فرهنگ فراموش شده کارآفرینی را باید به جامعه بازگردانیم
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مراسم اختتامیه برنامه تلویزیونی "کارساز" مستند - مسابقه ای در حوزه کارآفرینی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری برگزار شد.
ستاری در این مراسم بیان کرد: "کارساز" احیا کننده فرهنگی است که هزاران سال در ژن ایرانیان وجود داشت و طی صد سال گذشته با اتکا به درآمدهای نفتی آن را نابود کردیم. ایده هایی که توسط این استارتاپ ها ارائه شد به درستی نشان می دهد که چگونه با خلاقیت و نوآوری می توان اقتصادی پویا در کشور ایجاد کرد. پس پیشرفت کشور با وجود جوانانی دارای این خصوصیات تضمین می شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: حرکت اشتباه ما از جایی آغاز شد که به فرزندانمان آموختیم معنی اشتغال، استخدام است و بهایی به ایده پردازی، نوآوری و تفکر خلاق ندادیم. در این صورت مدرک گرایی رواج یافت و جوانان در دانشگاه ها به دنبال تکه کاغذی برای استخدام رفتند. پس از استخدام خوشحالی می کنند در حالی که نمی دانند این اقدام تمام اعتماد به نفس، مهارت ها و نوآوری ها از بین می برد.
ستاری همچنین گفت: اگر به این نکته برسیم که استخدام افتخار نیست و جوانان را با پول نه بلکه با تفکر و ایده های نوآورانه آنها باید ارزیابی کرد، آن زمان به فرهنگ کارآفرینی هزار ساله خود بازگشته ایم. در این صورت متوجه می شویم که خام فروش راه به جایی نمی برد و تنها فرهنگ مسموم وابستگی را به اقتصاد تزریق می کند.
نوآوری بشر بزرگترین موهبت الهی است
رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه نوآوری بشر بزرگترین موهبت الهی است گفت: بدون تلاش و نوآوری کشورها راه به جایی نمی برند. نوآوری باعث توسعه بشر می شود و استخدام مسیر نابودی این موهبت الهی را تسریع می کند.
وی همچنین بیان کرد: اما برای احیای فرهنگ کارآفرینی حرکت جدیدی در کشور ایجاد شده است که نسل جدیدی از کارآفرینان زیر سی سال را به اقتصاد معرفی کرده است. زیرا دانشجویان و جوانان ما می دانند که با تحصیلاتشان نوآوری را به جامعه باید هدیه دهند و باعث ارتقا و بهبود زندگی تک تک افراد جامعه شوند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه تلاش برای تغییر این ساختار آغاز شده است ابراز کرد: مردم از نوآوری استقبال می کنند. هر روز یک محصول فناورانه ارائه می شود که مردم با کاربرد آنها پشتیبانی خود را اعلام می کنند. پس بینش و نگرش ها نسبت به فرهنگ کارآفرینی میان مردم و دولت تغییر کرده است. زیرا همه متوجه شده اند که اقتصاد سنتی توان مقابله با این جوانان نوآور و خلاق را ندارد.
جوانان خلاق پایه اقتصاد پویا هستند
وی در ادامه گفت: موفقیت نیز با سرمایه گذاری روی این جوانان تضمین می شود. در این مسیر نیز باید فرهنگ سرمایه گذاری خطر پذیر توسعه یابد. زیرا اقتصاد پویا با اتکا به همین نیروی انسانی شکل می گیرد که ایران ظرفیت فوق العاده ای در این زمینه دارد. همه باید تلاش کنیم فرهنگ فراموش شده کارآفرینی را به کشور بازگردانیم.
ستاری با بیان اینکه شکست نشانه باخت نیست بیان کرد: جوانان باید با اعتماد به نفس در مسیر پیشرفت کشور و استفاده از توانایی های خود گام بردانند. همه باید بدانند که تفاوت افراد از پس از شکست و زمین خوردن آغاز می شود. آن لحظه ای که افراد تصمیم می گیرند دوباره روی پای خود بایستند و مشکلات مسیر خود را رفع کنند. پس با شکست ما نمی بازیم بلکه می آموزیم. این اعتماد به نفس اصل اول و مهم در اقتصاد دانش بنیان است و ایده و منابع مالی در جایگاه های بعدی قرار دارد.
وی همچنین عنوان کرد: برنامه "کارساز" نیز ترویج کننده همین فرهنگ کارآفرینی است. مردم تشنه برنامه های این گونه هستند که نشان می دهد یک جوان خلاق تنها در چند هفته توانسته ایده خود را عملی کند و به درآمد میلیونی برسد. این برنامه ها خود فرهنگ کارآفرینی را القا می کند.
بر اساس این گزارش، اختتامیه بر نامه تلویزیونی «کارساز» مستند مسابقه ای در حوزه کارآفرینی با حمایت ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به تهیه کنندگی مهدی مطهر با هدف ترویج روحیه کارآفرینی میان جوانان تهیه و تولید شد. این برنامه تلویزیونی رقابت ۳ ایده برتر در حوزه کسب و کارهای استارتاپی را به تصویر کشید. ۳ تیم برتر این برنامه که از مرحله داوری و ارزیابی اولیه عبور کرده اند، حال پس از ۳ ماه تلاش و همراهی منتورها برای عملیاتی کردن ایده خود آمده اند تا ایده و محصول خود را برای سرمایه گذاران حاضر در برنامه ارائه دهند.
پایان پیام/۲۵
لینک اصل خبر در سایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
نظرات