اکوویک چهل و یکم: از راه اندازی سرویس اشتراک سفر تپسی تا افت کیفیت اینترنت در ایران به جای افت سرعت اینترنت
این هفته نیز طبق روال شنبهها به بررسی اخبار مهم داخلی که در حوزه استارتاپ و کسبوکار در رسانههای مختلف منتشر شده است خواهیم پرداخت. لطفاً تا پایان با ما همراه باشید.
به گزارش اکوسیستم، در هفته اول خرداد ماه سال 97 اخبار متنوعی در خصوص راهاندازی سرویسهای جدید تاکسیهای آنلاین از جمله تپسی در خبرگزاریهای داخلی منتشر شد. یکی از جدیدترین سرویسهایی که قرار است از این پس توسط تپسی ارائه شود سرویس اشتراک سفر تپسی است. با استفاده از این سرویس کاربران میتوانند به صورت اشتراکی از یک ماشین استفاده نمایند. خبر دیگر اظهارات جالب و قابل تأمل وزیر ارتباطات در خصوص تغییرات در سرویس اینترنت کشور بود. وزیر ارتباطات در آخرین اظهار نظر خود به این نکته اشاره کرده است که سرویس اینترنت در ایران به جای اینکه با افت سرعت همراه باشد با افت کیفیت همراه بوده است. این افت کیفیت بیشتر به دلیل فیلترینگ تلگرام در ایران رخ داده است.
ثبت نام برای نمایشگاه الکام گیمز 97 آغاز شد. ستاد اجرایی الکامپ ۹۷ اعلام کرد که تولیدکنندگان و توسعهدهندگان بازی و سرگرمیهای رایانهای برای ثبت نام در الکام گیمز بیست و چهارمین نمایشگاه الکامپ میتوانند از ۵ لغایت ۱۲ خرداد ماه سال جاری اقدام کنند. اولین گروه از تیمهای بازی ساز با پرداخت ۷۵۰ هزار تومان میتوانند میز و فضای اختصاصی به منظور معرفی و به نمایش گذاشتن دستاوردهای خود دریافت کنند. برای توسعهدهندگان مستقل نیز فضایی در این سالن در نظر گرفته شده است. این فضا شامل کانتر و فضای جلسه اشتراکی است و متقاضیان با پرداخت ۲۵۰ هزار تومان میتوانند از آن استفاده کنند. به علاوه تولیدکنندگان و توسعهدهندگان بازیهای موبایل و رایانه که فضای بزرگتری را نیاز دارند، میتوانند براساس تعرفههای رسمی شرکت سهامی نمایشگاهها، متراژ درخواستی خود را دریافت کنند.
سرویس جدید تاکسی اینترنتی تپسی برای اشتراک سفر آغاز به کار کرد. سامانههای درخواست تاکسی آنلاین تاکنون جزو استارتاپهای موفق کشور بودهاند به طوری که طی مدت کوتاهی، سامانههای مشابه بسیاری در شهرهای مختلف آغاز به فعالیت کردهاند. از طرف دیگر سرویس اشتراک سفر (Ride Sharing) با اینکه قدمتی طولانی در سراسر جهان دارد اما تا کنون نتوانسته بود در ایران مورد استقبال واقع شود. سرویس تاکسی آنلاین تپسی که پیشتر از طراحی سیستم اشتراک سفر خبر داده بود، به تازگی این خدمت جدید را اجرایی و به اپلیکیشن خود اضافه نموده است. در این سرویس، مسافرانی که مبدا و مقصد آنها نزدیک به هم باشند میتوانند از یک خودرو به صورت اشتراکی استفاده نمایند. این سرویس جدید علاوه بر کاهش آلودگی هوا، سوخت و ترافیک، باعث کاهش هزینه سفر مسافران و همزمان افزایش درآمد رانندگان میگردد. به این صورت که برای مثال مسیری که پیش تر ۷۰۰۰ تومان برای مسافر هزینه داشت به ۵۰۰۰ تومان کاهش پیدا میکند اما از طرف دیگر راننده دو نفر را با این هزینه جابجا میکند که منجر به درآمد ۱۰۰۰۰ تومانی راننده میشود.
سوپر اپلیکیشن اسنپ فمیلی توسط گروه اینترنت ایران طراحی میشود. مدیر استراتژی گروه اینترنت ایران از تجمیع تمامی خدمات مجموعه اینترنت ایران در یک سوپر اپلیکیشن خبر داد. ژوبین علاقبند (مدیر استراتژی گروه اینترنت ایران) در رویداد خبری اسنپ تریپ که در هتل استقلال برگزار شد، اعلام کرد که گروه اینترنت ایران قصد دارد یک سوپر اپلیکیشن ارائه دهد که تمام خدمات این مجموعه را عرضه کند. این خدمات شامل اسنپ، اسنپ باکس، بامیلو، اسنپ تریپ، اسنپ فود میشود. وی هدف از این تصمیم را تغییر سبک زندگی کاربران و ورود اسنپ فمیلی به فاز بعدی خود دانست و گفت: با ارائه این خدمات به جزو لاینفک زندگی ایرانیان مبدل خواهیم شد و امیدوارم تا با کمک فناوری گوشیهای هوشمند و اینترنت پرسرعت قادر باشیم سطح زندگی هموطنانمان را ارتقاء دهیم و آن را به سطح جهانی نزدیک کنیم، زیرا ملت ایران لایق زندگی مدرنتری هستند. در ادامه این نشست خبری، امیرعلی مهاجر (مدیرعامل اسنپ تریپ) در مورد اهداف بلند مدت اسنپ تریپ در سال آینده صحبت کرد. وی با اشاره به این موضوع که ۷۵ درصد مردم علاقهمند هستند تا کل فرایند رزرواسیون هتل و خرید بلیط هواپیما به طور آنلاین انجام شود، اعلام کرد: درصدد هستیم که با کمک هتلها این امر تحقق پیدا کند. در حال حاضر از ۵ کارمند دو سال پیش، به مجموعهای ۱۷۰ نفری تبدیل شدهایم تا این موارد را به مرحله اجرا درآوریم. همچنین قصد دارید به جز فروش اتاق از طریق برگزاری مراسم و ایونتها که در ایران تا امروز چندان جدی گرفته نشده است نیز برای هتلها درآمدزایی کنیم. سال گذشته توانستیم با شرکتهایی از جمله سامسونگ و ایرانسل این اقدام را برای هتلها انجام دهیم و بازخورد خوبی بگیریم.
وزیر ارتباطات میگوید در ایران افت کیفیت اینترنت به جای کاهش سرعت داریم. محمدجواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) در حاشیه جلسه هیئت دولت در مورد اختلالات اخیر اینترنت گفت مشکل اینترنت مربوط به افت کیفیت است و ارتباطی به کاهش سرعت ندارد که به زودی نیز برطرف خواهد شد. وزیر ارتباطات با تایید این موضوع که بخشی از افت کیفیت این روزها در اثر فیلترینگ ایجاد شده است، خاطر نشان کرد که از ۲۰۰ هزار شغل فضای مجازی، ۳۵ هزار مورد آن در بستر تلگرام شکل گرفته است که در حال حاضر با فیلترشکن یا نسخههای غیررسمی به کسب وکار خود ادامه میدهند. جهرمی در خصوص اقدامات مثبت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بیان کرد: کیفیت بازیهای رایانهای را که جوانان به وضعیت آن اعتراض داشتند، ارتقاء دادیم و برای کسب وکارهای نوپا نیز خدماتی را ارائه کردیم تا مشکلات آنها رفع گردد. با تشکیل کارگروهی مشکل مسیریاب سرویسهای داخلی که از داخل با مشکل مواجه شده بود را حل کردیم. امیدوارم بحث کیفیت اینترنت که خود من نیز با آن مشکل دارم و خواهان رفع آن هستم، طی روزهای آینده به کلی درست شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تصمیمات جدید در مورد تلگرام اظهار بی اطلاعی کرد و ادامه داد: ما صاحبان تصمیم نیستیم، اگر صاحب تصمیمها، تصمیم جدیدی اتخاذ کنند، خودشان اعلام خواهند کرد.
اولین نمایشگاه بین المللی شهر هوشمند در کشور برگزار خواهد شد. برای نخستین بار در ایران نمایشگاه شهر هوشمند با محوریت دولت هوشمند، ساختمان هوشمند، حمل و نقل، محیط زیست و اقتصاد هوشمند برگزار خواهد شد. طی چند سال گذشته همواره موضوع شهر هوشمند (Smart City) در ایران مورد بحث بوده است و در همین راستا پنج شهر ارومیه، اصفهان، تهران، مشهد و تبریز به عنوان شهرهای هوشمند ایران معرفی شدند. البته کارشناسان اعتقاد دارند این شهرها با شاخصهای نوین در این زمینه فاصله دارند و برای پر کردن این فاصله به ارتقای تکنولوژی، ایجاد زیرساخت و بحث و تبادل نظر در این زمینه نیاز است. به همین دلیل نمایشگاه بینالمللی شهر هوشمند برای نخستین بار در کشور با حمایت وزارت راه و شهرسازی، مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار، مرکز فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت، سازمانها، نهادها، انجمنها و اتحادیههای داخلی و بین المللی، همزمان با برگزاری اولین نمایشگاه مسکن و شهرسازی برگزار میشود. محورهای اولین نمیشگاه بینالمللی شهر هوشمند شامل دولت هوشمند، ساختمانهای هوشمند، حمل و نقل هوشمند، محیط زیست هوشمند، اقتصاد هوشمند، تجهیزات زیرساختی اطلاعات و مخابرات، سلامت و آموزش و انرژی میشوند.
نظرات