مروری بر عملکرد ۸ ساله "پارک علم و فناوری" کرمانشاه؛از افزایش ۴ برابری "فناوران" تا رسیدن به صادرات ۱۳ میلیون دلاری

مروری بر عملکرد ۸ ساله "پارک علم و فناوری" کرمانشاه؛از افزایش ۴ برابری "فناوران" تا رسیدن به صادرات ۱۳ میلیون دلاری

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه ،دکتر سیامک آزادی در گفت و گو یی باتشریح عملکرد هشت ساله پارک علم و فناوری کرمانشاه از سال ۱۳۹۲ تاکنون، گفت: طی این سالها اقدامات خوبی در مجموع پارک علم و فناوری در حوزه های مختلف جهت حمایت از شرکت های فناور و دانش بنیان صورت گرفته است.
وی به افزایش چشمگیر واحدهای تحت حمایت پارک طی این مدت اشاره کرد و افزود: واحدها در مرحله رشد مقدماتی در هشت سال گذشته از ۶۶ مورد در سال ۱۳۹۲ به ۱۰۲ مورد درسال گذشته، واحدهای مرحله رشد از ۴۸ مورد به ۱۳۶ مورد و واحدهای مرحله پارکی نیز از ۱۹ مورد در سال ۱۳۹۲ به ۳۲ مورد در سال گذشته رسیده اند.
وی افزود: در مجموع واحدهای تحت حمایت پارک از ۱۳۲ مورد در سال ۱۳۹۲ به ۲۷۰ مورد در سال گذشته رسیده است.
به گفته رییس پارک علم و فناوری از ابتدای فعالیت پارک در مجموع ۶۵۸ واحد فناور تحت حمایت قرار گرفته اند.
رییس  پارک علم و فناوری کرمانشاه به افزایش بیش از چهار برابری فناوران شاغل در مجموعه پارک علم و فناوری و مراکز رشد استان در هشت سال گذشته هم اشاره کرد و افزود: تعداد فناوران شاغل در این واحدها از ۴۲۳ نفر در سال ۱۳۹۲ به ۱۸۵۵ نفر در سال گذشته افزایش یافته است.
وی در ادامه به فعالیت هفت مرکز رشد در سطح استان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر دو مرکز رشد جامع و ICT در کرمانشاه فعال بوده و در هریک از شهرستان های اسلام آبادغرب، روانسر، سنقر و کلیایی، سرپل ذهاب و کنگاور نیز یک مرکز رشد فعالیت دارد.
آزادی یادآور شد: این مراکز به عنوان معین شهرستان های دیگر نیز فعالیت دارند، بطوری که بعنوان مثال مرکز رشد شهرستان سرپلذهاب شهرستان های گیلانغرب و قصرشیرین را نیز پوشش داده و یا مرکز رشد روانسر تمام منطقه اورامانات استان را تحت پوشش دارد.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به راه اندازی چهار کانون شکوفایی خلاقیت در هشت سال گذشته در سطح استان، گفت: کانون های شکوفایی خلاقیت یک مرحله قبل از مراکز رشد بوده و این مراکز با جذب افراد خلاق، ایده های اولیه آنها را پرورش و توسعه داده و آنها را برای ورود به مراکز رشد مهیا می سازند.
آزادی از راه اندازی سه شتاب دهنده به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای پارک علم و فناوری کرمانشاه در هشت سال گذشته یاد کرد و افزود: شتاب دهنده‌ها مراکزی هستند که صاحبان ایده را برای راه اندازی یک استارتاپ تحت حمایت قرار داده و پس از طی دوره شتابدهی آنها را به  شبکه سرمایه گذاری متصل می کنند.
وی افزود: در واقع شتابدهنده‌ها حلقه واسط بین کسب و کارهای نوپا و سرمایه گذران خطرپذیر هستند.
آزادی گفت: در حال حاضر سه شتاب دهنده تیک در حوزه فناوری اطلاعات، گیم و انیمیشن و شیمی تحت حمایت پارک هستند و از صاحبان ایده حمایت می کنند.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در ادامه از راه اندازی چهار مرکز نوآوری در استان به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای این مرکز طی هشت سال گذشته یاد کرد و افزود: این مراکز بصورت تخصصی به جذب تیم ها و ارائه خدمات به آنها  می پردازند.
وی افزود: در حال حاضر پنج مرکز نوآوری صنایع شیمیایی، گیاهان دارویی، کشاورزی هوشمند، زیست فناوری و مرکز نوآوری و شتابدهی "منش"  فعال هستند.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به افزایش ثبت اختراعات سالیانه در این مرکز طی هشت سال گذشته، گفت: طی این مدت، ثبت اختراعات سالیانه از چهار مورد در سال ۱۳۹۲ به ۶۱ مورد در سال گذشته رسیده است که نشان از رشد چشمگیر اختراعات ثبت شده در پارک دارد.
آزادی از رشد چشمگیر میزان فروش واحدهای تحت حمایت پارک هم خبر داد وافزود: میزان فروش واحدها از سال ۱۳۹۲ با رقم حدود ۷۹۱ میلیون تومان به حدود ۱۹۳ میلیارد تومان در سال گذشته رسیده است.
وی افزود: همچنین طی این سالها در کنار فروش محصولات، موضوع صادرات محصولات شرکت های تحت حمایت پارک بصورت جدی پیگیری شده و درحالی که سال ۱۳۹۲ صادرات محصولات بصورت محدود صورت می پذیرفت در سال گذشته توانستیم بیش از ۱۳ میلیون دلار صادرات داشته باشیم.
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری زاگرس در سال ۱۳۹۲، گفت: این صندوق با هدف ارائه خدمات مالی و سرمایه گذاری به شرکت های فناور و دانش بنیان راه اندازی شده و تنها در سال گذشته بیش از ۱۰۳ میلیارد ریال تسهیلات از طریق این صندوق به واحدها پرداخت شده است.
آزادی با اشاره به افزایش شرکت های دانش بنیان تحت حمایت پارک در هشت سال گذشته، گفت: در حال حاضر تعداد شرکت های دانش بنیان تحت حمایت پارک از ۱۳ مورد در سال ۱۳۹۲ به ۴۰ مورد در سال گذشته رسیده است.
وی یادآور شد: در مجموع ۶۰ شرکت دانش بنیان در سطح استان داریم که ۴۰ مورد آن تحت حمایت پارک قرار دارند.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه از افزایش برندهای ثبت شده محصول طی هشت سال گذشته خبر داد و افزود:  از ثبت سالیانه دو برند در سال ۱۳۹۲ به ثبت هشت برند در سال گذشته رسیده ایم.
وی به رشد سالانه تعداد ایده های تبدیل شده به محصول در هشت سال گذشته هم اشاره کرد وافزود: درحالی در سال ۱۳۹۲، ۳۰ ایده ارائه شده تبدیل به محصول شد که این تعداد در سال گذشته به ۵۰ مورد رسیده است.
آزادی خاطرنشان کرد: در این سالها تعداد دانش فنی تجاری شده هم از ۲۲ مورد در سال ۱۳۹۲ به ۴۲ مورد در سال گذشته رسیده است.
وی افزود: در مجموع طی هشت سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه پارک علم و فناوری کرمانشاه رخ داده و امیدواریم در سالهای پیش رو نیز با قدرت و توان بیشتر در حوزه توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری استان گام برداریم.

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

    منبع خبر

    پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

    پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه

    پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه یک پارک علم و فناوری در شهر کرمانشاه می باشد

      نظرات