تاپیک سی ام: از پرداخت غرامت 245 میلیون دلاری اوبر به Waymo تا افزایش سرمایه گذاری آمازون در فرانسه
در تاپیک سی ام نیز طبق روال همه یکشنبه ها به بررسی خبر های مهم خارجی که در صدر اخبار بیشتر رسانه های خارجی فعال در حوزه کسب و کار منتشر شده اند می پرازیم. لطفا تا پایان با ما همراه باشید.
به گزارش
اکوسیستم، در هفته گذشته یعنی هفته سوم ماه فوریه سال جاری میلادی اخبار مختلفی در حوزه کسب و کار و استارتاپ های خارجی در خبرگذاری های رسانه های مختلف منتشر شده است. از جمه این اخبار می توان به خبرهای مربوط به پرداخت غرامت 245 میلیون دلاری اوبر به Waymo اشاره کرد که باعث تعجب بسیاری از مخاطبان این خبر قرار گرفت. خبر دیگری که مورد توجه بسیاری از خوانندگان و کاربران رسانه های مختلف قرار گرفته است خبر مربوط به افزایش سرمایه گذاری آمازون در کشور فرانسه است.
اوبر 245 میلیون دلار غرامت به Waymo پرداخت خواهد کرد. کمپانی اوبر موافقت کرده است تا با پرداخت ۲۴۵ میلیون دلار به Waymo، به مشکل حقوقی خود با این شرکت زیرمجموعه آلفابت خاتمه دهد. ادعا کرده بود که اسرار مربوط به خودروهایی خودران این کمپانی توسط اوبر به سرقت رفته است، البته این تاکسی آنلاین صحت ادعای فوق را تایید نکرد. پس از آنکه این دو شرکت قاضی پرونده را در جریان این توافق قرار دادند، پرونده شکایت از اوبر منتفی شد. دارا خسروشاهی (مدیرعامل اوبر) چندی قبل به خاطر سهل انگاریهای که در مورد خرید استارتاپ Otto از طرف اوبر صورت گرفته بود عذر خواهی کرد. آنتونی لواندوفسکی پیش از تاسیس Otto در کمپانی گوگل و Waymo فعالیت میکرد، گفته میشود که وی هنگام جدایی از این کمپانی از حدود ۱۴ هزار مستندات حساس کپی برداری کرده است و بعد از آنکه استارتاپ خود را به اوبر واگذار کرد، آنها را در اختیار مدیران جدید خود قرار داد.
طرفداران تسلا نسبت به سیاست های این شرکت در قبال الون ماسک اعتراض کرده اند. بسیاری از طرفداران تسلا در روزهای گذشته از سیاستهای این شرکت در قبال ایلان ماسک (مدیرعامل تسلا) انتقاد کردند. نیویورک تایمز راجع به این سیاستها گفت که به احتمال زیاد این موضوع رادیکالترین اتفاق در طول تاریخ شرکت تسلا است. اخیرا این کمپانی اعلام کرد که پرداخت حقوق، سهام و پاداشهای قبلی به ماسک منوط به دستاوردهای عملیاتی و افزایش ارزش سهام این شرکت است و تا زمانی که این اهداف به دست نیاید، حقوق و مزایای وی تغییر محسوسی نخواهد داشت. در سه ماه گذشته تسلا با مشکلات مالی و عملکردی متعددی دست و پنجه نرم کرده است، بطوریکه حتی نتوانست سدان مدل ۳ را طبق زمان بندی تعیین شده به خریداران ارائه دهد.
مدیر تکنولوژی اسبق سامسونگ در آفابت استخدام شد. براساس گزارشی که رویترز منتشر کرده است، آلفابت (شرکت مادر گوگل) به تازگی اینجونگ ری که سابق بر این مدیر تکنولوژی سامسونگ الکترونیک بود، را استخدام کرد. گاهی کسب و کارهای نوپا و موفق را افرادی راه اندازی میکنند که مدت زیادی از عمر خود را در شرکتهای بزرگ به فعالیت مشغول بودهاند، البته بعضی اوقات این افراد به اندازهای ارزشمند و تاثیر گزار هستند که به محض جدا شدن از یک شرکت، توسط کمپانی دیگری جذب میشوند. Injong Rhee نمونه بارز این موضوع است. وی که مدیر تکنولوژی سابق سامسونگ الکترونیک است، اخیرا در صفحه لینکدین خود، خبر پیوستن به گوگل را تایید کرد. جین هاینز، سخنگوی رسمی گوگل نیز روز دوشنبه این موضوع را تایید نمود، ولی در مورد جزئیات این همکاری صحبتی به میان نیاورد. اما ری اعلام کرده است که به عنوان مدیر اجرایی گروه محاسبات ابری شاخه نرمافزار و سختافزار و زیر نظر دایان گرین در گوگل فعالیت خواهد کرد.
فروش گوشی های هوشمند اپل در کشور چین با رشد 12 درصدی مواجه شده است. اخیرا موسسه مورگان استنلی اعلام کرد که شرکت اپل در سه ماه آخر سال ۲۰۱۷ میلادی عملکرد خوبی در بازار چین داشته است و فروش گوشیهای هوشمند آن نسبت به سه ماهه سوم سال گذشته میلادی، ۱۲ درصد رشد پیدا کرد. براساس این گزارش در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۷ میلادی فروش گوشیهای هوشمند اندرویدی در چین ۱۷ درصد کاهش داشته است. تحلیلگران میگویند تولیدکنندگان چینی گوشیهای هوشمند در پی افزایش سهم خود از بازار گوشیهای میان رده در چین هستند و به منظور محقق شدن این هدف نیز قیمت دیوایسهای خود را کاهش میدهند. در نتیجه این اقدام تولیدکنندگان چینی، فروش آیفونهای قدیمیتر و ارزانتر مانند آیفون ۶ در حال کاهش است. البته این مسئله راجع به آیفون ۱۰ صدق نمیکند و iPhone X نیز سهمی ۳ درصدی از مجموع گوشیهای اپل فعال در کشور چین دارد. با مقایسه این آمار با سهم ۱/۳۶ درصدی آیفون ۸ و سهم ۲/۶۳ درصد آیفون ۸ پلاس میتوان نتیجه گرفت که پریمیومترین مدل آیفون در چین محبوبتر است.
آمازون سرمایه گذاری خود را در فرانسه افزایش می دهد. شاید اینگونه به نظر بیاید که غولهای تجارت الکترونیک باعث از بین رفتن مشاغل خرده فروشی میشوند، اما در حقیقت آنها به شکل متفاوتی اشتغالزایی خواهند کرد؛ بطور مثال آمازون ۲ هزار فرصت شغلی جدید در فرانسه به وجود آورده است. به تازگی سی ان ان مانی گزارشی را در مورد اشتغالزایی آمازون در فرانسه منتشر کرده است. براساس گزارش فوق این شرکت آمریکایی در حال توسعه پیدا کردن در فرانسه است. آمازون اخیرا اعلام کرد که کارمندان بیشتری را در فرانسه استخدام میکند، به این ترتیب تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی آنها ۷۵۰۰ پرسنل در این کشور خواهد داشت. پس از آنکه امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه شد، به اقتصاد و کسب و کارهای بین المللی جانی تازهای بخشید، وی قول داد که تحولات اساسی ایجاد کند تا کسب و کارهای خارجی بهتر و راحتتر بتوانند در این کشور به فعالیت بپردازند.
نظرات