گزارش کامل آیین افتتاحیه فضای کار اشتراکی کارمانا

روز سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۸، آیین افتتاحیه فضای کار اشتراکی کارمانا در ساختمان مجتمع فناوری الزهرا و با حضور صمیمانه جمعی از فعالان محترم اکوسیستم و اصحاب رسانه برگزار شد. کارمانا با همکاری مشترک مجموعه سرمایه‌گذاری رایان ونچرز و شرکت آتی‌نگر ایرانیان، از زیرمجموعه‌های شرکت سرمایه‌گذاری خوارزمی برای فعالیت استارتاپ‌ها راه‌اندازی شده و در حال حاضر ۵ استارتاپ در حوزه‌های فین‌تک، بلاکچین، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در آن مستقر هستند.

در این مراسم «علی رحمانی» معاون امور مالی و اداری دانشگاه الزهرا (س)، «رضا زرنوخی» مدیرعامل صندوق مالی توسعه تکنولوژی، نماینده شرکت سرمایه‌گذاری آتی‌نگر سپهر ایرانیان و «حمیدرضا هنرکار» مدیرعامل و عضو هیات ‌مدیره رایان ونچرز حضور داشتند.

در این مراسم «حمیدرضا هنرکار» مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری رایان ونچرز اعلام کرد، تا دو هفته آینده فراخوان عمومی منتشر خواهد شد تا استارتاپ‌های بیشتری امکان حضور در این فضا را داشته باشند.

به اعتقاد هنرکار این فضا عملا یک میکرو اکوسیستم نوآوری ایجاد کرده تا درصورت نیاز استارتاپ‌های جدید به سرمایه گذار یا مشاور و … بتوانند از تیم‌های حاضر در ساختمان استفاده کنند. وی  در توضیح وجه تمایز کارمانا با دیگر فضاهای کار اشتراکی اینگونه بیان کرد:

این فضا دو ماهیت دارد: اول آنکه مانند تمامی فضاهای کار اشتراکی که در تهران و کشور وجود دارد عمل می‌کند. دومین ماهیت که در سایر فضاهای کار اشتراکی وجود ندارد این است که ما روی استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاری هم خواهیم کرد. سایر شتابدهنده‌ها، استارتاپ‌ها را بررسی می‌کنند و سپس قرارداد تنظیم می‌کنند و ‌سرمایه گذاری صورت می‌گیرد. اما نحوه کار ما به این صورت است که استارتاپ‌ها را در فضای اشتراکی خود مستقر می‌کنیم، حدود سه ماه به آنها در مورد مسایل حقوقی و مالی مشاوره می‌دهیم و پس از بررسی‌های لازم تصمیم می‌گیریم که روی آنها سرمایه گذاری کنیم یا خیر.

او در مورد هزینه‌های استفاده از فضای کار اشتراکی کارمانا توضیح داد که استارتاپ‌ها تا زمانی که به مرحله سرمایه‌گذاری نرسیده‌اند باید برای فضایی که استفاده می‌کنند مبلغ اندکی پرداخت کنند. البته این مجموعه روی استارتاپ‌ها که به آنها اطمینان دارند از ابتدا سرمایه گذاری خواهد کرد:

سرمایه گذاری ما روی استارتاپ‌هایی است که در مراحل اولیه هستند و محصول اولیه خود را ارائه کرده‌اند. میزان سرمایه‌گذاری از ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان متفاوت خواهد بود و سهم سرمایه‌گذاری هم بنا به نوع کار، تیم و مذاکرات خودمان متفاوت خواهد بود.

در ادامه، علی رحمانی، معاون امور مالی و اداری دانشگاه الزهرا، این پروژه را پروژه‌ای افتخارآفرین خواند و تصریح کرد: این مرکز درجهت تبادل تجربه و وجود کار اشتراکی در نوع خود ایده‌ای منحصربه‌فرد است.

وی افزود: مجتمع‌های فناوری و نوآوری علاوه بر اینکه می‌توانند باعث تبادل تجربیات بین گروه‌های کاری مختلف شوند، قادر خواهند بود تا از تجربیات سرمایه‌گذاران خود نیز بهره‌مند گردند.

در بخش دیگر این برنامه نماینده شرکت سرمایه‌گذاری آتی‌نگرسپهر ایرانیان گفت: سرمایه‌گذاری خوارزمی به عنوان یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاران بورسی حدود ۶ هزارمیلیارد تومان دارایی در اختیار دارد.

وی اضافه کرد: یکی از حوزه‌های جذاب برای شرکت خوارزمی ورود به بحث سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر است چراکه علاوه بر اهمیت مسئولیت اجتماعی برای مسئولین این شرکت وضعیت حاکم بر اقتصاد کشور حمایت جوانان و سوق بهینه نقدینگی در جهت مناسب خود را می‌طلبد.

وی بازار سرمایه را به دلیل وجود پتانسیل‌های مختلف بهترین مکان برای سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر دانست و تصریح کرد: پتانسیل‌های موجود در این حوزه بسیار زیاد بوده و علاوه بر مزیت‌های مختلفی که ایجاد می‌کند نقدینگی زیادی نیز به این بازار تزریق می کند.

«دیالوگ» به کارمانا پیوست

در ادامه این نشست، اولین قرارداد کارمانا با استارت‌آپی به نام «دیالوگ» بسته شد. دیالوگ یک اپراتور هوشمند است که به تیم پشتیبانی شما اضافه می‌شود و به سوالات و مشکلات مشتریان شما به طور بلادرنگ پاسخ می‌دهد. به بیانی دیگر، دیالوگ در حوزه هوش مصنوعی و چت بات‌های هوشمند، یعنی سیستم‌های پشتیبانی شرکت‌ها که ۶ اپراتور دارند و از کاربران خود به صورت هوشمند پشتیبانی می‌کنند تشکیل شده است.

دلیل سرمایه‌گذاری کارمانا در استارتاپ‌های بلاکچینی

در ادامه، جلسه پرسش و پاسخی با حضور علی رحمانی، رضا زرنوخی، نماینده شرکت سرمایه‌گذاری آتی‌نگر سپهر ایرانیان، حمیدرضا هنرکار و جمعی از خبرنگاران برگزار شد.

مدیرعامل و عضوهیات مدیره رایان ونچرز در پاسخ به سوال خبرنگار پرداخت برتر درخصوص علت سرمایه‌گذاری این شرکت بر پروژه‌های بلاک‌چینی نظیر «کارچین» گفت: یکی از برداشت‌های ما از اکوسیستم این است که از فضای سنتی فاصله گرفته و به سمت سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های جدید حرکت کنیم.

هنرکار افزود: در گذشته بر روی فضای سنتی سرمایه‌گذاری زیادی صورت گرفته که منجر به تکراری شدن این موضوع شد.

وی سرمایه‌گذاری بر روی پروژه‌های بلاک چینی را تزریق خونی تازه درجهت پیشبرد اهداف سرمایه‌گذاری‌های نوین خواند و تصریح کرد: پس از بررسی جوانب و بررسی پلان تیم‌های موجود با تیم «کارچین» در این زمینه وارد مذاکره شدیم و به این نتیجه رسیدیم که سرمایه‌گذاری بر روی کارچین به دلیل تلاش‌های این تیم در رسیدن به اهداف و وجود ایده‌های جدید در این گروه حتما موثر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری ما بر روی پروژه کارچین به امید موفقیت صورت گرفت و در نهایت نگاه ما به کارچین به عنوان ورود خون تازه به رگ‌های این اکوسیستم تلقی می شود و بلاکچین نیز به توسعه بیشتر آن کمک خواهد کرد.

لازم به توضیح است که کارچین سامانه درخواست خودرو آنلاین مبتنی بر بلاکچین و نسل نوین پلتفرم‌های حمل‌ونقل آنلاین است.

در انتها هنرکار اعلام کرد که در حال حاضر  کارمانا در طبقه نهم مجتمع فن‌اوری الزاهرا برای ۱۲۰ نفر به صورت همزمان فضای کار ایجاد کرده  و این وعده را داد که  درصورتیکه کار به خوبی پیش برود طبقات دیگر هم آماده به کار خواهند شد.

لینک اصل خبر در سایت کارمانا

    منبع خبر

    کارمانا

    کارمانا

    فضای کار اشتراکی کارمانا

      نظرات