مکانی برای بال و پر دادن به ایدهها
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، توسعه مراکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در کشور یکی از اقداماتی است که ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای انجام آن در تلاش است. بر این اساس در ۱۰ قطب علوم پزشکی و در شهرهایی همچون تهران، تبریز، شیراز، اهواز، کرمان و زنجان این مراکز در حال راه اندازی است.
در این میان، مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران یکی از بزرگترین این مراکز است که آماده سازی زیرساخت های تجهیز و راه اندازی آن به سرعت در حال پیش روی است. مراحل راه اندازی این مرکز با انعقاد تفاهم نامه همکاری میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و ستاد توسعه علوم و فناوری های سلولهاى بنیادی آغاز شد.
امیر علی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه محمد علی صحراییان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران از مراحل آماده سازی این مرکز بازدید کردند و شرکت های دانش بنیان مستقر در برخی واحدها توضیحاتی درباره محصولات خود ارائه دادند.
حمیدیه در نشستی که پس از این بازدید با حضور مدیران شرکت های دانش بنیان برگزار شد عنوان کرد: ساختار جدیدی در کشور در حال شکل گیری است که بر اساس آن حرکت به سمت ایجاد دانشگاه های نسل ۳ و ۴ آغاز شده است. در این صورت شاهد شکل گیری ارتباط واقعی میان صنعت و دانشگاه می شویم.
وی ادامه داد: ایجاد مراکز جامع نیز حرکت به این سمت را تسریع می کند. زیرا ساختار آنها به صورت یک مرکز تحقیقات یا پژوهشکده نیست. در این مراکز افراد نوآور، خلاق و بهترین تیم ها جمع می شوند تا فعالیت خود را توسعه دهند. در این مراکز خدمات علمی و درمانی به کل کشور ارائه می شود.
حمیدیه همچنین عنوان کرد: مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با حضور تیم ها، هسته های فناور و شرکت های دانش بنیان پا می گیرد. همچنین با حضور یک شتابدهنده فعالیت ها با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. از اینرو این مرکز را باید یک فضای علمی متشکل از صاحبان ایده، اساتید و دانشجویان دانست.
بر اساس این گزارش، مرکز جامع سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه علوم پزشکی تهران آموزش، توانمندسازی، شتابدهی، رشد، مدیریت و راهبری ظرفیت های صاحبان ایده، فناوران، کارآفرینان را انجام می دهد. این مرکز با دارا بودن ۶ ازمایشگاه تخصصى، در سه حوزه تولید دانش و تربیت نیروی انسانی، گسترش فناوری های پیشرفته و توسعه خدمات بالینی فعالیت خود را توسعه می دهد.
شرکت های دانش بنیان نوپا با حضور در این فضا فرصت دارند تا محصولات خود را توسعه و روند ورود آن به بازار را تسریع کنند. استقرار شرکت های دانش بنیان و توسعه فعالیت هایشان گام برداشتن در مسیر خودکفایی است. خودکفایی که به مدد فعالیت جوانان این سرزمین انجام می شود و به زودی همپای سایر کشورها از این مراکز محصولات نوین به بازار راه می یابد.
پایان پیام/۲۵
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات