رئیس پارک علم و فناوری مازندران خبر داد: ساخت دستگاه تنفس مصنوعی ونتیلاتور توسط فناوران پارک علم و فناوری مازندران
یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری مازندران که پیش از این در حوزه الکترونیک فعالیت میکرد در یک حرکت جهادی اقدام به تولید دستگاه تنفس مصنوعی ونتیلاتور برای بیماران کرونایی با صرف هزینه بسیار پایینتر از هزینه خرید نمونه خارجی کرد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری مازندران، دکتر علی معتمدزادگان رئیس پارک علم و فناوری مازندران گفت: دستگاه تنفس مصنوعی یا ونتیلاتور دستگاهی است که هوای قابل تنفس را به داخل ریه فرستاده و سپس دی اکسید کربن را از ریه ها خارج می کند. این محصول عملیات ونتیلاسیون را برای بیمارانی که شرایط حاد تنفسی ندارند در طولانی مدت انجام می دهد. این دستگاه به دلیل ابعاد کوچک، وزن سبک و آسانی عملکرد در منزل، آمبولانس، بخشهای ویژه با درجه اهمیت کم قابل استفاده می باشد.
معتمدزادگان اضافه کرد :این دستگاه اکسیژن و هوای فشرده شده را به میزان مورد نیاز برای بدن با هم ترکیب کرده، سپس آن را گرم و مرطوب نموده و توسط تیوبهای مخصوصی تحت عنوان مدار تنفسی به بیمار تحویل میدهد .
این مسوول ادامه داد: انتخاب ونتیلاتور بستگی به شدت روند بیماری، طول مدت حمایت تهویهای، سطح هوشیاری بیمار، امکانات بیمارستان و... دارد . ازطرفی کمبود تعداد این دستگاه در شرایطی که بیماران بیشتری به آن نیاز داشته باشند، میتواند موجب مرگ افراد شود.
معتمدزادگان بیان کرد: یکی از بزرگ ترین مشکلاتی که مراکز درمان در برابر تجهیز این دستگاه دارند، قیمت بالا و عدم بومی بودن تولید اغلب این دستگاه ها می باشد.
شعیب نادعلی زاده مدیرعامل شرکت دانش بنیان تراشه پردازان جهان سازنده این دستگاه افزود: در بیماری کووید- ۱۹ ریه فرد بیشتر از سایر اعضا درگیر بیماری میشود. بنابراین نمیتواند تبادل اکسیژن را به راحتی انجام دهد و اگر دستگاه ونتیلاتور به موقع برای جبران کم کاری ریه به بیمار کمک نکند، منجر به فوت بیمار و یا مشکلات حاد ریوی حتی پس از بهبود میگردد. این دستگاه حاصل تلاش شبانه روزی و حرکت جهادی شرکت دانش بنیان تراشه پردازان جهان مستقر در پارک علم و فناوری مازندران بوده و برای کمک به بهبود بیماران کرونایی و شرایط فعلی کشور عزیزمان ایران انجام شده است.
وی اظهار داشت: از جمله مزیت های این دستگاه ساخت با هزینه ای ب سیار پائین تر نسبت به نمونه های مشابه داخلی و خارجی، قابلیت حمل و جابجایی راحت، انعطاف پذیری بالا، کاربری آسان و قابلیت، آموزش سریع به اپراتور، قابلیت تعویض مخزن هوا، قابلیت تصفیه ی هوا و مرطوب سازی، قابلیات اتصال به کامپیوتر برای مانیتورینگ و ثبت اطلاعات، قابلیت تنطیم سرعت نوسانات ورودی هوا می باشد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان تراشه پردازان جهان افزود: دستگاه ونتیلاتور تولید شده در شرکت تراشه پردازان جهان با قابلیت کارکرد به مدت ۳ ساعت با باتری، داخلی علاوه بر تغذیه خارجی، قابلیت استفاده به صورت غیرتهاجمی )تنفس دهی با ماسک( می باشد.
نادعلی زاده خاطر نشان کرد: این دستگاه قابلیت استفاده برای نوزادان، اطفال و بزرگسالان، تنطیم میزان حجم هوا )دم و بازدم( توسط ولوم تعبیه شده بر روی دستگاه و تولید انبوه در زمان کم را دارا می باشد.
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری مازندران
نظرات