توسعه بسترهای فناورانه نیاز به ارتباطات بینالمللی دارد
رییس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: برای توسعه بستری که جهت پیشرفت فضای فناورانه و شرکت های فناور ایجاد کرده ایم، چاره ای جز ارتباط با عرصه های بین المللی نداریم و امروز این ارتباط یک اجبار است نه اختیار.
مهدی قلعه نوی روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه در نشست تخصصی صادرات ویژه شرکت های فناور و دانش بنیان استان مازندران برگزار شد، اظهارکرد: فعالیت های مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سرفصل هایی تعریف شده است که از جمله آنها توسعه نیروی انسانی است.
وی افزود: در این مبحث بیشتر نیروهای متخصص ایرانی در سایر کشورها مدنظر قرار دارند و یکی از مباحث اصلی این سرفصل بازگشت نخبگان است که در سه سال گذشته در حال پیگیری این مساله و مبحث هستیم.
قلعه نوی گفت: برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور که در حوزه های علمی و فناوری فعالیت می کنند یک پلتفرم جهت بازگشت و همکاری قرار داده شده است و در این روند تاکنون نزدیک به ۶ هزار و ۷۰۰ نفر ثبت نام شده اند و ۱۴۰۰ نفر نیز تاکنون به کشور طی این سه سال بازگشته اند..
قلعه نوی ظرفیت های ایرانیان خارج از کشور را قابل توجه و ارزشمند دانست و تاکید کرد: شبکه ایرانیان خارج از کشور ظرفیت بسیار بزرگی است و یک حوزه ای که باید به آن پرداخت و توجه بیشتری کرد حوزه همکاری های فناورانه با قالب های مختلف از رسمی و دولتی تا غیررسمی با کشورهای مختلف است که در این زمینه یک سری پیش فرض و قالب های بین دانشگاهی تاکنون طراحی شده و در نظر گرفته شده است.
قلعه نوی اظهارکرد: با این قالب ها به توسعه همکاری های فناورانه کمک می کنیم و امیدواریم بستری که ایجاد کرده ایم ادامه دار و توسعه دار باشد، امروز چاره ای جز ارتباط با عرصه بین الملل نداریم این مساله یک نیاز است و اجبار و اختیاری نیست و ما به عنوان معاونت علمی نیاز به حمایت داریم اگرچه مشکلات و نواقص زیاد است اما باید با همکاری هم پیش برویم.
نظرات