مقابله با گرد و غبار با روش‌های فناورانه به توسعه اشتغال بومی می‌‌انجامد

مقابله با گرد و غبار با روش‌های فناورانه به توسعه اشتغال بومی می‌‌انجامد

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چند سالی است که ریزگردها میهمان ناخوانده شهرهای جنوبی و غربی کشور شده اند. میهمانانی که با آمدنشان نفس میزبانان خود را به شماره انداخته اند. این ریزگردها گرد و غبار، دود و دیگر ذره‌های خشک معلق در هوا هستند که باعث کدر شدن آسمان می‌شوند.

درباره ریشه بروز این ریزگردها اطلاعات مختلفی ارائه شده است که از آن جمله می توان به آلاینده‌های صنعتی، ازدیاد تردد خودروها، آتش‌سوزی جنگل‌ها، گسترش بیابان‌ها و شخم زدن زمین در آب‌وهوای خشک اشاره کرد. ریزگردهایی که در آب و هوای خشک بیشتر بروز می کنند و مناطق خشک و بیابانی را در خود می پیچند.

روزگار شهرهای جنوبی کشور، مدتی است که مناسب نیست و گاها خبرهایی از بروز این پدیده دردسرساز که زندگی و سلامت بومیان منطقه را تهدید می کند منتشر می شود. این ریزگردها چند سالی است که به دغدغه‌ای همگانی در سطح بین‌المللی تبدیل شده‌ و بررسی‌های میدانی زیادی برای مقابله با آنها و شناخت منبع آنها انجام شده است.

اشتباه است اگر تصور کنیم که مقصد این ریزگردها فقط ایران و مناطق جنوبی آن است، بلکه در نقاط مختلفی از جهان این نوع ریزگردها مشاهده می شود و تحقیقات مختلفی برای جبران این معضل جهانی انجام شده است. تحقیقاتی که هنوز نتوانسته به صورت جدی به رفع این معضل کمک کند و بیشتر مسکن های موقتی هستند که تا مدتی کوتاه کام بومیان منطقه را شیرین می کند.

خشک شدن تالاب ها، سدسازی های گسترده، استفاده بی رویه از منابع طبیعی، رهاسازی زمین های کشاورزی، وعدم مدیریت درست منابع طبیعی از دیگر عواملی اهستند که به بروز ریزگرد در کشور منجر می شود. ریزگردهایی که محققان و مدیران را بر آن داشته است تا روش های کاهش این پدیده را بیابند تا شاید مرهمی شوند بر زخم بومیان مناطق جنوبی کشور.


کاهش ریزگردها به کمک روش‌های زیستی

ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که متولی تامین سلامت و رفاه اجتماعی مردم است؛ به دنبال اجرای طرح های گوناگونی در این حوزه است. به همین منظور ستاد در آن ورود کرده، حوزه کاهش آسیب های ناشی از بروز گرد و غبار در کشور است. یکی از طرح های ارائه شده ستاد برای مقابله با پدیده گرد و غبار، معرفی روش های مقابله با گرد و غبار با رویکردهای اقتصادی و اشتغال زایی بومیان منطقه یک طرح ارائه داده است.

«تولید فرآورده‌های زیستی مناسب برای جلوگیری از تشکیل گرد و غبارهای میکرونی»، «استفاده از روش‌های زیست ‌فناوری برای احیاء تالاب ها»، «بررسی مطالعاتی کارایی مالچ‌های بیولوژیک و اثرات آن بر خاک و محیط زیست»، «اجرای پایلوت توسعه فناوریهای شورورزی»، «شناسایی شرکت های تولید کننده مالچ های سازگار با محیط زیست» و «برنامه ریزی برای اجرای پایلوت مالچ پاشی در کانون های تولید گردوغبار» از جمله روش های اجرای این طرح است.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درصدد است که با اجرای این طرح ها بتواند نفس های به شماره افتاده بومیان مناطق جنوبی کشور را احیا کند. این ستاد برای اجرایی کردن طرح های خود از شرکت های دانش بنیان و توانمندی آنها بهره گرفته است و طی فراخوان هایی اعلام کرده که از هرگونه ایده نو و خلاق و فناوری های نوینی که بتواند به میدان مبارزه با این پدیده وارد شود حمایت می کند.

پایان پیام/۲۳

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات