برای نخستین بار یک نوجوان به خاطر فعالیت‌های علمی خود از سوی مجله تایم به عنوان شخصیت سال انتخاب شد

برای نخستین بار یک نوجوان به خاطر فعالیت‌های علمی خود از سوی مجله تایم به عنوان شخصیت سال انتخاب شد

گیتانجالی رائو که ساکن ایالت کلرادو آمریکاست، به مجله تایم گفت مشکلات زیادی وجود دارند که باید حل شوند: «نسل ما با مشکلات عدیده‌ای روبه‌روست که پیش از این با آن‌ها مواجه نبوده‌ایم. در عین حال با مشکلاتی قدیمی هم روبه‌رو هستیم که هنوز لاینحل مانده‌اند

امسال نخستین‌بار با همکاری گروهی از دانشمندان جوان ترور نوح (مجری و کمدین سیاهپوست) دست به انتخاب «کودک سال» زد. گیتانجالی رائو، دانشمند ۱۵ ساله‌ای که چند اختراع تحسین‌شده در شاخه‌های مختلف علوم دارد، توانست نخستین «کودک سال» تایم شود .

از جمله اختراع‌های کاربردی این نوجوان آمریکایی طراحی اپلیکشینی است که می‌تواند وجود سرب و آلودگی را در آب آشامیدنی تشخیص و هشدار دهد. رائو یک اپ هم طراحی کرده که با استفاده از هوش مصنوعی می‌تواند به قربانیان قلدری و آزار در فضای مجازی کمک کند. ۵ هزار نوجوان آمریکایی نامزد دریافت عنوان کودک سال تایم بودند که در مرحله دوم به پنج نفر کاهش یافتند و سرانجام از میان آن‌ها رائو این عنوان را از آنِ خود کرد. قرار است هر پنج نامزد نهایی روز جمعه در یک برنامه تلویزیونی معرفی و تقدیر شوند .

" رائو" در گفتگو با سی.بی.اس گفت: من بسیار مفتخرم و برای این فرصت بسیار سپاسگزارم. بسیار افتخارآمیز و غرورآمیز است که در میان بسیاری از افراد خارق العاده‌ای که روی جلد مجله "تایم" ظاهر شده‌اند، باشید .

البته این انتخاب او از سوی مجله تایم تنها افتخاری نیست که نصیب گیتانجالی شده است. پیش از این در سال‌ ۲۰۱۷ او عنوان «جوان‌ترین دانشمند برتر آمریکا» را به‌دلیل اختراع تستی سریع و کم‌هزینه برای ردیابی سرب در آب به‌دست آورده بود و برای اختراع این دستگاه که نام آن را تتیس گذاشته است، مبلغ ۲۵ هزار دلار جایزه دریافت کرد .

ایده ابداع دستگاهی برای اندازه‌گیری میزان سرب در آب زمانی به ذهن این دختر ۱۵ ساله رسید که او هنگام مشاهده اخبار از بحران آلودگی آب مطلع و به روش‌هایی برای اندازه‌گیری میزان سرب در آب علاقه‌مند شد. وی دستگاهی مبتنی بر نانولوله‌های کربنی ایجاد کرد که می‌توانست اطلاعات را از طریق بلوتوث ارسال کند. رائو سپس برای عملیاتی‌کردن ایده خود با یک دانشمند تحقیقاتی در شرکت آمریکایی‌ M ۳ شروع به همکاری کرد .

این دستگاه به نام تتیس (Tethys) شامل یک باتری ۹ ولتی، یک واحد سنجش سرب، یک پسوند بلوتوث و یک پردازنده است. این دستگاه از نانولوله‌های کربنی که مقاومت آن‌ها در حضور سرب تغییر می‌کند، استفاده می‌کند. رائو قصد دارد با همکاری دانشمندان و متخصصان پزشکی پتانسیل تتیس را به‌عنوان یک روش عملی بررسی کند .

با این ایده کارآمد، رائو از ژانویه‌ ۲۰۱۹ در حال کار با تاسیسات آب دنور است و امیدوار است که بتواند نمونه اولیه آن را در ۲ سال آینده داشته باشد .

علاوه بر برگزاری کارگاره‌های ابداعی در سراسر جهان، گیتانجالی تاکنون ۳ بار در رویداد TEDx نیز سخنرانی کرده است. در سپتامبر ۲۰۱۸ رائو برنده جایزه آژانس حفاظت از محیط‌زیست ایالات متحده شد و در مه‌ ۲۰۱۹ نیز جایزه «Health Pillar Prize» برای چالش دانشجویی نوآوری TCS برای تولید یک ابزار تشخیصی مبتنی بر پیشرفت مهندسی ژنتیک در تشخیص زودهنگام اعتیاد به مواد‌مخدر را دریافت کرد. رائو قصد دارد در انستیتوی فناوری ماساچوست رشته ژنتیک و اپیدمیولوژی بخواند .

لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری کردستان

منبع خبر

پارک علم و فناوری کردستان

پارک علم و فناوری کردستان

پارک علم و فناوری کردستان یک پارک علم و فناوری در شهر سنندج می باشد

    نظرات