اسباببازیهای مجموعه فناور هوشا، کپیبرداری از نمونههای داخلی و خارجی نیست
سید طاها طالبیان در گفتوگو با روابط عمومی پارک علم و فناوری خراسان اظهار کرد: گروه تولیدی هوشا از سال ۱۳۹۵ با نگاه چندجانبه و با هدف طراحی خلاقانه، تولید بازیهای فکری جذاب و متناسب با فرهنگ ایرانی شکل گرفت. سپس اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به عنوان واحد فناور در پارک علم و فناوری خراسان پذیرفته شد. تاکنون در مجموعه تلاشهای زیادی انجام شده و چندین محصول مدنظر قرار گرفته و به تولید نهایی رسیده است.
طالبیان عنوان کرد: جنس محصولات عمدتا از مواد دوستدار طبیعت اعم از مقوا و بالاخص چوب است. بازیها عمدتا بهصورت گروهی و برای سنین بین ۳ تا ۱۲ سال طراحی شده و میانگین زمان انجام هر بازی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه فعالیت واحد فناور هوشا طراحی خلاقانه و تولید بازی و سرگرمی های فکری، آموزشی و مهارتی است، تصریح کرد: متاسفانه در ایران حدود ۹۰ درصد اسباببازیها وارداتی، غیرفکری و بهصورت تفننی است و رشد چندجانبه کودکان را شکوفا نمیکند. اسباببازیهای تولید داخل نیز به همین صورت غیرفکری و کپی از محصولات خارجی است و با فرهنگ ایرانی-اسلامی ما مغایرت دارد.
رئیس هئیت مدیره مجموعه فناور هوشا ادامه داد: با توجه به اینکه بازی در ابعاد مختلف روحی و جسمی موجب رشد کودکان میشود، نیاز به اسباببازیهایی است که مخاطرات زیست محیطی و جسمی برای کودکان نداشته باشد. همچنین طراحی خلاقانه، تولید بازی و سرگرمیهای فکری، آموزشی و مهارتی با مالکیت معنوی ایرانی نیز باید در اسباببازیهای کودکان وجود داشته باشد. ما نیز برای تحقق این امر وارد این حوزه شدیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بنکداران و مراکز پخش مشتریان، فروشندگان خرد، مهدکودکها، مدارس، کلیه مراکز آموزشی و کلینیکهای درمانی مرتبط با اختلالات یادگیری و حتی بدون واسطه تمامی فرزندان هر خانواده از مشتریان بالقوه ما محسوب هستند.
طالبیان درخصوص برنامه و اهداف آینده مجموع فناور هوشا، گفت: امید داریم با توسعه فعالیتها و بهرهمندی از حمایتهای مناسب سهم قابل ملاحظهای از بازار موجود را به دست آوریم و به یکی از برندهای مطرح در این زمینه تبدیل شویم. همچنین دستیابی به دانش فنی غنی با فناوری پیشرفته، کاهش واردات محصولات خارجی و صادرات محصولات تولید شده از اهداف آتی گروه هوشا است.
رئیس هئیت مدیره مجموعه فناور هوشا افزود: پارک علم و فناوری خراسان در زمینه اختصاص فضا، ارائه تسهیلات و برگزاری دورههای آموزشی و مشاورهها کمکتای شایانی به ما داشتند.
وی اضافه کرد: در ایران مشکلات و انتظارات ساخت اسباببازی بدون طراحی و زیرساختهای آکادمیک است. در قوانین و مقررات پیش بینیهایی برای حمایت از تولیدکنندگان وجود دارد، اما همکاری بینبخشی و حمایتهای مادی و ارائه خط مشی برای تولیدکنندگان اسباب بازی وجود ندارد. ورود بیرویه محصولات و بازیهای خارجی قطعا به ضرر تولید کننده و فعالان در این صنعت است.
طالبیان اضافه کرد: انتظار داریم واردات اسباب بازی، علیالخصوص بازیهای چینی کاهش پیدا کند و برای شناختن تولیدکنندگان به ارگانها و سازمانهای مختلف بیشتر تلاش شود و در صادرات نیز از آنها حمایت شود.
گفتنی است دوستداران بازیهای فکری میتوانند هوشا را در فضای مجازی (اینستاگرام) به آدرس hooshatoys دنبال کنند و از تازهترین محصولات و مطالب آموزشی بهره ببرند.
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری خراسان رضوی
نظرات