حوزه نفت با خلاقیت شرکتهای دانش بنیان دگرگون میشود
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیژن زنگنه وزیر نفت در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو از توجه وزارت نفت به شرکت های دانش بنیان و طرح های پژوهشی محققان کشور خبر داد و بیان کرد: چند ماه است که حمایت ویژه از استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در این راستا ۱۷ هکتار زمین و ساختمان واقع در انبار نفت ری که پیش از این پژوهشگاه صنعت نفت بود، به استقرار استارتاپهای حوزه نفت اختصاص داده می شود. این کار بهزودی انجام خواهد شد و امری بسیار مهم برای آینده استارتاپها است. معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت بهطور ویژه مامور پیگیری این موضوع است.
زنگنه ادامه داد: معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت هم انگیزه این کار را دارد و ابتدا پیشنهاد این کار را ارائه داد. البته در ابتدا پیشنهاد مناطق کوچکتر مثل فضاهای ۵۰۰ یا هزار متری مطرح شد اما به ذهنم رسید که یک فضای ۱۷ هکتاری را در ری داریم و بیشتر هم میتوانیم به این زمینه اختصاص دهیم که به نظر من این کار یک تحول را کنار تهران ایجاد خواهد کرد.
دگرگونی حوزه نفت با فعالیت استارتاپها
وی از ایجاد تشکیلات و سازماندهی برای تحقق این هدف خبرداد و افزود: نمیخواهم خیلی بزرگنمایی کنم، اما اگر این هدف محقق شود سبب دگرگونی در حوزه نفت میشود، این منطقه در جای بسیار مناسبی نزدیک تهران واقع شده است، ما برای آینده استارتاپها جدی هستیم و برای این کار قرار سرمایهگذاری گذاشتهایم زیرا اقدام بسیار مهمی است.
زنگنه در پاسخ به اینکه شما بین شرکت دانش بنیانی که هماکنون تجهیزات صنعت نفت تولید میکند با شرکت غیردانش بنیان تفاوتی قائل میشوید، گفت: همچنین بحثی تاکنون در وزارت نفت نداشتهایم، شرکت دانشبنیان تنها به اسم نیست و شرکتی که کالایی تولید میکند که جنس تولیدش دانش بنیان است. آن هم دانش بنیان به شمار میآید و فرقی نمیکند، ما قراردادهایی که برای اقلام یادشده داریم کارهای متعارف است، اما به نظر من (شرکتهای دانشبنیان) کارهای زیادی میتوانند انجام دهند.
تحقق صادرات در گرو موفقیت در بازار داخلی است
زنگنه همچنین درباره صادرات در حوزه نفت نیز گفت: باز کردن بازار داخلی به روی تولیدکنندگان بزرگترین کاری است که انجام دادیم تا بتوانند محصولاتشان را در بازار داخلی به فروش برسانند. اگر این تولیدکنندگان کیفیت را بالا ببرند و اشکالات خود را برطرف کنند، آن زمان است که میتوانند به سوی صادرات حرکت کنند.
زنگنه از راهاندازی نمایشگاه دائمی محصولات و تجهیزات ساخت ایران خبر داد و اظهار کرد: قرار است یک نمایشگاه دائمی برای کالاهای تولید داخل در منطقه ری ایجاد کنیم که اگر از خارج کشور بهویژه کشورهای همسایه به ایران بیایند بتوانند محصولات ایرانی را ببیند.
راهاندازی ۲۷ فاز پارس جنوبی کاری فوق العاده است
زنگنه به حضور شرکت فرانسوی توتال در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی اشاره کرد و یادآور شد: توتال فازهای ۲ و ۳، ۴ و ۵ پارس جنوبی را اجرا کرد، ما در ادامه از حضور و فعالیت این شرکت فرانسوی تجربههای زیادی مانند روش مدیریتی، سفارشگذاری، طراحی و ریزه کاریهایی که داشتند را به دست آوردیم و توانستیم فازهای دیگر را اجرا کنیم.
وی ادامه داد: در آن زمان هرچه پول فراهم کرده بودیم صرف تکمیل این ۲۷ فاز کردیم، زمانی که من وارد شدم (سال ۹۲) فقط ۱۰ فاز تمام شده داشتیم، اما در این مدت ما جز فاز ۱۴ که معادل دو فاز است، معادل ۱۵ فاز، پالایشگاه وارد مدار تولید کردهایم و تا پایان امسال یا اوایل سال آینده، ۱۷ فاز دریایی در مدار خواهد بود. این کاری فوقالعاده مهم در طول ۱۰ تا ۱۲ سال است.
پتروپالایشگاهها سبب ایجاد اشتغال در کشور میشوند
زنگنه درباره کمک وزارت نفت برای تسریع در اجرای طرح پتروپالایشگاهها توضیح داد: وظیفه ما تامین خوراک است، اما مهمترین چالش این طرح تجهیز منابع از بازار داخلی است. برای نمونه برای راهاندازی پالایشگاهی با ظرفیت پالایش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت به بیش از ۵۰ میلیارد دلار سرمایه نیاز است که اگر این سرمایه از بازار داخلی تامین شود به ضمانت برای بورس و وثیقه نیاز دارد در حالی که بورس وثیقه معنوی و ارزشی را نمیپذیرد و من نیز در این باره با طراحان صحبت کردهام و آنها گفتهاند که در مذاکراتی با بورس، این سازمان قول داده که در این باره کمک کند؛ من نیز استقبال می کنم زیرا اشتغال زیادی در کشور ایجاد میشود و برای ما نیز قدرت ایجاد میکند.
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات