مصاحبه با جناب آقای دکتر حقانی استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت به مناسبت سالروز تاسیس دانشگاه علوم پزشکی ایران
روابط عمومی دانشکده بهداشت مصاحبه ای با جناب آقای دکتر حقانی استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران به مناسبت سالروز تاسیس دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام داده اند که به شرح ذیل حضورتان اعلام میدارد:
جناب آقای دکتر حقانی استاد پیشکسوت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، قبلا از این که وقت ارزشمند خود را در اختیار ما (روابط عمومی دانشکده بهداشت) قرار دادید، و به مناسبت سالگرد تاسیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در مصاحبه ما شرکت کردید سپاسگزارم.
لطفا در ابتدا معرفی کاملی از خودتان، تحصیلات و سابقه کاری تان بفرمایید.
در ابتدا لازم می دانم از شما که بنده را قابل دانستید و مورد لطف قرار دادید تشکر کنم و نیز سالروز تاسیس دانشگاه علوم پزشکی ایران را به کلیه اساتید، فارغ التحصیلان و دانشجویان این دانشگاه تبریک عرض نمایم.
من متولد نیشاپور از شهرهای استان خراسان رضوی هستم که دیپلم ریاضی خود را از دبیرستان خیام این شهرستان گرفتم. پس از شرکت در کنکور، در دانشگاه فردوسی مشهد پذیرفته شدم در آن زمان کلیه پذیرفته شدگان رشته های علوم، علوم پایه، پزشکی و پیراپزشکی سال اول را به صورت عمومی می گذراندند و از سال دوم دانشجویان به انتخاب رشته می پرداختند که بنده به دلیل علاقه وافر به ریاضیات و نیز نوپا بودن رشته آمار ریاضی و کامپیوتر به تحصیل در این رشته پرداخته و در سال ۵۶ در این رشته فارغ التحصیل شدم و پس از گذراندن دوره خدمت سربازی که همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی بود به استخدام دانشگاه آزاد ایران که سیستم آموزش از راه دور داشت به عنوان هیئت علمی مشغول به فعالیت آموزشی شدم (لازم می دانم توضیح دهم که سیستم دانشگاه آزاد ایران کاملا" متفاوت از دانشگاه آزاد اسلامی بود)، پس از آن انقلاب فرهنگی برخی از دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد ایران درهم ادغام و در نهایت دانشگاه پیام نور شکل گرفت که ادامه فعالیت آموزشی بنده در این دانشگاه ادامه یافت تا اینکه در سال ۱۳۶۶ به ادامه تحصیل در رشته آمار حیاتی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در محضر اساتید بزرگی از جمله آقای دکتر کاظم محمد و دکتر حسین ملک افضلی تلمذ نمودم.
در سال ۱۳۶۹ پس از فارغ التحصیلی در قالب گذراندن طرح به گروه آمار که در آن زمان یکی از گروههای آموزشی دانشکده مدیریت بود به استخدام دانشگاه علوم پزشکی ایران در آمدم. گروه آمار از همان ابتدا از گروههای پرکار بود و علاوه بر پوشش دروس آمار در دانشکده های مختلف دانشگاه، مشاوره آماری پایان نامه های مقاطع کارشناسی ارشد و PhD را بعهده داشت. از جمله فعالیتهای آموزشی بنده و برخی از همکاران گروه، همکاری در برگزاری کارگاههای روش تحقیق و مقاله نویسی و نیز راه اندازی و برگزاری کارگاه های آموزشی SPSS مقدماتی و پیشرفته برای اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی بود.
دوره دکتری خود را در رشته آمار ریاضی در قالب طرح دانشوری در دانشگاه فردوسی مشهد ادامه دادم و افتخار شاگردی مرحوم دکتر ناصررضا ارقامی را داشتم.
لطفا بفرمایید که در دوران فعالیت خود به عنوان عضو هیات علمی چه مسئولیت های اجرایی داشته اید؟
در دوران خدمتم در دانشگاه علاوه بر فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و برگزاری کارگاههای آموزشی، سرپرستی گروه آمار، عضویت در شورای پژوهشی دانشگاه، سرپرستی معاونت پژوهشی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی را داشتم. از فعالیت های خارج دانشگاه عضویت در شورای علمی و پژوهشی پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان و مشاوره این پژوهشکده در امور پژوهشی است که کماکان ادامه دارد. در دوران سرپرستی گروه آمار دانشکده سعی نمودم که با تلاش همکاران گروه را از نظر کمی و کیفی ارتقا بخشیم که از جمله می توانم به راه اندازی دوره کارشناسی ارشد آمار زیستی اشاره کنم.
خواهشمند است توضیحاتی در خصوص تجارب دانشگاهی خود بیان بفرمایید.
فعالیتهای آموزشی و پژوهشی تجارب بسیار ارزشمندی را برای انسان به ارمغان می آورد که نتایج آن از جمله صدها پایان نامه که به عنوان استاد مشاور آمار و نیز چاپ مقالات بسیاری بوده است. من به تجربه یادگرفتم آموزش آمار در رشتههای علوم پزشکی و پیراپزشکی باید در بستر روش تحقیق اتفاق بیفتد تا دانشجویان بتوانند مفهوم آمار را در فرایند تحقیق درک کنند و آن را به کار ببرند.
چه توصیه برای دانشجویان دانشگاه درباره تحصیل و ارتباط با دانشگاه دارید.
توصیه من به دانشجویان عزیز این است که قدر این دوران را بدانند چون معتقدم یکی از بهترین دوران زندگی، دوران دانشجویی است. ضمن اینکه توصیه می کنم نسبت به دانشگاه محل تحصیل خود تعلق خاطر داشته باشند، قدر اساتید خود را بدانند و سعی کنند دانشی را که فرا می گیرند به مرحله کاربرد برسانند.
اگر برای اعضای هیات علمی جوان که به تازگی در دانشگاه ایران شروع به کار کرده اند پیشنهادات و توصیه هایی دارید بفرمایید.
به دوستان جوان خودم که به کسوت هیئت علمی در می آیند یادآوری میکنم شما میراثدار انسانهای بزرگی هستید و باید این میراث را به خوبی حفظ کنید و به آیندگان بسپارید لذا چنانچه عاشق هستید وارد این حرفه شوید بدون چشم داشت مادی. توصیه دیگرم این است که حتما با مطالعه مستمر بروز باشید زیرا دانشجویان سره را از ناسره تشخیص میدهند. بعلاوه راهکارهای کاربردی کردن تئوریها برا ه دانشجویان آموزش دهند به خصوص به اساتید جوان رشته آمار چراکه دانشجویان عموما ذهنیت خوبی نسبت به این درس ندارند و تنها در بستر تحقیق به دانشجویان به اهمیت و جایگاه آمار پی می برند.
ممنون میشویم اگر نظر خود را در خصوص همفکری و همکاری دانشگاه با پیشکسوتان بفرمایید .
از مسئولین و دست اندرکاران تقاضا میکنم از تجربیات پیشکسوتان استفاده نمایند و در قالب برگزاری گردهمایی فرصت انتقال تجربیات به اساتید جوان تر فراهم شود.
لطفا در آخر بفرمایید چه توصیه ای برای پیشرفت و توسعه دانشگاه در مسیر دانشگاه نسل سوم دارید.
به نظر بنده یکی از مشکلاتی که گریبان گیر دانشگاه ها می باشد این است که اساتید رسالت خود را تولید مقاله میبینند، در حالیکه رسالت اصلی دانشگاه ها به ویژه دانشگاه های نسل سوم، تبدیل نتایج حاصل از مقالات به تولید محصولاتی است که اساس شرکتهای دانشبنیان را تشکیل میدهد.
خواهشمند است هر نکته دیگری که به نظر شما بیان آن می تواند راهگشای بهتری برای هر یک از اقشار از مخاطبان ما باشد بفرمایید.
پیشنهاد میکنم بیشتر از توجه به کمیت، به کیفیت توجه شود تا بتوان باید در تمام زمینهها پیشتاز بود. رسالت دانشگاه تربیت انسانهایی است که دانش را همراه پژوهش های کاربردی در خدمت به تولید در همه زمینه ها گرفته و در مسیر کارآفرینی حرکت کند.
جناب آقای دکتر حقانی، از اینکه علی رغم زمان محدود این فرصت را در اختیار ما گذاشتید متشکریم.
به امید سلامتی و حال خوب همیشگی شما
روابط عمومی دانشکده بهداشت
لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران
نظرات
آرش فکوری
یکی از بهترین و بی نظیرترین اساتید در زمینه آمار هستن.. ممنون از شما به خاطر این مصاحبه عالی