«پایش و تشخیص» با کمک تجهیزات هوشمند ایران‌ساخت خانگی شد

«پایش و تشخیص» با کمک تجهیزات هوشمند ایران‌ساخت خانگی شد

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی وفناوری ریلست جمهوری،«دیجیتال» پسوند بسیاری از ابزارها شده و خود را به بسیاری از مفاهیم زندگی روزمره تبدیل و به وصله‌ای جدانشدنی از حیات روزمره بدل شده است.

سلامت یک از همان حوزه‌هایی است که این روزها با وارد شدن فناوری‌های جدید و پیشرفته، دست خوش تحول‌های جدی شده و قابلیت‌های تازه‌ای به خود می‌بیند. پیوند فناوری‌های ژنتیک و سلامت با دیگر فناوری‌ ها مانند مکانیک، الکترونیک یا فناوری اطلاعات و ارتباطات توانسته است سلامت و مفاهیم پیرامونش مانند تشخیص، درمان و مهم‌تر از همه پیشگیری را آسان‌تر و با کیفیتی بهتر به جامعه عرضه کند. این تحول به مدد همه گیر شدن ابزارهای دیجیتال، نسبت به گذشته با سرعت فزاینده‌ای همه‌گیر شده و هر روز که می‌گذرد جای بیش‌تری میان مردم و خواست‌هایشان باز می‌کند.

فناوری‌های حوزه سلامت دیجیتال اما پیشرفته‌اند و جز تعداد اندکی از کشورها، شرکت‌هایی که به این حوزه ورود پیداکنند پر شمار نیستند. فعالان فناور کشومان اما پای در مسیر توسعه فناوری‌های دیجیتال حوزه سلامت گذاشته‌اند و محصولاتی را با محوریت «تشخیص» به کمک فناوری‌های نوین ارتباطی ارائه کرده‌اند.

فاطمه رفان مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «فرافن سلامت پایدار»، از گستردگی سلامت دیجیتال می‌گوید: این حوزه گسترده، فناوری‌های گوناگونی را در دل خود جای می‌دهد. توانستیم با استفاده از فناوری پردازش سیگنال، پردازش تصویر و هوش مصنوعی، در مسیر تشخیص از راه دور و به کمک فناوری گام برداریم.

این فعال فناور، با بیان این‌که تشخیص، یکی از حوزه‌های مهم در سلامت به شمار می‌رود، ادامه می‌دهد: به طور مثال تشخیص یک مشکل یا ناهنجاری در خون با نمونه‌برداری ازطریق تجهیزات الکترونیک و هوشمند، امکان‌پذیر است. به طور معمول در آزمایشگاه‌ها تجهیزات ویژه‌ای برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرد و اکنون این تشیص با تجهیزات دیجیتال ممکن شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان از انحصاری بودن این فناوری‌ها محدود به چند کشور با توجه به پیشرفته و های‌تک بودن آن می‌گوید و اضافه می‌کند: کم‌تر کشورهایی هستند که در فناوری‌های این حوزه به دستاوردهای درخورتوجهی رسیده باشند، چراکه حوزه خاصی به شمار می‌رود و فناوری‌های آن در انحصار پدیدآورندگانش قرار دارد. اما خوشبختانه در این شرکت توانستیم به کمک متخصصانی که هر کدام در یکی از حوزه‌های فناوری دانش‌آموخته و فعال هستند در مسیر توسعه فناوری‌های سلامت دیجیتال گام برداریم.

وی درباره کاربرد این فناوری می‌گوید: با استفاده از تجهیزات و ابزارهای فناورانه‌ مانند گجت‌های هوشمند که بیش از گذشته همه‌گیر شده است، بیمار می‌تواند در فرآیند تشخیص بیماری یا ناهنجاری، بدون مراجعه مکرر به پزشک یا مراکز درمانی اثرگذار باشد. دامنه وسیعی از مشکلات و بیماری‌ها است که بیمار می‌تواند از این طریق تشخیص نسبت به وجود آن مشکل آگاهی یابد که بعضی از آن‌ها نیازمند آگاهی مستمر بیمار و اقدام به موقع است.

رفان، از پیشرفته‌شدن ابزارهای تشخیصی می‌گوید و می‌افزاید: توسعه و تجاری‌سازی ابزارها و فناوری‌های تشخیص توسط خود بیمار، سال‌ها است که دنبال می‌شود. دستگاه‌های تشخیص میزان قند خون در منزل، نمونه‌ای ساده و نسل‌اولی از این دستگاه‌ها به شمار می‌رود اما اکنون به کمک فناوری‌های تشخیص تصویر، تشخیص سیگنال و هوش مصنوعی، دامنه تشخیص نیز گسترده و امکان‌های ارتباطی نیز به آن افزوده شده است.

این فعال دانش‌بنیان، پیش‌آگاهی را یکی دیگر از حوزه‌های فعالیت در فرافن دانش می‌داند و ادامه می‌دهد: در کشورهای پیشرفته در حوزه پزشکی، علاوه بر حرکت در مسیر تولید تجهیزات پیشرفته پزشکی و توسعه این حوزه، به پیش آگاهی و اطلاع‌رسانی نیز توجه ویژه‌ای شده است. تلاش می‌کنیم تا علاوه بر توسعه تجهیزات تشخیص، جامعه را به سمت و سویی هدایت کنیم که ضمن آگاهی نسبت به شرایط جسمی و اطلاع داشتن از عارضه‌ها و زمینه‌هایشان، بتوانند بخشی از فرآیند‌های ارتقای سلامت را در منزل و بدون نیاز به مراجعه حضوری در تعامل با پزشک انجام دهند.

مدیرعامل فرافن دانش‌ از ظرفیت‌های روبه رشد این حوزه می‌گوید و می‌افزاید: با توجه به روزافزون شدن استفاده از تجهیزات و فناوری‌های هوشمند، این حوزه جای رشد بسیار زیادی دارد و با بومی کردن این فناوری‌ها سعی داریم ضمن کاهش هزینه‌ها، اقبال عمومی را نسبت به استفاده از فناوری‌های حوزه سلامت دیجیتال افزایش دهیم. پزشکی در دنیا به همین سمت‌وسو می‌رود و در آینده‌ای نه‌چندان دور، همه ناگزیر به استفاده از فناوری‌ها در حوزه پزشکی خواهیم بود.

رفان به فعالیت مستقیم ۲۰ نفر از دانش‌آموختگان برجسته کشور در این شرکت‌ دانش‌بنیان اشاره می‌کند: در حال ۲۰ نفر به طور مستمر در این شرکت دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند. کار سلامت دیجیتال موجب می‌شود تا دانش‌آموختگان و متخصصانی از حوزه‌های مختلف از بیولوژی تا مکانیک در کنار یکدیگر کار فناورانه انجام دهند، در حال حاضر فناورانی از حوزه‌های کامپیوتر، برق و الکترونیک، نرم‌افزار، مکانیک و همچنین پزشکی، اورولوژی و جنین‌شناسی در کنار ۴ عضو هیات علمی دانشگاه این کار فناورانه را به پیش ببرند.

پایان پیام/۲۴

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات