عرضه ارز مجازی ملی هند با پشتوانه روپیه

عرضه ارز مجازی ملی هند با پشتوانه روپیه

یک کارگروه ویژه از سوی بانک مرکزی کشور هند (RBI) مسئول امکان سنجی ارائه ارز مجازی ملی (CBDC) با پشتوانه روپیه (واحد پول رسمی هند) شدند.

به گزارش اکوسیستم، به نقل از دیجیاتو، انگیزه اصلی این سازمان برای عرضه ارز مجازی CBDC از ملاحظات مالی نشات می‌گیرد. اکونومیک تایمز اعلام کرده بود که این شبه قاره در سال مالی ۲۰۱۸ حدود ۶/۳ میلیارد روپیه (۸۹ میلیون دلار) را صرف چاپ اسکناس کرده است. افزایش هزینه‌های مدیریت اسکناس و مسکوکات، بانک‌های مرکزی سراسر جهان را به سوی معرفی ارزهای دیجیتال سوق داده است.

از دیگر فاکتورهایی که در ترغیب انتشار ارز مجازی ملی موثر هستند، می‌توان به تغییرات سریع در صنعت پرداخت و گسترش توکن‌های دیجیتال شخصی اشاره کرد.

فعالان حوزه مالی این ایده را امیدوار کننده ارزیابی کرده‌اند. از نظر آنها آمادگی بانک مرکزی هند برای استفاده از فناوری دفتر کل توزیع یافته (DLT) در سیستم های پرداخت، مزایای بسیاری را به همراه خواهد داشت. بانک مرکزی هند مدعی شد که ارزهای مجازی خطرات سیستماتیک به همراه ندارند، با این حال تاثیر استفاده از این اکوسیستم روی سیستم پرداخت و تسویه حساب‌ ممکن است آنقدر گسترده باشد که سیاست‌های پولی را دگرگون سازد.

از اینرو مقامات بانک مرکزی هند خواستار همکاری سازمان‌های تنظیم مقررات جهانی برای بررسی تغییرات ایجاد شده توسط ارزهای مجازی شوند.

بر این اساس احتمال انتقال ارزهای مجازی از صرافی‌های دیجیتال به شبکه‌های معاملاتی غیرشفاف و مناطق فراساحل برای فرار از مالیات، نگرانی‌هایی را در رابطه با پولشویی، تامین مالی ترورسیم و مالیات در پی دارد.

پیش از هند کشورهای دیگری نیز برای راه اندازی پول مجازی داخلی اقدام کرده‌اند، برای مثال اخیرا ونزوئلا به منظور مقابله با سقوط ارزش پول ملی، ارز رمزنگاری شده‌ای به نام پترو را راه اندازی کرده که هر واحد از آن ۶۰ دلار قیمت دارد.

    نظرات