«سلامت» خوراک زندگی می‌شود

«سلامت» خوراک زندگی می‌شود

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصرف بی رویه کودها و سموم شیمیایی و همچنین آنتی بیوتیک‌ها علاوه بر ایجاد مشکلات سلامتی مانند افزایش بروز سرطان و افزایش بروز مقاومت میکروبی منجر به مشکلات محیط زیستی از جمله آلودگی خاک و آب شده است. این مشکلات به شدت سلامت جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.

«اداره غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد» (FAD) و «سازمان بهداشت جهانی» (WHO) پروبیوتیک را این‌گونه تعریف می‌کند: «پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که مصرف کافی آنها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان می‌شود.»

شرکت‌ دانش‌بنیان بایوران، با استفاده از فناوری زیستی پیشرفته این محصولات بیولوژیک کشاورزی و دامی را در دو حوزه کشاورزی و دامپروری به بازار عرضه کرده است.

همایون مرادی مدیرعامل  این شرکت ، به اهمیت نقش این مواد زیستی در کمک به حفظ محیط زیست تاکید کرد و گفت: با بهره‌گیری از زیست‌فناوری و استفاده از تاسیسات و نیروهای تخصصی قادر به کاهش نیاز به وارادات این محصولات نیز خواهیم بود.

این فناور، با بیان این‌که استفاده از تجهیزات تخمیری پیشرفته و روش های اجرایی استاندارد در کنار کنترل دقیق حین تولید و پایش مستمر کیفیت منجر به تولید این محصولات  شده است افزود: در کنار تلاش برای بهبود سلامت جامعه و حفظ محیط زیست بر اشتغالزایی و استفاده از توان متخصصین داخلی تاکید داریم.

وی با اشاره به آغاز راه شرکت فناوری زیستی طبیعتگرا (بایوران) با تولید محصول پیشگیری کننده از مالاریا ادامه داد: این محصول توانست تاییدیه های جهانی را کسب کند. این کارخانه با تمرکز بر تولید پروبیوتیک های گیاهی، سپس پروبیوتیک های مخصوص دام، طیور و آبزیان تولیدات خود را توسعه داد.

مرادی با بیان این که در حال حاضر با مصرف این محصولات، ضمن اینکه مزارع ارگانیک و سالم می توانند به میزان قابل توجهی بازدهی تولید خود را افزایش دهند، تولید کنندگان معمول محصولات کشاورزی، چه در مساحت های خرد و چه کشت و صنعت های بزرگ میتوانند تناژ تولیدی محصولات کشاورزی را به میزان قابل توجهی افزایش دهند

وی ادامه داد: در محصول راهبردی گندم با به کارگیری کودهای زیستی به تنهایی یا تلفیقی عملکردی به مراتب بیشتر از کاربرد صرف نهاده های شیمیایی که اغلب هم وارداتی است، بدست می دهد.

این فعال دانش بنیان با بیان اینکه بخش قابل توجهی از کودها و سموم شیمیایی و همچنین افزودنی های خوراک دام و طیور از جمله پروبیوتیک ها از طریق واردات تامین می شود، تامین داخلی پروبیوتیک ها را زمینه ساز جلوگیری از خروج ارز دانست و گفت: این تولیدات علاوه بر اینکه از فرآیند خروج ارز جلوگیری می‌کند، با بازار خوبی که در کشورهای منطقه و جهان دارد، در صورت ایجاد زمینه های صادرات، به افزایش درآمدهای ارزی کشور کمک خواهد کرد.

مرادی به اشتغال بیش از ۱۰۰ نفر از متخصصان و فناوران در این شرکت دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: این افراد در حوزه هایی چون میکروبیولوژی، بیوتکنولوژی، شیمی، تغذیه، دامپزشکی و گیاهپزشکی دانش آموخته اند.

پایان پیام/۲۴

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات