اکوویک پانزدهم: از مشارکت بخش خدمات در اقتصاد کشور تا قرار گرفتن حمایت ویژه از کسب و کارهای نو پا در دستور کار دولت
طبق روال شنبه ها در اکوویک این هفته نیز به بررسی اخبار مهم ایرانی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ های ملی خواهیم پرداخت. تا پایان با ما همراه باشید.
به گزارش
اکوسیستم، هفته دوم آذر ماه نیز همانند هفته اول، هفته ای پر از خبرهای خوش در خصوص استارتاپ های ایرانی بود. از جمله اخباری در خصوص بیشترین مشارکت بخش خدمات در اقتصاد کشور تا حمایت تمام و کمال دولت از استارتاپ های ایرانی. همچنین اخباری نیز در خصوص حضور استارت آپ های 5 میلیاردی در ایران منتشر شد.
بخش خدمات بیشترین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور را دارد. مرکز آمار ایران گزارشی از وضعیت اشتغال و بیکاری را در تابستان ۹۶ تهیه کرده است، بر اساس این گزارش نرخ مشارکت اقتصادی کشور در تابستان ۹۶ بیش از ۴۱ درصد بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل شش دهم درصد رشد داشته است. همچنین این گزارش نشان میدهد که بیشترین سهم مشارکت اقتصادی را بخش خدمات دارد. مرکز آمار ایران اعلام کرد که نرخ بیکاری نیز در این دوره ۱۱/۷ درصد بود که نسبت به مدت مشابه در سال ۹۵ یک درصد کاهش داشته است. بر اساس گزارش این مرکز، ۲۶ میلیون و ۹۸۳ هزار و ۲۵۰ نفر از جمعیت فعال کشور در تابستان ۹۶ مشارکت اقتصادی داشتهاند، این تعداد معادل ۴۱ درصد از جمعیت فعال کشور بوده است؛ این نرخ در بهار ۹۶ معادل ۴۰/۶ درصد و در تابستان ۹۵ برابر ۴۰/۴ درصد بوده است.
متقلبین عرضه کالا و خدمات اینترنتی جریمه می شوند. جریمه تقلب در عرضه کالا و خدمات اینترنتی با توجه به دفعات تکرار در طول سال تعیین شد. روابط عمومی اتحادیه فناوران رایانهای تهران اعلام کرد که بر اساس ماده ۵۹ قانون نظام صنفی، واژه تقلب به معنی عرضه کالا یا ارائه خدماتی است که به لحاظ کیفی یا کمی منطبق با مشخصات کالا یا خدمت ابرازی یا درخواستی نباشد.
در ایران ارزش بسیاری از استارت آپ ها به 5 میلیارد دلار می رسد. سورنا ستاری بیان کرد: استارتاپهایی داریم که در مرز یک میلیارد دلار بوده و اکثرشان هفتهای بیش از ۱۰ درصد رشد میکنند، این به این معنی است که هیچ چیزی اقتصادی تر از سرمایه_گذاری بر روی جوانان توانمندمان نیست. هوشنگ ضیایی نقاط ضعف اجرای طرح اقامتگاه های بوم گردی کشور در شرایط کنونی عنوان کرد: فلسفه توسعه کسب و کارهای کوچک به عنوان موتور محرکه مناسبت های اقتصادی از یک طرف و از طرفی تامین معیشت پایدار جوامع محلی، در قالب اقامتگاه های بوم گردی ایده ای درست با پشتوانه تجارب جهانی است. وی گفت: در صنایع بزرگ و کشاورزی نیاز به منابع مالی و سرمایه گذاری زیادی داریم و با توجه به محدودیت سرمایه بخش خصوصی، شانس زیادی آنجا نداریم اما گردشگری این قابلیت و توان را دارد که با اتکا به همان منابع خرد مالی و خانواده های روستایی فضایی برای اشتغال و درآمدزایی ایجاد کند.
پارلمان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی به موضوع استارت آپ ها وارد می شوند. غلامحسین شافعی (رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران) اعلام کرد که پارلمان بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی استانی به موضوع استارتاپها ورود کردند؛ هدف از این اقدام توجه جدی به این کسب و کارهای نوپا با هماهنگی و همکاری سازمانهای ذیربط است. شافعی در نشست امروز هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران با حضور محمدجواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات)، بیان کرد: رشد فناوریهای نوین و گسترش زیرساختهای فناوری اطلاعات به سرعت در حال تسخیر حوزههای مختلف اقتصادی در سطح جهان است و ارتقای بهره وری و کارایی وابسته به توسعه و گسترش این بخش است. وی گفت: اگر چه تا دیروز نامهایی همچون جنرال موتورز، سونی، سامسونگ و … به عنوان شرکتهای بزرگ در جهان مطرح بودند، اما در مدت کوتاهی جای خود را به شرکتهای بزرگ و اثرگذاری مانند گوگل، مایکروسافت، آمازون و … دادند.
حمایت ویژه از کسب وکارهای نو پا در دستور کار دولت قرار گرفت. محمد جواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) اعلام کرد که دولت از کسب و کارهای نوپا برای حضور در بازارهای بین المللی بطور ویژه حمایت خواهد کرد. جهرمی در توئیتی نوشت: امسال غرفه ایران در نمایشگاه باکوتل را کسب و کارهای نوپا و موفق کشور تشکیل دادند. حمایت دولت از این کسب و کارها به منظور حضور در بازارهای بین المللی، بطور ویژه در دستور کار است. به باور وی، با در نظر گرفتن پتانسیل کشور در حوزه فناوری اطلاعات برای اشتغالزایی و بازار خوب آن؛ ایجاد اشتغال توسط کسب و کارهای نوپا و به وجود آوردن خدمات جدیدی که موجب اشتغال شوند و توسعه خدمات در بستر اشتغال را به دنبال داشته باشند، در دستور کار وزارتخانه قرار گرفته است.
نظرات