توانمندیهای فناورانه ریلی در کشور ارتقا مییابد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شبکه ریلی ایران حدود ۱۱ هزار کیلومتر است. این شیوه حمل و نقل در شهرها و مسیرهای بین شهری بسیار امن است و سالم ترین روش حمل و نقل در ارتباط با زیست محیط محسوب می شود.
در ایران و سایر کشورها حمل و نقل ریلی از ۲ جنبه مورد اهمیت است یک مورد این است که روش ریلی را روشی پاک در حمل و نقل به شمار می آید و از سایر وسایل حمل و نقل پاک تر است. مورد دیگر آن است که ایمنی آن نیز به نسبت سایر روش ها بیشتر است، به همین دلیل در ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمیته ای برای توسعه این مدل از حمل و نقل تشکیل شده است.
کمیته حمل و نقل ریلی نیز با توجه به اهمیت بومی سازی این حوزه، به کارگیری جوانان متخصص داخلی را در اولویت کار خود قرار داده است و با همین هدف نیز درصدد است تا توانمندی های فناورانه ریلی در کشور را بر اساس شرایط و توانایی های موجود در کشور بومی سازی کند.
از اهداف فعالیت های این کمیته می توان به «شناسایی قابلیتهای موجود حملونقل ریلی»، «کمک به ارتقا توانمندیهای فناورانه در بخشهایی که مغفول مانده است» و «پر کردن فاصله میان وضع موجود و وضع مطلوب در حوزه ریلی» اشاره کرد.
در واقع برای نیل به اهداف ترسیم شده در سند چشم انداز صنعت ریلی کشور، توجه به توانمندی ها و مشکلات موجود در صنعت حمل و نقل ریلی کشور، کلان نگری و برنامه ریزی جامع برای توسعه متوازن زیربخشهای مختلف حمل و نقل ریلی و رفع مشکلات و موانع موجود، اجتناب ناپذیر است.
در همین راستا یکی از روش های ارتقای صنعت ریلی در کشور به کارگیری فناوری های نو در این صنعت است. فناوری هایی که می تواند مشکلات موجود در این صنعت را به کمک متخصصان داخلی و با اتکا به دارایی های فکری موجود در کشور رفع کند.
پایان پیام/۲۳
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات