طراحی دستگاه تصویربرداری از مغز با روش جدید آغاز شد

طراحی دستگاه تصویربرداری از مغز با روش جدید آغاز شد

حمید لطیفی مدیر گروه پیشران «نوروفوتونیک» در پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتی با بیان این خبر گفت: فعالیت تحقیقاتی برای طراحی و ساخت دستگاه تصویر برداری از مغز با روش‌های صفحه نوری و نیز آندوسکوپی توسط متخصصان و محققان این پژوهشکده برای انجام مطالعات دقیق تر نسبت به عملکرد مغز، آغازشد. در این گروه پیشران همکاری نزدیکی بین مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و پژوهشکده لیزر و پلاسما وجود دارد.

لطیفی ادامه داد: محققان عضو این گروه با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری، درصد هستند دستگاه‌های پیشرفته تصویربرداری نوری از مغز با صفحه نوری و آندوسکوپی را طراحی و تولید کنند که این امر گامی مثبت برای افزایش توان علمی محسوب می شود.

وی با بیان اینکه بدون حمایت‌های ستاد توسعه انجام مطالعات پژوهشی برای طراحی و ساخت دستگاه‌ها و تجهیزات در حوزه‌های نوروفوتونیک و نیز اپتوژنتیک امکان‌پذیر نبود، افزود: با حمایت این ستاد و همکاری پژوهشگران و اساتید ، تلاش می‌شود نیاز مراکزعلمی و تحقیقاتی براساس برنامه تجاری‌سازی به تجهیزات این دو حوزه  تامین شود.

استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به فعالیت‌های چشمگیر در امر طراحی و ساخت سیستم و تجهیزات فنی و تخصصی تصویربرداری مغزی و اپتوژنتیک در پژوهشکده لیزر و پلاسما این دانشگاه گفت: درحال حاضر هشت طرح پژوهشی طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم‌ها درحوزه "نوروفوتونیک " دراین دانشگاه دردست اقدام است .

وی با بیان اینکه ساخت این تجهیزات با بیش ازهفتاد تا صد درصد پیشرفت فیزیکی، درمرحله تجاری‌سازی قراردارند، بیان کرد: این دستگاه‌ها درامر کنترل سیستم‌های عصبی، مطالعات رفتاری، تحریک نوری درحوزه‌های علوم اعصاب پایه کاربرد تحقیقاتی دارد.

بر اساس ایت گزارش، ستاد توسعه علوم شناختی حمایت از شکل­گیری گروه‌های «پیشران» را به منظور بهره ­وری از ظرفیت و پتانسیل ­های موجود درکشور در اهداف و برنامه‌های خود قرار داده و درشرایط کنونی تعامل حوزه‌های مختلف با یکدیگر، ابزارسازی و ایجاد فن آوری در حوزه­های علوم شناختی را ممکن کرده است.

گروه پیشران نوروفوتونیک در دانشگاه شهید بهشتی نخستین تیم تحقیقاتی در کشور است که به بومی‌سازی تکنیک اپتوژنتیک اقدام کرده و اکنون به دستاوردهای ارزشمندی نیز در این حوزه دست یافته است .

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/۲۵


اخبار مرتبط:

* چهار گروه پیشران علوم شناختی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی تشکیل شد

* دانش علوم شناختی با همکاری بیش از ۴۰ مرکز توسعه یافت


لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

منبع خبر

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

    نظرات