بسته‌بندی‌ها هوشمند می شوند

بسته‌بندی‌ها هوشمند می شوند

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محصولی که به بازار عرضه می‌شود، به ویژه اگر ماندگاری با مدت معینی داشته باشد، نیازمند بسته‌بندی است که بتواند ضمن آسیب نرساندن به ماده اصلی، به ماندگاری بیش‌تر آن کمک کند.

اکنون یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان، با گروهی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف پاکت‌های بسته‌بندی پیشرفته فعال و هوشمند و همچنین گرانول های مستربچ برای ساخت ظروف بسته بندی صنایع مختلف جهت کنترل اتمسفر داخلی ظروف را تولید و به بازار روانه کرده است.

رسول لسان خوش مدیرعامل "بسپار پیشرفته شریف" با بیان این‌که هدف از تولید این محصول دانش‌بنیان کمک به صنایع غذایی و صنعتی کشور است، اظهار کرد: تولیدکنندگان محصولات کشاورزی تولیدی برای مصرف داخلی و صادراتی، افزایش تازگی و زمان ماندگاری از این نوع بسته‌بندی‌ها استفاده می‌کنند.

این فعال فناور با اشاره به ارائه مستربچ ها و کامپاندهای وظیفه دار به صنایع پلیمری گفت: این مستربچ ها قرار است یک یا چند کارایی ویژه در محصول نهایی پلیمری را ایفا کنند. این را هم باید مد نظر قرار داد که کنترل مقدار گازهای موجود در بسته بندی، شامل اکسیژن، دی اکسید کربن، رطوبت و اتیلن برای ماندگاری ماده مهم است و وجود مواد جذب کننده گاز، کیفیت و زمان ماندگاری را بهبود می‌بخشد.

لسان خوش ادامه داد: از ترکیبات پلیمری حاوی افزودنی‌های نانومتری برای ایجاد ویژگی مقاومت در برابر عبوردهی گازهای گوناگون و همچنین جاذب استفاده می‌شود.

وی با اشاره به افزودن دو نوع افزودنی نانومتری به پلیمرها برای ایجاد خاصیت افزایش ماندگاری گفت: استفاده همزمان از این دو نوع افزودنی باعث ایجاد هم‌افزایی خواهد شد. نوع اول مواد عملکرد فعال ( active ) دارد. این ترکیبات به دو شکل می تواند به یک پلیمر افزوده شود. نوع دوم افزودنی غیر فعال یا passive است. این نوع افزودنی ذرات معدنی را شامل می شود و به دلیل ممانعت فیزیکی مانند یک سپر محافظ عمل می‌کند و از رسیدن گاز های بیرونی به مواد غذایی از طریق دیوارهای پلیمری بسته‌بندی جلوگیری می‌کند.

مدیرعامل بسپار پیشرفته شریف، افزایش کیفیت و ماندگاری محصولات و صرفه اقتصادی بالا برای صنایع مواد غذایی را از ویژگی این پلیمرها عنوان کرد و گفت: استفاده از این محصول در صنایع بسته‌بندی برای تولید کنندگان مواد غذایی، شیمیایی و همچنین برای مصرف کنندگان نهایی مزایایی را به دنبال خواهد داشت وماندگاری مواد غذایی در فروشگاه‌ها و یخچال‌های خانگی را افزایش می‌دهد.

این فعال فناور ادامه داد: عرضه محصول با ماندگاری بیش‌تر، زمینه‌ساز رونق کیفیت تولید و افزایش صرفه اقتصادی خواهد بود. به این ترتیب میزان محصولات مرجوعی کاهش و رضایت مصرف کننده نهایی افزایش خواهد یافت. مصرف کنندگان نهایی و فروشندگان راضی هستند زیرا میزان اجناس بازگشتی به تولید کننده اصلی به دلیل فاسد شدن کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره به ایجاد اشتغال و ارزش افزوده توسط جمعی از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی شریف، گفت: این شرکت دانش‌بنیان توانسته است ضمن ایجاد اشتغال و کمک به صنعت مواد بسته بندی، بخشی از نیاز وارداتی کشور به این محصولات پیشرفته را تامین و به این واسطه، جلوی خروج ارز را بگیرد.

پایان پیام/۲۴

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات