«زباله‌» به «انرژی» بدل می‌شود

«زباله‌» به «انرژی» بدل می‌شود

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید کالاها و محصولات گوناگون، فناوری‌های پیشرفته‌ای را به خدمت گرفته و رشدی شتابان یافته است. اما همین اندازه از تولیدات موجب ایجاد ضایعات شده است. کار از بین بردن اصولی و غیر مخرب این پسماندها اگر بیش از تولید فناورانه دشوار نباشد به همان میزان سختی دارد.

فناوری‌های از بین بردن زباله با توجه به شناخت تازه از قابلیت‌های طلای کثیف، دست خوش تحول شده است. بر همین اساس، یک شرکت دانش‌بنیان، طراحی و ساخت «مشعل پلاسما» به عنوان یکی از فناوری‌های مورد استفاده در از بین بردن زباله و تبدیل آن به انرژی را دنبال می‌کند.

علیرضا زمانی مدیرعامل شرکت" رایکا گستر پلاسما "با اشاره به این‌که مشعل‌های پلاسمایی، نوع تازه‌ای از فناوری‌هاست که می‌تواند زباله را به کوچک‌ترین عناصر تجزیه‌ کند گفت: در کوره‌ها یا راکتورهای پلاسما که به مشعل مجهز است، با ایجاد یک دمای بسیار بالا همه تمامی بخش‌های زباله به‌طور کامل تجزیه می‌شود.

این فعال دانش‌بنیان با اشاره به فناوری پیچیده و پیشرفته این مشعل و راکتورها گفت: به غیر از چند کشور اروپایی و آمریکا، کشور دیگری از این فناوری برخوردار نیست و اکنون فناوری این مشعل‌ها در کشور بومی سازی شده است.

وی با اشاره به کاربردهای گسترده مشعل پلاسمایی گفت: این مشعل‌ها که به صورت یک مجموعه راه‌اندازی می‌شود، در حذف زباله‌های انبوه و از بین بردن زباله‌های خطرناک مانند زباله‌های عفونی بیمارستانی کاربرد دارد.

زمانی آلایندگی بسیار اندک و باقی مانده بدون نیاز به دفن را از ویژگی‌های این دستگاه عنوان کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های این دستگاه این است که می‌تواند همه پسماند های خطرناک و ویژه را تا ۹۵ درصد جرم و حجم زباله کاهش دهد. این طرح همچنین می‌تواند در ابعاد و حجم‌های گوناگون از ۱ تن در روز تا ۱۰ تن در روز اجرا شود.

مدیرعامل رایکا گستر با بیان این‌که این دستگاه از طریق پلاسما کردن گاز دما را افزایش می‌دهد، ادامه داد: دمای گاز این مشعل ها از۶ هزار تا ۳۰ هزار کلوین تغییر می‌کند و زباله را تبخیر می‌کند.

زمانی، به سازوکار منحصر به‌فرد مشعل پلاسمایی اشاره کرد و ادامه داد: این سیستم با تولید دمای بسیار بالا و نرخ انتقال حرارت بسیار زیاد به محیط زیست آسیبی نمی‌رساند، ضمن آن‌که تبدیل زباله به مواد غیر مضر را در پی خواهد داشت.

مدیرعامل رایکا با اشاره به تولید این دستگاه به کمک جمعی از متخصصان و دانش‌آموختگان دانشگاهی گفت: تولید مشعل‌های پلاسمایی ضمن آن‌که یکی از مشکلات عمده کشور یعنی از بین بردن حجم انبوه زباله و پسماندها، به ویژه نوع خطرناک آن را رفع می‌کند، می‌تواند به حوزه حفظ محیط زیست کمک کند.

پایان پیام/۲۴

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات