاسداشتی برای خدمات پزشکان، پیشگامان و خدمتگزاران این عرصه باشد.
امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این همایش با بیان اینکه استفاده از سلولهای بنیادی بند ناف محدود به درمان بیماریهای خونی نیست بیان کرد: پیوند سلولهای بنیادی خونساز بند ناف از ۳۵ سال پیش در دنیا و حدود ۲۰ سال پیش در ایران آغاز شد. اما از ۱۵ سال پیش به طور چشمگیر این حوزه مورد توجه قرار گرفت و به همان میزان که در سطح بین المللی توسعه یافت در ایران نیز گسترش پیدا کرد.
حمیدیه ادامه داد: در مواردی که بیمار چارهای ندارد و منبع قابل توجهی برای پیوند سلولی نداشته باشد، پیوند از سلولهای بنیادی خونساز بند ناف یکی از گزینهها است و این روش جان بسیاری از بیماران را نجات داده است. شاید در زمان ظهور این دانش کسی تصور نمی کرد که سلولهای بنیادی بند ناف این قدر با اهمیت شود.
دبیر ستاد توسعه علوم و فنوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری با بیان اینکه نخستین پیوند خون بند ناف در کودکان انجام شد گفت: به طور کلی ۱۳ تا ۱۴ بیماری در افراد بالغ به کمک سلولهای بنیادی خون بندناف درمان میشوند. اما رقم این بیماریها در کودکان به بیش از ۶۰ بیماری میرسد.
به گفته وی،به مرور استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف
در رشتههای دیگر پزشکی نیز
گسترش یافته است
.
البته
علاوه بر خون بند ناف از سایرضایعات زایمانی نیز میتوان استفاده کرد. ضایعاتی که نباید آنها را دور انداخت. بر خلاف اصطلاحات رایج پزشکی نباید این ضایعات زایمانی را زباله بدانیم. زیرا آنها همچون قطعات یدکی هستند که با فرهنگسازی برای استفاده در درمان بیماریها باید از آنها استفاده کنیم.
حمیدیه همچنین با اشاره به دو فعالیت مهم که میتوان در حوزه سلولهای بنیادی انجام داد، گفت: این دو برنامه یکی ناوگان جابجایی سلولهای بنیادی و دیگری فراهم آوردن پالایشگاه بندناف و بقایای زایمانی است. در کشور میتوان پالایشگاهی برای بندناف راهاندازی کرد تا علاوه بر سلولهای بنیادی از سایر محصولات این جفت نیز استفاده کنیم.
براساس این گزارش، خون بند ناف مملو از سلولهای بنیادی است و روند ذخیره آن به این صورت است که ابتدا نمونه جمعآوری میشود، سپس به آزمایشگاه انتقال مییابد و بعد از آن در تانکهای ذخیره نیتروژن نگهداری میشود .
پایان پیام/۲۵
اخبار مرتبط:
* تعداد نمونههای شبکه ملی اهداکنندگان سلولهای بنیادی به ۱۵۰ هزار مورد خواهد رسید
* ابتلای سالانه ۴۷۵۲ تن به بدخیمیهای خونی در کشور
* پتانسیل درمان ۷۰ بیماری با استفاده از سلولهای بنیادی
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات