۵ محصول نرم‌افزاری در حوزه سنجش از دور رونمایی شد

۵ محصول نرم‌افزاری در حوزه سنجش از دور رونمایی شد

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری در جلسه رونمایی از ۵ محصول نرم‌افزاری در حوزه سنجش از دور بومی در کشور، درباره ضرورت حمایت از چنین طرح هایی در کشور، گفت: باید از طرح ها و محصولات دانش بنیان داخلی در کشور حمایت کنیم و از ظرفیت این شرکت ها برای رونق دهی به صنعت کشور بهره ببریم.

وی افزود: امیدواریم که سایر دستگاه‌ها و نهادها از نرم افزار ایجاد شده در راستای خدمت رسانی بهتر به جامعه استفاده کنند.

به گفته منطقی، شرکت های دانش بنیان به عنوان یاوران اقتصادی در کشور فعالیت می کنند و اگر قصد داریم به توسعه اقتصادی برسیم باید از این توانمندی های موجود در شرکت های دانش بنیان بهره ببریم.

در ادامه این مراسم نیز سید یاسر محسنی مدیرعامل موسسه دانش بنیان سنجش از دور بصیر درباره رونمایی از ۵  نرم افزاری «سیتا، املاک یار، مسیل، سامان و پرداز»، گفت: «سیتا»، نرم افزاری است که به منظور مدیریت و نمایش تصاویر و اطلاعات رستری و برداری تولید شده است.

وی افزود: از قابلیت‌های مهم آن می‌توان به امکان نمایش مدل سه بعدی زمین، برهم گذاری لایه‌های تصویری و اتصال به انواع سرویس های بر خط مکانی اشاره کرد. قابلیت ذخیره‌سازی داده‌های مکانی بر روی پایگاه‌داده و فراخوانی آنها در کمترین زمان ممکن، یکی از نقاط قوت این نرم‌افزار محسوب می‌شود.

به گفته محسنی، با توجه به امکان تعریف سطح دسترسی‌های متفاوت برای کاربران مختلف، طبقه‌بندی اطلاعاتی داده‌های مکانی چه از نظر نمایش و چه از نظر پردازش حفظ می‌شود.

وی همچنین بیان کرد: عمده کاربرد این نرم‌افزار در شرکت‌ها، ارگان‌ها، سازمان‌ها و اداراتی است که دارای حجم زیادی از داده‌های مکان‌مند هستند. با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان داده‌های مکانی با حجم بالا را با سرعت قابل‌قبولی از پایگاه‌داده یا فایل به طور مستقیم، بارگذاری کرد و نمایش داد.

محسنی درباره نرم افزار" املاک یار"،  گفت: ارزش گذاری املاک و مستغلات همواره جزء مسایل پیچیده و چالش برانگیز است؛ به عنوان مثال در دادسراها و بانک ها، ارزش گذاری دقیق و صحیح اسناد ملکی، اهمیتی دوچندان دارد.

وی افزود: سامانه تحت وب املاک یار، با قابلیت تعریف معیارهایی چون نزدیکی به وسایل نقلیه عمومی، سن و نوع بنا، موقعیت جغرافیایی و مانند آن، برای ارزش‌گذاری علمی املاک تولید شده است.

محسنی، درباره ۳ نرم افزار دیگر، گفت: "مسیل" از جمله قابلیت‌های تصاویر ماهواره‌ای، شناسایی و نمایش اراضی تحت تاثیر سیل و آتش سوزی است. این تصاویر در بازه‌های زمانی منظم دریافت و پس از پردازش‌های چند گانه، قابلیت نمایش در سامانه  مسیل را پیدا می کنند.

به گفته مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، نسخه فعلی نرم افزار، گزارش‌های مکان مند یک تا چهارده روزه خود را به صورت برخط با تمرکز بر داده‌های سیل و آتش سوزی ارایه می‌کند. در نسخه‌های آتی داده‌هایی چون آلودگی هوا و ذرات گرد و غبار نیز نمایش داده خواهد شد.

مدیر عامل این موسسه درباره نرم‌افزار"سامان" گفت: یکی از استاندارد های جهانی در حوزه آتش نشانی رسیدن نیروهای امدادی به محل حادثه در کمتر از چهار دقیقه است.

وی افزود: در کلان شهر ها عواملی چون «تغییرات لحظه ای ترافیک»، «تغییرات هندسی معابر» و «تعدد حفاری‌های زیر ساختی»، «تصمیم گیری آنی در خصوص اعزام نیرو» از جمله مسایلی است که برای مدیریت بحران ها مدنظر است.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در ادامه عنوان کرد: نرم افزار سامان با انجام پردازش های آنی و چند گانه عواملی چون «عرض معابر»، «ترافیک لحظه‌ای»، «ابعاد خودرو های امدادی»، «نوع و وسعت ماموریت»، «وضعیت لحظه‌ای ایستگاه‌های موجود»، «مکان یابی ایستگاه‌های سیار»، «انتخاب ایستگاه های اعزامی»، «پیشنهاد مسیر» و «شناسایی و اعلام مراکز پر ازدحام در نزدیکی محل حادثه» را گزارش می‌کند.

وی درباره نرم افزار" پرداز" گفت: در دنیای امروز تصاویر پهپادی در بسیاری از امور، جایگزین تصویر برداری هوایی و ماهواره ای شده است. از جمله چالش‌های کار با این تصاویر، حجم و تعداد داده‌های اخذ شده در هر برداشت است.

پایان پیام/۲۳

لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    منبع خبر

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

    معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات