با توربین بادی ۲۵۰ کیلووات «ایران ساخت» تولید برق تجدیدپذیر افزایش می‌یابد

با توربین بادی ۲۵۰ کیلووات «ایران ساخت» تولید برق تجدیدپذیر افزایش می‌یابد

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسیرهای مختلفی برای قرار گرفتن کشور در جاده موفقیت قرار دارد اما بدون شک اتکا به توانمندی نیروی انسانی مهم ترین آنها است. ایجاد اشتغال در یک صنعت دانش بنیان مستقل از نفت دستاوردهای مهمی برای کشور به همراه دارد که منجر به رهایی از وابستگی و خودکفایی کشور می شود. در این زمینه طرح های کلان ملی فناوری با استفاده از توان و تخصص نیروی های کارآزموده در حوزه های مختلف با حمایت مرکز طرح های کلان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام می شود.

طرح کلان ملی فناوری «طراحی و ساخت توربین بادی ۲۵۰ کیلووات» یکی از آنها است. احد ضابط مجری این طرح ملی درباره آن بیان کرد: بر مبنای سند چشم انداز توسعه ۱۴۰۴، با توجه به کاهش ذخایر سوخت فسیلی، حفظ و نگهداری محیط زیست و نیاز روزافزون کشور به بهره‌گیری از انرژی‌های نو، بازار نیروگاه بادی در ایران رو به شکوفایی است و ورود به این بازار آینده روشنی را در بلندمدت برای سرمایه گذاران به دنبال دارد. پس ایران می تواند با تکیه بر پیشرفت های روزافزون در زمینه بومی‌سازی دانش ساخت توربین¬های بادی به عنوان یکی از تولیدکنندگان توربین بادی، بازار کشورهای منطقه را نیز تحت پوشش قرار دهد.

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح ملی فناوری از توان و تخصص محققان و پژوهشگران پژوهشکده هوا خورشید بهره برده می شود. توربین بادی ۲۵۰ کیلووات در دسته متوسط توربین های بادی قرار دارد و به عنوان راهکاری پایدار برای استفاده از ظرفیت تولید داخل و ایجاد حداکثری ارزش افزوده، بهره وری ازمنابع تجدیدپذیر، اشتغال زایی و توسعه اقتصادی منطقه مطرح است.

ضابط استفاده از تجربه و دانش فنی ایجاد شده برای تولید اقتصادی توربین بادی و زمینه‌سازی برای تولید توربین‌های بادی با اندازه بزرگتر را هدف اصلی اجرای این طرح دانست و آمادگی برای ورود به بازارهای کشورهای همسایه با توجه به تقاضای توربین بادی در این اندازه، استفاده از ظرفیت بادی خالی کشور، توسعه محصول و دانش فنی بومی و اقتصادی کشور، اشتغال‌زایی با تولید برق پراکنده و نزدیک به مصرف و توسعه صنعت بومی توربین‌سازی در راستای جلوگیری از خروج ارز را به عنوان سایر اهداف این طرح فناورانه برشمرد.

وی همچنین بیان کرد: مزیت‌های استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و همچنین جهت‌گیری کشور در حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد بدون نفت از جمله دلایل و ضرورت‌های اجرای طرح است. طرحی که در ۱۰ فاز طراحی و عملیاتی اجرایی می شود. فعالیت طرح با فاز برنامه ریزی شامل مشاوره و بررسی های آماری و استانداردهای طراحی و ساخت آغاز شد تا در نهایت به تدوین دانش فنی دست یابیم.

ضابط در ادامه از مزایای بکارگیری این توربین های بادی گفت و عنوان کرد: از مزایای بکارگیری توربین های بادی مقیاس متوسط، همچون توربین بادی ۲۵۰ کیلووات هزینه سرمایه گذاری اولیه و متغیر کم (ریسک سرمایه گذاری پایین)، راه اندازی سریع پروژه، عدم نیاز به هزینه های بالای توسعه پروژه شامل بادسنجی، نصب، راه سازی، خطوط انتقال، نصب و راه اندازی است همچنین در این زمینه می توان به استفاده از تعرفه های تشویقی تولید در محل مصرف و نیز ۲۱ درصد افزایش تعرفه خرید تضمینی برای حمایت از تولید داخل به عنوان افزایش توجیه پذیری اقتصادی پروژه اشاره کرد. پس از اتمام این طرح ملی، دانش فنی طراحی و ساخت توربین های بادی مقایس متوسط کسب و زمینه تجاری سازی یک توربین بادی بومی فراهم می شود.

وی با بیان اینکه با اجرای طرح امکان تحقق حداکثری زنجیره ارزش انرژی بادی در داخل کشور ایجاد می شود گفت: طرح کلان ملی دستاوردهای خرد زیادی را نیز به دنبال خواهد داشت که از آن جمله می توان به مواردی همچون رشد صنایع مرتبط با ساخت توربین بادی، فراهم آمدن امکان جذب سرمایه های خارجی با توجه به سودآور بودن تولید برق تجدیدپذیر، فراهم آمدن امکان برق رسانی به مناطق محروم کشور و دستاوردهای استراتژیک در زمینه پدافند غیرعامل (مانند تولید پراکنده انرژی، عدم وابستگی به خارج از کشور در تامین انرژی از منابع غیر فسیلی) اشاره کرد.

پایان پیام/۲۵

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات