همکاری‌های علمی‌ و فناورانه ایران و ونزوئلا گسترش می‌یابد

سورنا ستاری معاون علمی‌و فناوری رییس جمهوری کشورمان در این دیدار با بیان این‌که ایران و ونزوئلا روابطی استراتژیک دارند، گفت: اقتصاد ایران همچون ونزوئلا در گذشته وابسته به فروش نفت بود اما برنامه ریزی برای رهایی از اقتصاد نفتی در دولت آقای روحانی آغاز و مباحث اقتصاد دانش بنیان مطرح شد. در صد سال گذشته وابستگی به نفت ما را از داشته های اصلی مان که همان نیروی انسانی مستعد و خلاق بود، دور کرد و یادمان رفت که آینده کشور با اتکا به این منابع ساخته می‌شود نه نفت.

رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه به سابقه تاریخی ایران اشاره و ابراز کرد: کشور ما تاریخی بیش از ۶ هزار سال دارد اما باید دید چگونه شد این کشور با این تاریخ غنی در تجارت، علم و فناوری به اینجا رسید که اقتصادش وابسته به نفت شد. اگر اقتصاد هر کشوری وابسته به نفت باشد پس احتیاجی به مراکز علمی‌و متخصص نیست. زیرا با فروش نفت و واردات محصولات نیازهای آن کشور تامین می‌شود.

ایجاد زیست‌بوم علم و فناوری پول نمی‌خواهد

“این همان چیزی است که دولت‌های غربی و آمریکا می‌خواهد یعنی وابسته بودن. در این محیط جایی برای افراد متخصص وجود ندارد. پس آن‌ها کشورشان را در این شرایط ترک می‌کنند. زیرا جامعه این افراد را نمی‌خواهد. “

معاون علمی‌و فناوری رییس جمهوری در ادامه با عنوان این مطلب گفت: این تغییر نگرش در اقتصاد نیاز به ایجاد زیست بوم دارد. زیست بومی‌که پول در آن مطرح نیست و در آن ارزش اصلی نیروی انسانی نوآوری و خلاق است. در این صورت اجزای این زیست بوم همچون مراکز علمی‌و پژوهشی، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و صنایع هر یک در تعامل و همکاری رشد و ارتقا را ایجاد می‌کنند.

رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان آمادگی کامل ایران برای پیاده سازی و اجرای این زیست بوم در ونزوئلا را اعلام کرد و گفت: پس نیاز این زیست بوم پول نیست اگر اینطور بود که دبی ۳۰ سال است به دنبال ایجاد سیلیکون ولی است اما عملا تمام پروژه های آنها در این زمینه به بازاری برای کشورهای غربی تبدیل شده اند.

ستاری در بخش بعدی به زیست بوم ایجاد شده در بخش داروسازی در ایران اشاره کرد و گفت: زیست بومی‌که در این حوزه ایجاد شده نیازی به کمک های دولت ندارد و به گونه ای است که خروج ارز از کشور در این حوزه تقریبا صفر است. با نوعی بلوغ توانایی ساخت هر نوع دارویی در کشورمان وجود دارد و زمانی که درخواست برای ساخت دارویی در داخل می‌شود دو سال بعد آن را داریم.

ایران آماده همکاری علمی‌و فناورانه با ونزوئلا است


معاون علمی‌و فناوری رییس جمهوری از آمادگی ایران برای ارسال تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و دارو به ونزوئلا گفت و افزود: این محصولات دانش‌بنیان با هزینه‌هایی بسیار پایین‌تر با کیفیتی هم‌پای محصولات غربی‌ها عرضه می‌شود. همچنین در حوزه های بهداشت و آب نیز فناوری‌های خوبی در ایران وجود دارد که می‌توانیم در این حوزه ها نیز با یکدیگر همکاری‌های خوبی داشته باشیم.

ستاری، به ظرفیت های موجود کشور در حوزه نیروی انسانی اشاره و بیان کرد: با فعالیت این نیروی انسانی ایران رتبه نخست منطقه در حوزه های علمی‌همچون فناوری نانو، هوا و فضا و فناوری زیستی دارد. همچنین در حال حاضر حدود ۵ هزار شرکت دانش بنیان برای رونق اقتصاد دانش بنیان در حال فعالیت هستند که سهم آنها در اقتصاد هر سال افزایش می‌یابد.

معاون علمی‌و فناوری رییس جمهوری با اشاره به اینکه این نسل کارآفرینی که در ایران شکل گرفته است پایه های اقتصاد را تشکیل می‌دهند، ادامه داد: پس با این روند اقتصاد آینده ایران از نفت رها می‌شود. همانطور که اکنون این سهم ۱۵ درصد کاهش داشته است و برنامه آینده دولت نیز همین است تا نفت از بودجه دولت خارج و هزینه های آن تنها صرف فعالیت های عمرانی شود.


بیش‌تر بخوانید:

* نسل جدید کارآفرین آغازگر همکاری‌های بین‌المللی است


علم و فناوری ابزار رسیدن به آزادی است

همچنین در ادامه نیز گابریلا سرویلیا خیمنس وزیر علوم و فناوری ونزوئلا بیان کرد: در مدت زمان حضورم در ایران به یک داروخانه رفتم پس از مشاهده داروها بسیار برایم خوشایند بود که روی آنها ساخت ایران خورده است و این داروها برند ایرانی دارند. پس این موضوع نشان می‌دهد با وجود تحریم ها و فشارها می‌توان اگر خواست و به پیشرفت و موفقیت رسید.

وزیر علوم و فناوری ونزوئلا ادامه داد: از سوی خودم و ۳۰ میلیون مردم ونزوئلا از ملت ایران به خاطر این نگاه و مبارزه با چالش های اقتصادی تشکر می‌کنم. برای ونزوئلا که کشوری وابسته کامل به نفت است علم و فناوری ابزار رسیدن به آزادی است.

وی از تمایل برای همکاری در ۳ زمینه علمی‌و فناوری خبر داد و گفت: همکاری در بخش هایی همچون آموزش در حوزه های فناوری نانو، زیست فناوری و مهندسی و طراحی، انتقال فناوری و خدمات مشترک دیگر می‌تواند زمینه های همکاری خوبی برای دو کشور باشد. همچنین تمایل داریم گروه کوچکی را برای آموزش به مرکز رویان بفرستیم تا این امر بذری برای آینده کشورمان باشد. همچنین آموزش پزشکان ما در ایران گامی‌برای رسیدن مردم به رفاه است.

تفاهم‌نامه همکاری امضاء شد

در ادامه این دیدار تفاهم نامه ای با عنوان «همکاری های علمی‌و فناورانه» میان  سورنا ستاری معاون علمی‌و فناوری رییس جمهوری و گابریلا سرویلیا خیمنس وزیر علوم و فناوری ونزوئلا امضا شد تا گامی‌در راستای تقویت همکاری های علمی‌و فناوری میان دو کشور باشد. این تفاهم نامه با هدف ترویج و توسعه این همکاری ها منعقد شد.

دو طرف از این طریق در مواردی همچون تبادل دانشمندان و محققان برای تبادل تجارب و آموزش، برگزاری دوره های آموزشی مشترک، برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی و برپایی نمایشگاه ها و غرفه های مشترک در زمینه نوآوری و فناوری همکاری می‌کنند.

گزارش از: مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری

پایان پیام/۲۵


اخبار مرتبط:

* اعلام رئیس جمهور ونزوئلا به استفاده از ارز مجازی برای پشتیبانی نفت

* وزیر علوم ونزوئلا: ایران پیشرفت‌های فنی و تکنولوژی عالی بدست آورده است

* تجربه‌های ایران در نوآوری و کارآفرینی محور همکاری با آفریقایی‌ها است


لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

منبع خبر

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

    نظرات