تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دانش‌بنیان در استان/ ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار بگیرد

تشکیل کارگروه ویژه اقتصاد دانش‌بنیان در استان/ ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار بگیرد

به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری گلستان، دکتر مهدی غفاری در نشست جمعی از نخبگان، علما و اقشار مختلف استان گلستان با رئیس قوه قضائیه، به عدم کارایی نظام آموزش و پژوهش در کشور اشاره کرد و اظهار داشت:  حدود۱۰۰ هزار عضو هیئت علمی، نزدیک به ۱۰۰ هزار دانشجوی دکتری و بیش از ۵۰۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در کشور داریم که در علوم مختلف از جمله سلول‌های بنیادی، انرژی اتمی و ... و حتی درخارج از کشور می‌درخشند اما امروز در موضوع آب، خاک، سیل و ... معضل داریم. سوال این است چرا اراده جدی از سوی دانشگاه‌ها به این موارد  نیست، واقعیت این است که تمام این مشکلات به آئین‌نامه ارتقاء برمی‌گردد که تمام زندگی اعضای هیئت علمی را به مقاله دادن گره زده و حتی بودجه‌ای که امروز به دانشگاه‌ها اختصاص داده می‌شود به سمتی می‌رود که فقط مقاله از آن خارج شود.

وی توضیح داد: قبول داریم برخی رشته‌ها مانند نجوم، فیزیک، ذرات بنیادی بر روی علوم پایه کار می‌کنند اما نکته اساسی این است که رشته‌های کاربردی زیاد و مسائل اجتماعی مختلفی هم داریم که باید اعضای هیئت علمی به آنها ورود کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان به نمایندگی از نخبگان و اساتید دانشگاه‌ها، بازنگری در آئین نامه ارتقاء را به عنوان یک درخواست از رئیس قوه قضائیه به عنوان یکی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد و گفت: البته این موضوع باید به نحوی پیگیری شود که مشکلاتی برای رشته‌های علوم پایه ایجاد نشود. ضمن اینکه فراهم شدن بستر و سازوکار اجرای آن دست کم به یکسال زمان نیاز دارد.

وی در ادامه به برخی از مسائل و مشکلات در حوزه دانش‌بنیان‌ها اشاره کرد و افزود: به رغم اینکه مقام معظم رهبری در سخنرانی‌ها و بیانیه گام دوم انقلاب بر حمایت از دانش بنیان‌ها تاکید کرده‌اند اما هنوز یکی از مشکلات این شرکت‌ها اخذ مجوز و طولانی شدن فرآیند اداری است.

دکتر غفاری گفت: هرچند قوه قضائیه طی یکی دو سال اخیر اقدامات خوبی را آغاز و کمک حال شرکت‌های دانش بنیان بوده است و ما در هر شرایطی که مشکل جدی می‌شود از دستگاه قضایی کمک می‌گیریم اما شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها ذاتاً تمایلی برای استفاده از این ظرفیت ندارند چون این ترس را دارند که نهاد یا دستگاه اجرایی، در مسیر فعالیت آنها سنگ‌اندازی کند.

وی پیشنهاد داد کارگروه اقتصاد دانش‌بنیان در سطح استان متشکل از نماینده ای از دولت، نماینده‌ای از دستگاه قضایی و رئیس پارک علم و فناوری به نمایندگی از شرکت‌های دانش‌بنیان تشکیل شود تا همه موضوعات مربوط به شرکت‌های دانش‌بنیان به این کارگروه گزارش شود تا هرجا مشکل یا تاخیری مشاهده شد، این کارگروه راساً ورود کند تا شرکت در مقابل دستگاه اجرایی قرار نگیرد.

غفاری با بیان اینکه باید فضا را برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم و تسهیل کرد، اظهار داشت: این شرکت‌ها یک نهال هستند و نیاز به مراقبت دارند تا به بلوغ برسند و وارد بازار شوند.

وی در ادامه عدم تناسب پاسخگویی مدیران اجرایی نسبت به امکانات در اختیار را یکی دیگر از مشکلات در استان دانست و گفت: در استان گلستان چند صد هکتار زمین کشاورزی، جنگل و زیرساخت در اختیار  دستگاه‌های اجرایی است که چند دهه قبل به آنها داده شد تا کار تحقیقاتی انجام دهند. ولی الان که می‌خواهیم برای یک شرکت دانش‌بنیان یک یا دو هکتار زمین بگیریم، این دستگاه‌ها همکاری نمی‌کنند و کار ما این شده که از دستگاه‌ها خواهش کنیم، زمین در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار دهند.

رئیس پارک علم و فناوری استان گفت: پیشنهاد ما این است که در این موضوع نیز کارگروه اقتصاد دانش‌بنیان ورود کرده، ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی را شناسایی کند و آن را در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار دهد.

    لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری گلستان

      منبع خبر

      پارک علم و فناوری گلستان

      پارک علم و فناوری گلستان

      پارک علم و فناوری گلستان یک پارک علم و فناوری در شهر آق قلا می باشد

        نظرات