دکتر کشمیری در چهلمین نشست روسای پارکهای علم و فناوری: اجرای برنامه ملی گرنت فناوری به توسعه و تجاریسازی فناوریها منجر میشود
سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، گفت: برنامه گرنت فناوری یک حمایت مالی است که صرفا در مراکز دانشگاهی و مراکز پژوهشی برای حوزه توسعه فناوری و تجاری سازی فناوری استفاده می شود. به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، در چهلمین نشست روسای پارک های علم و فناوری که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، دکتر مهدی کشمیری از اعضای هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی و سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، عنوان کرد: اکنون در کشور، فضای مناسبی برای فعالان عرصه فناوری و نوآوری ایجاد شده است که نمونه این امر را میتوان در امضای تفاهمنامه میان وزارت علوم و صندوق نوآوری و شکوفایی مشاهده کرد؛ با توجه به محدودیت های قانونی در حوزه دانش بنیان بودن شرکت ها، این ارتباط محدود شده بود اما درحال حاضر برای رفع این موضوع از صندوق های پژوهش و فناوری کمک گرفته شده است.
کشمیری با اشاره به اینکه پارک های علم و فناوری و صندوق های پژوهش و فناوری دو نهاد همکار صندوق نوآوری و شکوفایی هستند، تصریح کرد: با توجه به نقش پررنگ پارک های علم و فناوری، انتظار می رود که مدیران این پارک ها از ظرفیت های ایجاد شده نهایت بهره را ببرند و در راستای فعالیت های چشمگیر صندوق در این حوزه، پیشنهادهایی برای افزایش همکاری بیشتر با صندوق نوآوری و شکوفایی ارایه دهند.
عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، اظهار کرد: توانسته ایم برنامه ملی گرنت فناوری را در قانون بودجه نهادینه کنیم و برای افزایش قدرت اجرایی این برنامه، از صندوق نوآوری و شکوفایی خواسته شد تا در این برنامه مشارکت کند.
کشمیری ادامه داد: امیدوارم با افزایش تعامل میان شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور بتوانیم از ظرفیت های صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کنیم و با اجرای برنامه ملی گرنت فناوری، شاهد توسعه و تجاریسازی فناوریها باشیم، چرا که این برنامه یک حمایت مالی است که صرفا در مراکز دانشگاهی و مراکز پژوهشی برای حوزه توسعه فناوری و تجاری سازی فناوری استفاده می شود.
دکتر ملکیفر در نشست روسای پارکهای علم و فناوری: کاهش تصدی گری از رویکردهای جدید صندوق نوآوری و شکوفایی است. معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، گفت: کاهش تصدیگری و برونسپاری از رویکردهای جدید صندوق بوده که یکی از سیاست های صندوق در این بخش تشویق بخش خصوصی برای مشارکت در این اکوسیستم است.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، در چهلمین نشست روسای پارک های علم و فناوری سراسر کشور که امروز در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، دکتر سیاوش ملکی فر، معاون توسعه در خصوص خدمات صندوق به شرکتهای دانش بنیان و فناور اظهار کرد: خدمات صندوق به چهار دسته اصلی تقسیم می شود؛ تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و توانمندسازی که خدمات بلاعوض را شامل می شود. وی ادامه داد: بودجه خدمات توانمندسازی در سال جاری بیش از ۱۰ برابر عملکرد صندوق در این حوزه در مجموع سه سال گذشته شده است که خدمات این حوزه، حضور در نمایشگاه های خارجی و داخلی تا خدمات مالکیت فکری و… را شامل می شود.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، عنوان کرد: صندوق نسبت به گذشته رویکردهای متفاوتی را در پیش گرفته است تا بتواند هم پای اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور حرکت کند. یکی از رویکردهای جدید صندوق نوآوری رویکرد فعالانه به توسعه فناوری و نوآوری است. در این زمینه تصمیم گرفته ایم به جای اینکه منتظر شرکت ها باشیم صندوق به سراغ آنها برویم. وی افزود: اگر شرکتهای دانش بنیان برای معامله با بخش دولتی مجبور به دریافت اوراق خزانه بوده باشند، اما در نقد کردن این اوراق با مشکلاتی روبه رو هستند؛ بنابراین صندوق ابزارهایی را نیز برای این حوزه در نظر گرفته است و شرکتها میتوانند نیمی از اعتبارات این اوراق را با تسهیلات ۴ درصد به صورت قرض الحسنه از صندوق دریافت کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: کاهش تصدیگری و برونسپاری از دیگر رویکردهای جدید صندوق بوده که یکی از سیاست های صندوق در این بخش تشویق بخش خصوصی برای مشارکت در این اکوسیستم است. وی در رابطه با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق های پژوهش و فناوری و پارک های علم و فناوری، بیان کرد: تنها نیمی از شرکتهای دانشبنیان در تهران هستند، لذا برای بهرهبرداری از دیگر شرکتهای دانشبنیان واقع در شهرستان ها، از ظرفیتهای صندوقهای پژوهش و فناوری استفاده و سعی کرده ایم در قالب ایجاد خط اعتباری، امکاناتی را در این اکوسیستم ایجاد کنیم تا شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارکهای علم و فناوری بتوانند بدون مراجعه به صندوق نوآوری و شکوفایی منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کنند.
معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که پارکهای علم و فناوری می-توانند به عنوان همکار صندوق، خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی را به شرکتهای دانشبنیانی که در منطقه جغرافیایی خود قرار دارند، ارائه دهند.
نظرات