تأسیس رستوران آنلاین صرفا برای تأمین غذای سرویسهای تحویل غذا
استارتاپ فرانسوی Taster که بیشترین فعالیت آن در زمینه غذا و تاسیس رستوران است، در حال تأسیس رستورانهای آنلاین در شهرهای بزرگ است تا سرویسهای Deliveroo، UberEats و Glovo بتوانند از غذاهای این رستورانها برای مشتریان خود استفاده میکنند.
به گزارش اکوسیستم، رستورانهایی که استارتاپ Taster برای سرویسهای Deliveroo، UberEats و Glovo راه اندازی میکند هیچ فضای داخلی برای نشستن و سرو غذا ندارند و اساس کار آنها به صورت آنلاین است.
Taster قرار است این مجموعه رستورانها را با همکاری و سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ و افراد مشهوری از جمله Sunstone Capital، Global Funder Capital، تیری گیلر و LocalGlob با سرمایه اولیه 4 میلیون دلار راه اندازی کند.
اولین استارتاپهای فعال در حوزه غذا و صنایع وابسته به آن کار خود را با رستورانهای Just Eat، Grubhub و Seamless برای ارسال غذا به مشتریان خود آغاز کردند.
در صورت اجرایی شدن طرح Taster برای راه اندازی رستورانها، کاربران میتوانند انواع و اقسام غذاهایی که تمایل دارند را از طریق اپلیکیشن موبایلی که ارائه خواهد شد سفارش دهند و آن را در محل دلخواه خود تحویل بگیرند.
تفاوت سرویسی که قرار است با همکاری Taster و سرویسهای Deliveroo، UberEats و Glovo به کاربران ارائه شود با ارسال غذا از طریق رستوران به مشتری در این است که در این طرح حتی رستورانهای عادی نیز میتوانند به سیستم سفارش غذای آنلاین متصل شوند و سفارشهای خود را از طریق یک پلتفرم که بین همه رستورانهای متصل به طرح یکسان است، دریافت کنند و از طریق همان پلتفرم برای مشتریان خود ارسال نمایند. به این ترتیب مشتریان به جای اینکه بخواهند شماره رستوران را بگیرند، کافی است با استفاده از اپلیکیشن بر روی نقشه تمام رستورانهایی که غذا تهیه میکنند را مشاهده کنند و بر اساس رتبه بندی و کیفیت رستورانها غذای خود را سفارش دهند. در این میان استارتاپ به عنوان واسط وظیفه کنترل و نظارت بر تحویل غذا و کیفیت آن را بر عهده دارد.
یکی از مزایای این طرح حمایت از کسبوکارهای کوچک در حوزه غذا است. بسیاری از رستورانهای کوچک و آن دسته از آشپزهایی که قادر به راه اندازی رستوران نیستند میتوانند از این طرح به نفع خود استفاده بهینه داشته باشند. در واقع طرح راه اندازی رستوران آنلاین از طریق Taster این امکان را به رستورانها و آشپزهایی که علاوه بر طبخ انواع غذاها، قادر به ارائه غذاهای باکیفیت هستند این امکان را میدهد تا بدون نیاز به سرمایهگذاری کلان برای راه اندازی و گسترش رستورانها بزرگ، به درآمد مناسبی دست یابند. به عقیده بسیاری از کارشناسان این طرح حتی برای افرادی که در خانه خود میتوانند طبخ غذای خانگی انجام دهند نیز بسیار کاربردی است.
نکته مهم در خصوص طرح Taster این است که این شرکت نمیخواهد سرویس خود را با رستورانهای فعلی راه اندازی کند بلکه قصد دارد تا رستورانهای مخصوص خود را راه اندازی نماید که بیشتر آنها غذای خانگی ارائه خواهند داد.
هر چند ممکن است در صورت راه اندازی و اجرای طرح Taster، رستورانهای قدیمی و آن دسته از رستورانهایی که کار خود را به صورت سنتی ادامه میدهند از جمله اولین معترضین و شاکیان این طرح باشند اما از طرف دیگر، دو سرویس بزرگ Deliveroo و UberEats نیز میتوانند از آن دسته سرویسهایی باشند که سهم بیشتری از درآمد را از Taster طلب کنند چون طرح Taster تا حد زیادی وابسته به سرویس ارسال غذا است و بنابراین وابستگی آن با این دو سرویس بسیار زیاد خواهد بود.
نظرات