نشست معرفی مزایا و فرآیند اخذ مجوز دانش‌بنیان برگزار شد

نشست معرفی مزایا و فرآیند اخذ مجوز دانش‌بنیان برگزار شد


محسن صدری عصر یکشنبه در نشست معرفی مزایا و فرآیند اخذ مجوز دانش‌بنیان در قم افزود: چرخه عمر فناوری شامل چهار مرحله تولد، رشد، بلوغ و افول است که افراد باید در هر مرحله بایدها و نبایدها و نیازمندی‌های لازم را به‌خوبی بدانند.

وی در ادامه افزود: هدف از برگزاری این دوره، آشنایی با قانون و فرآیند دانش‌بنیان، روش‌های تاسیس یا تقویت کسب‌وکار با استفاده از تسهیلات ذیل قانون، آشنایی با مفاهیم اولیه تجاری‌سازی و آشنایی با نیازهای سازمانی کسب‌وکارهای نوپاست.

ارزیاب شرکت‌های دانش‌بنیان، تفاوت علم و فناوری را موردتوجه قرار داد و گفت: علم از جنس دانایی و هدف آن شناخت واقعیت و شاخص آن مثلا تعداد مقالات ISI است، اما فناوری از جنس توانایی باهدف پاسخگویی به نیازهاست و شاخص آن تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان، خلق ثروت و غیره است.

وی با اشاره به مدل‌های گوناگون کسب‌وکار، توسعه کشورهای پیشرفته در دو دهه اخیر را مبتنی بر دانایی دانست و گفت: ایده‌های فناورانه ابتدا باید به‌خوبی تعریف‌شده و برنامه کسب‌وکار آن تدوین شود و سپس به محصول تبدیل‌شده و بازاریابی مناسب برای آن صورت بگیرد.

صدری بابیان اینکه فارغ‌التحصیلان و کارآفرینان بدون سرمایه و بدون شناخت بازار باید به مراکز رشد مراجعه کنند، اظهار داشت: در مراکز شتاب‌دهنده، ایده‌های گوناگون پذیرش و ارزیابی‌شده و پس از شتاب‌دهی استارتاپ، مورد سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرند.

وی بابیان اینکه شرایط اصلی تایید محصول دانش‌بنیان، سطح فناوری، وجود نمونه اولیه و طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه است، خاطرنشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان در رابطه با تسهیلات، بیمه و معافیت گمرکی و مالیاتی از حمایت‌های همه جانبه ای برخوردارند.

وی معیارهای دانش‌بنیان بودن یک شرکت، فرآیند ثبت‌نام تا اخذ مجوز دانش‌بنیان و انواع حمایت‌های قانونی قابل‌ارائه به شرکت‌های دانش‌بنیان را با جزییات برای شرکت‌کنندگان در این نشست تبیین کرد.

۱۵۰۰میلیارد تومان اعتبار برای صندوق نوآوری و شکوفایی تصویب‌شده است

مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی نیز در این نشست از تصویب بیش از یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبارات برای این صندوق خبر داد و گفت: این اعتبارات نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته است که عمده آن در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار می‌گیرد.

محسن نوتاش با اشاره به چهار نوع حمایت در حوزه تسهیلات، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری و کمک‌های بلاعوض توانمندسازی، خاطرنشان کرد: تسهیلات از منابع داخلی برای نمونه‌سازی، تولید آزمونه، تولید صنعتی و سرمایه در گردش پرداخت می‌شود.

وی تسهیلات منابع بانکی را نیز دارای فرآیندی کوتاه‌تر اما برای شرکت‌های بزرگ‌تر عنوان کرد و افزود: صدور ضمانت‌نامه‌ها نیز بر اساس حجم و ارزش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

مدیر پذیرش صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به پرداخت ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال‌زایی در سال به شرکت‌های دانش‌بنیان، تصریح کرد: سرمایه‌گذاری از طریق صندوق‌های همکار نیز به‌صورت غیرمستقیم و با شرط ۲۰ درصد آورده متقاضی انجام می‌شود.

نشست معرفی مزایا و فرآیند اخذ مجوز دانش‌بنیان از سوی پارک علم و فناوری استان قم و با حضور جمعی از فعالان و علاقه‌مندان به این حوزه در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی استان برگزار شد.


لینک اصل خبر در سایت پارک علم و فناوری قم

    منبع خبر

    پارک علم و فناوری قم

    پارک علم و فناوری قم

    پارک علم و فناوری قم یک پارک علم و فناوری در شهر قم می باشد

      نظرات