معاون علمی ‌و فناوری رییس‌جمهوری اسلامی ایران به چین می‌رود/ حضور ۷۰شرکت دانش‌بنیان پیشرفته در چین

معاون علمی ‌و فناوری رییس‌جمهوری اسلامی ایران به چین می‌رود/ حضور ۷۰شرکت دانش‌بنیان پیشرفته در چین

پرویز کرمی مشاور معاون علمی و  فناوری رییس جمهوری که در این سفر هیات ایرانی را همراهی می‌کند، می‌گوید: ستاری به دعوت رسمی وزیر علوم چین به این کشور سفر می کند و  مدیران ۷۰ شرکت دانش بنیان، فناور و خلاق نیز، وی را همراهی می کنند و تعاملات علمی و فناورانه خود را با شرکت‌های چینی گسترش می دهند .

" معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این سفر دیدارهایی با مقامات علمی و فناوری کشور چین خواهد داشت."  کرمی این مطلب را بیان می‌کند .

وی همچنین درباره حوزه فعالیت شرکت‌های فناور هیات همراه این سفر می‌گوید: فناوری اطلاعات، سلول‌های بنیادی، تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، مواد پیشرفته و حوزه سلامت زمینه فعالیت این شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی که عازم جمهوری خلق چین شده‌اند .

برگزاری نشست‌های تجاری و فناوری در دو شهر مختلف

دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی خبر از حضور این هیات، در دو نشست تجاری و فناوری در شهرهای شانگهای و شنزن داد و گفت: هدف این است تا با یافتن سرمایه گذار یا شریک تجاری چینی، زمینه گسترش فعالیت‌های دانش‌بنیان آنها فراهم شود .

به گفته وی، نخستین نشست شرکت‌های دانش بنیان ۲۰ آبان ماه در شهر شانگهای و دومین نشست ۲۲ آبان ماه در شهر شنزن برگزار می‌شود .

البته درباره اهمیت برگزاری این نشست‌ها در این دو شهر نیز باید گفت، شهر شانگهای علاوه بر پرجمعیت ترین شهر جمهوری خلق چین و جهان، مرکز اقتصادی جهانی نیز به شمار می‌رود که پرترددترین بندر کانتینر دنیا نیز به‌حساب می‌آید .

شهر شنزن هم، قطب فناوری اطلاعات، ارتباطات و الکترونیک کشور چین است. بنابراین حدود ۴۰ درصد شرکت‌های دانش بنیان هیات ایرانی، در حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات و الکترونیک هستند. هاشمی معاون فناوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مهدی محمدی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های حوزه اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران نیز آنها را همراهی می‌کند .

البته شرکت‌هایی فعال در حوزه سلول‌های بنیادی ایران به همراهی امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی ریاست جمهوری اسلامی ایران نیز برای بررسی زیر ساخت‌های علمی و فناورانه در این سفر حضور دارند‌ .

بازدید از نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته چین

هیات بلندپایه علمی، فناوری و دانش بنیانی ایران در بخش دیگری از این سفر، از بیست و یکمین نمایشگاه "فناوری‌های پیشرفته چین" بازدید می‌کنند .

کرمی درباره این بازدید نیز بیان ‌می‌کند: البته از میان ۷۰ شرکت دانش بنیانی که این هیات را همراهی می‌کنند ۱۰ شرکت فناور در پنجمین پاویون جمهوری اسلامی ایران در این نمایشگاه حضور دارند و دستاورهای خود را در آن، نمایش می‌دهند. همچنین معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان در افتتاحیه این رویداد سخنرانی می‌کند .

درباره این رویداد نیز باید بدانیم که، نمایشگاه فناوری‌های پیشرفته چین در شهر شنزن برگزار می‌شود. این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه علمی و فناوری است که شرکت کنندگان، دستاوردها و نوآوری‌های خود در حوزه‌های انرژی‌های جدید، نسل جدید فناوری اطلاعات، زیست فناوری و حفاظت از محیط زیست را ارائه می‌دهند. این رویداد در سال‌های اخیر، با پیشرفت خود به یکی از مهمترین رویدادهای فناوری در جهان تبدیل شده است و نقش مهمی در بهبود همکاری‌ها و مبادلات علمی میان کشورها ایفا می‌کند .

بازدید از پارک صنعتی سوژو

مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در ادامه به دیگر برنامه‌های این هیات ایرانی اشاره می‌کند و می‌گوید: ۲۱ آبان ماه هیات ایرانی به شهر سوژو می‌رود تا از پارک صنعتی در این شهر بازدید کند. پارک صنعتی سوژو به عنوان یکی از حرکت‌های بزرگ فناورانه این کشور از ۱۷ سال پیش با مشارکت سنگاپور فعالیت اش را آغاز کرده است. این پارک از منطقه‌های فناوری متعدد همچون نانوفناوری، زیست فناوری و فناوری اطلاعات و ارتباطات تشکیل شده است .

وی همچنین بیان ‌می‌کند: این هیات ایرانی، از پایگاه صادراتی ایران و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی حاضر در این پارک که زیرساخت‌های آن با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اسلامی ایران ایجاد شده است، دیدن می‌کنند .

کرمی هدف از این سفر را کمک به توسعه صادرات شرکت‌های دانش بنیان،  فناور و خلاق ایران به چین و ایجاد زمینه تبادل فناوری در سطح بنگاه‌های دو طرف ‌می‌داند و می‌گوید: در این سفر چندین تفاهم نامه همکاری نیز میان شرکت‌های دو کشور منعقد می‌شود .

بر اساس این گزارش، مردادماه، سونگ تائو وزیر امور بین الملل حزب کمونیست چین به همراهی هیئتی از فعالان عرصه علم و فناوری به ایران سفر کرده بود و در آن، با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران دیدار داشت. او در این سفر ابراز کرده بود که «متوجه شدم ایران نه تنها صادر کننده نفت و گاز است، بلکه در حوزه علم و فناوری نیز پیشرفته است.با وجود تحولات بین المللی و چالش‌ها اما اراده چین برای توسعه روابط با ایران تغییر نکرده است و در شرایط فعلی از توسعه بیشتر روابط با ایران استقبال ‌می‌کنیم.»

هیات عالی رتبه علمی، فناوری و دانش بنیانی جمهوری اسلامی ایران، در سفر به جمهوری خلق چین، برنامه‌های دیگری برای توسعه تعامل با کشور میزبان در دست اقدام دارد که مشروح آن، ارائه خواهد شد .

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/۲۵


اخبار مرتبط:

* با حضور معاون علمی رییس‌جمهور؛ اولین نشست تجاری و فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان ایران و چین برگزار می‌شود

* یک هیات تجاری چینی با ظرفیت شرکت‌های نانویی ایران آشنا شد

* شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در نمایشگاه فناوری های برتر چین (CHTF) حضور می‌یابند


لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

منبع خبر

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

    نظرات