نانوکربنات کلسیم «ایران ساخت» شد
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «نانو کربنات کلسیم» از جمله محصولات ارزشمندی است که در طیف وسیعی از صنایع کاربرد دارد.
این محصول در تولید محصولات حساسی مانند کاتالیست و نانو وایر به کار می رود. بهبود شکل ظاهری و استحکام پلی پروپیلن و مواد پلیمری و استفاده در عکاسی دیگر کاربرد این محصول است. همچنین نانو کربنات کلیسیم در تولید داروهای ضد سرطان و صنایع تولید رنگ ، لاستیک و بسیاری دیگر از رشته ها به کار می رود.
رازقی خسرویه، مدیر عامل شرکت کیمیا پیشرو صنعت نانوی ایرانیان در این باره می گوید : نانو کربنات کلسیم یکی از پرکاربردترین نانومواد در دنیاست که در زمینههای مختلفی از جمله شفاف کردن پلیمرهای نیمه شفاف، تقویت کننده و افزایش دهنده خواص فیزیکی و مکانیکی انواع لاستیکها و پلاستیکها مورد استفاده قرار میگیرد. ضمن اینکه در صنایع پزشکی نیز به عنوان ماده اولیه پروتز مصنوعی، داروهای ضد سرطان، چسب دندان و چسب استخوان کاربرد دارد.
وی با اشاره به نانو کربنات کلسیم برای اولین بار است که در مقیاس صنعتی در خاورمیانه و به دست متخصصان این شرکت تولید شده است، درباره زمینه صادرات این محصول دانش بنیان نیز گفت: در حال حاضر بر روی مصارف داخلی تمرکز کردهایم و تلاش میکنیم تا شرکتهای داخلی را با خواص فوقالعاده این محصول آشنا کنیم. در گام بعدی و بعد از گرفتن استانداردهای بینالمللی در سال جاری یا سال آینده، صادرات به اتحادیه اروپا را در چشمانداز خود داریم.
ایجاد سدی بر راه خروج ارز با تولید داخلی
رازقی با بیان اینکه پودر نانو کربنات کلسیم از کشورهایی نظیر چین، اتریش و اسپانیا وارد کشور میشود، ادامه داد: به دلیل واردات این پودر با ارزهای رایج، معمولا قیمت تمام شده آن گران تمام میشود لذا تولید این محصول در کشور علاوه بر اینکه قیمت را پایین میآورد مانع خروج ارز از کشور نیز میشود.
وی ادامه داد: تمام مباحث مربوط به طراحی، شبیهسازی و ساخت تجهیزات در داخل کشور و توسط خودمان انجام شد و به همین خاطر با هزینه پایین توانستیم کار را پیش ببریم.
رازقی در پایان با تاکید بر اینکه اکثر مباحث دانش بنیان هایتک هستند و به همین دلیل هزینهها در این بخش بسیار بالاست، گفت: بنده به مسئولان پیشنهاد میکنم قدری مبلغ تسهیلات را بالاتر ببرند تا بتواند هزینههای لازم برای تولید محصولات دانش بنیان را پوشش دهد.
پایان پیام/۳۳
بیشتر بخوانید:
* تولید صنعتی نانوکربنات کلسیم برای اولین بار در خاورمیانه
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات