اکوویک پنجاه و سوم: از علت از دسترس خارج شدن صفحه پیوندها تا معافیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان از پرداخت حق بیمه قرارداد
این هفته نیز طبق روال هفتههای گذشته به بررسی مهمترین اخبار داخلی که رسانههای داخلی فعال در حوزه کسب کار به آن اقدام به انتشار آنها کردهاند، خواهیم پرداخت. لطفاً تا پایان با ماه همراه باشید.
به گزارش اکوسیستم، در هفته گذشته اخبار جالب توجهی در رسانههای داخلی فعال در حوزه کسب و کار منتشر شده است. دو عنوان از مهمترین عنوانهای منتشر شده در این رسانهها توجه بسیاری از مخاطبین را به خود جلب کرده است. اولین عنوان مربوط به از دلیل از دسترس خارج شدن صفحه پیوندها است. بر اساس این اخبار، صفحه پیوندها به دلیل بدهی از دسترس کاربران خارج شده است. خبر دوم که باعث خوشحالی و امیدواری فعالان و صاحبان شرکتهای دانشبنیان برای ادامه کار شده است، خبر مربوط به معافیت این افراد از پرداخت حق بیمه قرارداد است.
مرکز رشد و نوآوری در کیش راه اندازی شد. با حضور مرتضی بانک (مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی) و محمدابراهیم انصاری لاری (مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش) تفاهمنامهای با هدف راهاندازی مرکز رشد و نوآوری کیش، میان سازمان منطقه آزاد این منطقه و شرکت نوآوران فناوریهای همگرای شناختی، زیستی، اطلاعات و نانو به امضا رسید. همکاری راهبردی، ارائه خدمات مشاورهای و راهاندازی مرکز رشد و نو آوری در جزیره کیش، محورهای این تفاهمنامه بودند. در مراسم امضای این تفاهمنامه، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش هم با اشاره به اینکه در حوزه علم و تکنولوژی به عقبماندگی و غفلت دچار هستیم، افزود: به جای این حوزهها میتوانیم در عرصههای دانشبنیان و نوآورانه فعالیت کنیم، زیرا در این حوزهها از ظرفیت بالایی در نیروی انسانی و هوش برخوردار هستیم و این موضوع میتواند سرمایه اصلی برای رشد و توسعه باشد. وی ادامه داد: جزیره کیش از نظر ظرفیتها، میتواند بستر مناسبی برای فعالیت در حوزههای نوآورانه و دانشبنیان باشد. به همین دلیل با اختصاص دادن ساختمانی به فعالان این حوزه از تمام ایدهها استقبال میکنیم. در این نشست، مرتضی بانک با اشاره به این موضوع که انتظار داریم مناطق آزاد بسترهای جدیدی در ساختارهای اداری سرمایهگذاری و … فراهم کنند، بیان کرد: راه اندازی این بسترها در مناطق آزاد میتواند الگویی برای تعمیم این فعالیتها به دیگر مناطق کشور باشد.
صفحه پیوندها به دلیل بدهی از دسترس کاربران خارج شد. تقریبا تمام کاربران ایرانی با «صفحه پیوندها» آشنا هستند؛ صفحهای که کاربران هنگام مواجهه با سایتهای فیلتر شده به آن منتقل میشوند. امروز متوجه شدیم که دسترسی به این صفحه به علت بدهی به شرکت ارائهدهنده سرویس هاستینگ، قطع شده است. سایت پیوندها به علت عدم پرداخت بدهی به شرکتهاستایران از دسترس خارج شد. شرکتهاست ایران در اطلاعیهای ضمن اشاره به بدهی ۳۰۰ میلیونی وزارت ارشاد (متولی تامین هزینههای این سایت) اعلام کرد که ادامه ارائه سرویس میزبانی (هاستینگ) با توجه به این بدهی ۵ ساله ممکن نیست. فرشاد اسماعیلیان (نایب رییس هیئت مدیره هاستایران) با اشاره به شرایط اقتصادی سخت برای شرکتهای خصوصی، عمل نکردن شرکتها و نهادهای دولتی به تعهدات مالی را کمرشکن عنوان کرد و گفت: “بدهی وزارت ارشاد بابت سایت پیوندها حدود ۳۰۰ میلیون تومان است که بههیچوجه عدد قابلتوجهی برای یک وزارتخانه نیست اما بهرغم پیگیریهای ۵ ساله ما، کسی در این زمینه پاسخگو نیست و ما تنها راه جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر شرکت را قطع همکاری با وزارت ارشاد در رابطه با سایت پیوندها دیدیم.”
استارتاپها و دانشبنیانهای حوزه آب، گرد هم میآیند. استارتاپ ویکند و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست از ۱۴ لغایت ۱۶ آذر ماه سال جاری برگزار خواهد شد. این رویداد در راستای دستیابی به راهکارهای رفع یا تعدیل معضلات مرتبط به آن برگزار میشود. همچنین ایدههای برتر در این رویداد از تسهیلات حمایتی برخوردار خواهند شد. ستاد توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست درصدد است یک گردهمایی استارتاپی و هماندیشی شرکتهای دانشبنیان در این حوزهها را در آذرماه برگزار میکند. این گردهمایی با هدف «بسط و توسعه فرهنگ ایدهپردازی در حوزه آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست به منظور رفع یا تعدیل چالشها»، «ارج نهادن به اندیشههای فناورانه و نوآورانه از طریق شناسایی و معرفی ایدههای برتر»، «بسترسازی برای اجرایی شدن ایدههای برتر قابل اجرا»، «فراهم کردن زمینههای تجاریسازی محصولات دانشبنیان» دایر خواهد شد. همچنین فراهم کردن زمینههای مناسب توسعه و تعمیق همکاریهای شرکتهای دانشبنیان با ستاد آب، خشکسالی، فرسایش و محیطزیست و آشنایی تفاهم میان عرضهکنندگان فناوری، نهادهای استفاده کننده از فناوری، سرمایهگذاران و سایر ذینفعان عرصه تجاریسازی از دیگر اهداف این جشنواره محسوب میشود. شرکتهای دانشبنیان و افرادی که در حوزههای«بهینهسازی مصرف آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت»، «شناسایی، پایش، حفاظت، استحصال و بهرهبرداری منابع آب»، «استفاده از آبهای نامتعارف»، «پیشبینی و مدیریت ریسک خشکسالی»، «شبکههای پایش و رطوبتسنجی خاک»، «پیشبینی، مهار و استفاده از رسوب»، «تثبیت خاک، پایش و مدیریت فرسایش خاک با تأکید بر کانونهای تولید گرد و غبار و ریزگردها»، «مدیریت زیستبومها، تالابها و دریاچهها»، «احیا، حفاظت و بهرهبرداری از گونههای جانوری، گیاهی نادر و یا در حال انقراض»، «پایش و نظارت بر انواع آلایندهها در محیطهای مختلف شهری و غیرشهری کارخانجات و صنایع» فعالیت میکنند میتوانند ایدههای خود را مطرح کنند.
با اجرای پروژه پژوهشی، کارت پایان خدمت بگیرید. تفاهمنامهای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان به امضا رسید که براساس آن، متقاضیان به جای خدمت سربازی میتوانند با اجرای پروژه پژوهی کارت پایان خدمت بگیرند. فرد متقاضی با اعطا این تسهیلات پس از احراز امتیازهای لازم، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی میشود و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمانهای دفاعی یا دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت میکند. براساس این تفاهم که در راستای پشتیبانی از فعالیتهای تخصصی دانشآموختگان برتر دانشگاهی که به فعالیتهای فناورانه اشتغال دارند، صورت گرفته است، تسهیلات نظام وظیفه تخصصی به افراد فعال در شرکتهای خلاق ارائه میشود.تسهیلات خدمت نظام وظیفه تخصصی برای افراد فعال در شرکتهای خلاق با هدف ارتباط کاری دانشآموختگان برتر فناوری مشمول خدمت نظاموظیفه شاغل در شرکتهای خلاق با این شرکتها اعطا میشود. فرد متقاضی با اعطا این تسهیلات پس از احراز امتیازهای لازم، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی میشود و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمانهای دفاعی یا دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت میکند.
شرکتها و مؤسسات دانشبنیان از پرداخت حق بیمه قرارداد معاف شدند. براساس تفاهمی که میان معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و سازمان تامین اجتماعی حاصل شد، از این پس قراردادهای شرکتهای دانشبنیان در زمینه تولید کالاها و خدمات دانشبنیان از پرداخت حق بیمه قراردادها معاف میشوند. بر اساس تفاهم میان معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و سازمان تامین اجتماعی، بخشنامه ۱۴/۱۲ جدید درآمد ویژه شرکتهای دانشبنیان از سوی سازمان تامین اجتماعی صادر شد و بر اساس آن، از این پس قراردادهای شرکتهای دانشبنیان در زمینه تولید کالاها و خدمات دانشبنیان، از پرداخت حق بیمه قراردادها معاف میشوند. سید محمد صاحبکار (رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان) با اشاره به ضرورت شکلگیری زیستبوم مناسب برای فعالیتهای دانشبنیان و تسهیل کسبوکارهای نوین و استارتاپی، گفت: بر اساس مقررات قبلی، شرکتها در انجام قراردادهای پیمانکاری خود معمولا ۱۶/۶۷ درصد از ارزش قرارداد را تحت عنوان حق بیمه قراردادها، به سازمان تامین اجتماعی پرداخت میکردند که اجرای این بخشنامه میتواند به کاهش هزینه شرکتهای دانشبنیان در انجام قراردادهای پیمانکاری در زمینههای دانشبنیان و رونق بیشتر این فعالیتها منجر شود.
نظرات