ده شایستگی کلیدی لازم در سال ۲۰۲۰
مجمع جهانی اقتصاد در گزارش خود فهرست ده مهارت کلیدی لازم برای موفقیت در سال ۲۰۲۰ را منتشر کرده است:
۱ . " مهارت حل مسائل پیچیده" در سال ۲۰۲۰ مانند سال ۲۰۱۵ همچنان در رتبه اول باقی خواهد ماند و کماکان مهمترین مهارت یک فرد در دنیای پیچیده امروز محسوب می شود .
۲ . " تفکر نقادانه" از رتبه ۴ به رتبه ۲ صعود می کند. این بدان معنی است که دنیای جدید در ارتباط با وضع موجود نیاز بیشتری به تحلیل نقادانه خواهد داشت .
۳ . " خلاقیت" از رتبه ۱۰ به رتبه ۳ صعود می کند .
این آیتم بالاترین رتبه صعود را در جدول دارد و البته این صعود کاملاً طبیعی به نظر می رسد. با پیچیدگی های روزافزون در دنیای امروز، توانایی حل مسئله، نیاز روزافزونی به خلاقیت خواهد داشت .
۴ . " مهارت مدیریت انسان ها" علی رغم سقوط از رتبه ۳ به رتبه ۴ اما همچنان در بین مهارت های برتر قرار خواهد داشت. این نشان می دهد که این مهارت، در دنیای آینده نیز از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود .
۵ . " هماهنگی و سازگاری اجتماعی" از رتبه ۲ به ۵ منتقل شده است. اما باز هم جزء پنج مهارت برتر قرار دارد .
۶ . " هوش احساسی/عاطفی" یک مهارت کاملاً جدید در ۱۰ مهارت برتر است! که با توجه به مفهوم آن طبیعی است که در بین ۱۰ مهارت قرار گرفته باشد .
هوش عاطفی، شیوه برخورد فرد با مسائل و فراز نشیبهای زندگی را نشان میدهد و می تواند موجب شود که ارتباط بهتری با اطرافیان برقرار کند و در نتیجه قدرت سازش بیشتری با مشکلات عاطفی و هیجانی داشته باشد. این افراد مسئولیت پذیری بیشتری دارند و در مورد خود برداشت و نگرش مثبتی دارند .
۷ و ۸. "قضاوت" و "تصمیم گیری" با وجود ورود خلاقیت و هوش عاطفی به مکان های بالاتر جدول, با کمی جابجایی در رتبه ۷ و ۸ قرار خواهند داشت. زیرا مهارت قضاوت کردن مسائل و اتفاقات پیرامون و مهارت تصمیم گیری، برای ساختن دنیای جدید نقشی حیاتی دارد .
۹ . مهارت "مذاکره" در رتبه نهم قرار خواهد داشت .
۱۰ . انعطاف پذیری ادراکی" نیز یک مهارت جدید است و حکایت از آن دارد که باید در شیوه و رویکرد ادراکی خود انعطاف پذیرتر باشیم .
نگاهی عمیق به این فهرست سه پیام کلیدی برای ما دارد:
مهارت های مرتبط با "اندیشیدن" در این لیست غوغا می کند. از حل مسایل پیچیده تا انعطاف پذیری ادراکی .
نتیجه گیری :
مسائل هر روز پیچیده تر میشوند و حل آنها با استفاده از تفکر نقادانه(توسط دیگران بر مبنای مسئولیت اجتماعی) و خلاقیت از ضرورتهاست .
نظرات