برندهایی که از ویروس کرونا آسیب دیدهان
دنیای تجارت در کما
شیوع ویروس کرونا بیش از آنچه تصور میشد به دنیای تجارت و اقتصاد ضربه زد.
در این بین برندهای برتر دنیا هم از ترکشهای این ویروس در امان نماندند و بخش یا تمام سرمایه خودشان را در معرض خطر دیدند.
درحالی که تصور میشود که این تنها شرکتهای چینی هستند که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند اما بسیاری از شرکتهای بینالمللی و حتی شرکتهای خودروسازی خارجی هم به دلیل شیوع این ویروس در چین و چند ۱۰ کشور دیگر جهان آسیب جدی دیدهاند.
برندهای متضرر
برخی شرکتها اعلام کردهاند شیوع ویروس کرونا در چین میتواند زنجیره تامین آنها را مختل کرده یا شبکه توزیعشان را دچار اختلال کند چون بسیاری از کارخانهها و فروشگاهها در چین شعب خود را تعطیل کرده یا بستهاند. از جمله شرکتهایی که از شیوع ویروس کرونا و اختلال در شبکه تامین یا توزیع آسیب دیدهاند میتوان به شرکت خودروسازی هیوندای موتور کره جنوبی اشاره کرد. این شرکت قصد دارد به دلیل اختلال در چرخه تامین قطعات خود ناشی از شیوع ویروس کرونا تولید یک مدل خودروی اسپورت را متوقف کند. دیگر شرکتهای خودروسازی نظیر تاتاموتورز که شرکت مادر دو شرکت خودروسازی جگوار و لندرور هستند، انتظار دارند شیوع ویروس کرونا خطوط تولید خودروهای آن را در چین را مختل کرده و به سوددهی این شرکت آسیب بزند. شرکت لوی استرائوس اعلام کرده نیمی از فروشگاههای خود در چین را تعطیل کرده و این مساله ضرر کوتاه مدتی برای شرکت خواهد داشت. شرکت الجی کره جنوبی هم یکی از شرکتهای آسیبدیده از شیوع بیماری کرونا در چین است. هرچند الجی هیچکدام از کارخانههای خود در چین را تعطیل نکرده اما هشدار داده شیوع ویروس، بیثباتی در زنجیره تامین قطعات را بالا برده است. شرکت رستورانهای زنجیرهای مکدونالد ۷۰۰ فروشگاه از ۳۳۰۰ فروشگاه خود را تعطیل کرده و اعلام کرده است در صورتی که شیوع ویروس کرونا در چین کنترل شود ضرر این شرکت نسبتا کم خواهد بود. شرکت کشتیرانی رویالکارائیب سه سفر کشتیرانی برای چین را لغو کرده که این مساله برای هر سهم این شرکت ۱۰ سنت ضرر خواهد داشت. این شرکت میگوید در صورتی که محدودیتهای سفر به چین تا پایان فوریه پابرجا بماند هر سهم این شرکت ۱۰ سنت دیگر ضرر خواهد داشت.
مخاطرات سامسونگ
شرکت سامسونگ کره جنوبی یکی دیگر از شرکتهای بزرگ بینالمللی است که از شیوع ویروس کرونا در چین آسیب دیده است. چراکه مجبور شده روند تعطیل کردن برخی کارخانههای خود در چین را تسریع کند. شرکت تولید باتری سامسونگ که خودروسازی ولووی سوئد یکی از مشتریان آن است، هشدار داده سوددهی این شرکت برای سه ماهه نخست سال جاری آسیب خواهد دید. شرکت خودروسازی تسلای آمریکا هشدار داده تعلیق خط تولید مدل سه این شرکت به دلیل اجبار دولت چین میتواند به سوددهی آنها در سه ماهه دوم سال جاری آسیب بزند. این شرکت در حال ارزیابی برای بررسی میزان اثرگذاری شیوع ویروس کرونا بر چرخه تامین خط تولیدش در کالیفرنیاست. شرکت اپل تمام دفاتر و فروشگاههای خود را تا روز ۹ فوریه در چین تعطیل کرده که همین امر به سوددهی اپل آسیب خواهد زد. شرکت آلفابتس، مادر شرکتهای گوگل مجبور شده تمام دفاتر خود در چین، هنگکنگ و تایوان را تعطیل کند. شرکت خودروسازی تویوتای ژاپن تمام کارخانههای خود را در چین تا روز ۹ فوریه بست. شرکت والتدیزنی یکی دیگر از موسساتی است که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیده و مجبور شده تمام تفریحگاهها و پارکهای خود در شانگهای و هنگکنگ را ببندد. شرکتهای هواپیمایی بزرگ مثل لوفتهانزا و بریتیش ایرویز و بسیاری دیگر از شرکتهای هواپیمایی جهان هم پرواز به چین را متوقف کردهاند که این مساله به سوددهی آنها آسیب خواهد زد. شرکت الکترولوکس هم اعلام کرده اپیدمی کرونا در صورتی که چرخه تامین قطعات این شرکت را تحت تاثیر قرار دهد، میتواند به ضرر مالی منجر شود. شرکت بایدوی چین هم گفته ارائه جزئیات عملکرد مالی خود برای سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۹ را به تعویق انداخته و از کارکنان خود خواسته تا از خانه کار کنند. شرکت خودروسازی سانگیانگ موتور کره جنوبی خط تولید خود را به دلیل اختلال در چرخه تامین قطعات از روز ۴ فوریه تا روز ۱۲ فوریه در شهر پیونگیانگ کره جنوبی متوقف میکند. شرکت استارباکس آمریکا نیز بیش از نیمی از چهارهزار و ۳۰۰ فروشگاه خود در چین را تعطیل کرده و اعلام کرده انتظار دارد به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی چند هزار شعبه خود ضرر مالی را تجربه کند. شرکت هتلداری «حیات» سیاست لغو خدماتدهی به مسافران چینی را به مدت سه هفته و تا روز ۲۹ فوریه ادامه خواهد داد. شرکت هتلداری اینترکونتیننتال و دیگر شرکتها به مشتریان اجازه میدهند رزروهای خود در چین را تا مدت زمان محدودی بدون پرداخت جریمه لغو کنند. ۳۰ هزار هتل زیرمجموعه شرکت سیتریپ که بزرگترین شبکه رزرو آنلاین هتل در چین محسوب میشود، توافق کردهاند پول رزروهای بین ۲۲ ژانویه تا ۸ فوریه را بازگردانند. برخی دیگر از شرکتهای مسافری نظیر فلگی و علیبابا به همراه بسیاری از شرکتهای مسافرتی چینی و اروپایی دیگر هم پیشنهاد مشابهی را مطرح کردهاند. شرکت فروشگاههای زنجیرهای والمارت آمریکا اعلام کرده سفرهای غیرتجاری و غیرضروری خود با مبدا، مقصد و حتی درون چین را به دلیل شیوع ویروس کرونا محدود کرده است. شرکت نفتی شورون آمریکا از تمام کارمندان خودخواسته تا سفرهای غیرضروری به چین را به تعویق بیندازند.
منبع: FOXNEWS.COM
نظرات