شرکتهای خلاق میتوانند از مزایای شرکتهای دانشبنیان بهرهمند شوند
دبیر ستاد توسعه فضای مجازی معاونت علمی با اشاره به عملیاتی شدن طرح شناسایی شرکتهای خلاق، گفت: شرکتهای خلاقی که ماهیت دانشبنیان شدن را ندارند، شناسایی و مشمول قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان میشوند.
به گزارش اکوسیستم، مهدی فقیهی (دبیر ستاد توسعه فضای مجازی معاونت علمی) اعلام کرد که این طرح در مرحله عملیاتی شدن در معاونت علمی فناوری رئیس جمهور است و به زودی شاهد رونمایی از آن در ستاد توسعه ICT و فضای مجازی خواهیم بود.
وی در مورد شناسایی شرکتهای خلاق گفت: در طرح شناسایی شرکتهای خلاق، شرکتهایی که شرایط دانشبنیان شدن را به ذات ندارند و ماهیت آنها نیز در سطح تکنولوژی مشخص شده در قانون دانشبنیان نیست، شناسایی خواهند شد.
دبیر ستاد توسعه فضای مجازی معاونت علمی فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه شرکتهای مذکور، شرکتهای خلاق و نوآوری هستند که به اقتصاد دانشبنیان کشورمان کمک میکنند، افزود: به همین علت مطابق با برنامه مدنظر، این شرکتها شناسایی میشوند و مورد حمایت قرار میگیرند. این حمایت همتراز با قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان است.
وی با بیان این موضوع که اجرای طرح فوق در سه حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، گیاهان دارویی و فناوریهای نرم در دستور کار قرار دارد، گفت: بخش اصلی این پروژه مربوط به شرکتهای فعال در حوزه فناوری اطلاعات است که شرایط دانشبنیان شدن را ندارند؛ اما خلاق و نوآور هستند.
فقیهی گفت: ویژگی شرکتهای خلاق با مفاهیم دانشبنیان که در قانون دانشبنیان، آیین نامهها و ارزیابیها آمده است، تفاوت دارد. به طور مثال شرکتی که در حوزه صنایع دستی نوآور است، استانداردهای دانشبنیان را ندارد، زیرا ماهیت فعالیت آن فنی است. به همین علت این شرکت نوآور در صنایع دستی، یک شرکت خلاق محسوب میشود.
وی با خاطرنشان کردن این موضوع که تعریف شرکت خلاق با استارتاپ متفاوت است، اضافه کرد: قرار است اکوسیستمی فراهم شود تا شرکتهایی که ماهیت دانشبنیان را ندارند، از حمایتهایی همتراز با شرکتهای دانشبنیان برخوردار شوند.
دبیر ستاد توسعه فضای مجازی معاونت علمی اظهار داشت: در ستاد توسعه ICT معاونت علمی، مکانیزمهای تشخیص و ارزیابی شرکتهای خلاق فعال در حوزه ICT در حال انجام است. به محض آنکه شرکت خلاقی شناسایی شود، از مزایای معافیت مالیاتی و سایر تسهیلات برخوردار خواهد شد.
وی گفت: با در نظر گرفتن شرایط موجود، پیش بینی میکنیم بالغ بر چند هزار شرکت پتانسیل حضور در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات را به عنوان شرکت خلاق را داشته باشند. از آنجا که 40 درصد کل شرکتهای دانشبنیان در حوزه ICT فعالیت دارند، انتظار داریم در حوزه شرکتهای خلاق نیز بیش از ۵۰ درصد شرکتها مربوط به زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشند که تعداد آنها میتواند بالای چند هزار شرکت باشد.
فقیهی با بیان اینکه مشغول تدوین استانداردهایی با رعایت حداقلها هستیم، گفت: تا یک ماه آینده شرایط شناسایی شرکتهای خلاق از طریق فراخوان اعلام خواهد شد و استارتاپهایی که دانشبنیان نیستند، میتوانند از طریق ارائه درخواست در این زمینه اقدام کنند.
نظرات