اکوویک شانزدهم: ازوضعیت کسب وکارهای اینترنتی در استان ها تا گزارش وزیر جهاد کشاورزی از عملکرد 100 روزه این وزارتخانه
طبق روال شنبه ها در اکوویک این هفته نیز به بررسی اخبار مهم ایرانی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ های ملی خواهیم پرداخت. تا پایان با ما همراه باشید.
به گزارش اکوسیستم، اخبار منتشر شده در هفته سوم آذر ماه بیشتر در مورد وضعیت استارتاپ های ایرانی و همچنین گزارش های سازمان های مختلف از جمله وزارت جهاد کشاورزی در خصوص عملکرد این سازمان ها بوده است.
وضعیت کسب وکارهای اینترنتی استانی توسط وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر شد. محمدجواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) آماری از وضعیت کسب و کارهای اینترنتی به تفکیک استان را اعلام کرد. جهرمی در صفحه اینستاگرام خود جدولی از وضعیت کسب وکارهای اینترنتی را منتشر کرد و به تشریح این کسب و کارها پرداخت. بر اساس گزارش وی، جبران عقب ماندگی ۱۲ ساله ایران در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ۴ سال اخیر اگر چه با اعتراضاتی روبرو بود، ولی از منظر اشتغالزایی و رفع بیکاری که منشاء بسیاری از مشکلات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه است، تاثیر بسزایی داشت.
فروشگاه های آنلاین ایرانی برای مدیریت روند ارسال کالا دچار مشکلات زیادی هستند. فروش در دنیای آنلاین کار چندان دشواری نیست، بخش سخت کار زمانی آغاز میشود که یک فروشگاه اینترنتی باید با رعایت اصول و استاندارهای بین المللی کالا را به دست مشتری برساند. همزمان با گرایش نسل جدید به خرید از طریق وبسایتها؛ فروشگاههای آنلاین کشور با سیل عظیمی از بازدید کنندگان روبرو شدهاند. ولی این تنها روی خوش ماجرا بود، زیرا زمانی پتانسیل حقیقی این سایتها مشخص میشود که در رخدادهای فروش و حراجیهای آنلاین، مشتریان زیادی از آنها خرید میکنند. به تازگی فروشگاههای ایرانی اقدام به برگزاری رویدادهایی مشابه حراجی آنلاین آمریکایی بلک فرایدی کردهاند، اما ظاهرا به دلیل عدم برنامه ریزی اصولی برای این حجم از مشتریان آماده نبودند. در حال حاضر این وبسایتها با بحران عظیم مدیریت جریان کالا مواجه هستند و موفق نشدند که رضایت مشتری را به نحو احسن جلب کنند. تاخیر در ارسال سفارش، موضوعی است که باعث میشود کاربران در خریدهای بعدی نسبت به فروشگاههای آنلاین تردید داشته باشند و ترجیح دهند کالا را اگر چه گرانتر اما سریعتر و بطور فیزیکی بخرند.
به گفته آذری جهرمی، برخورد سلبی و فیلتر کردن استارتاپ ها خلاف جهت توسعه اشتغال است. محمدجواد آذری جهرمی (وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات) از برخورد سلبی و فیلترکردن کسب و کارهای نوپا و استارتاپها در کشور به عنوان عاملی در خلاف جهت توسعه اشتغال یاد کرد. جهرمی در صفحه اینستاگرام خود از افتتاح مرکز تسهیلگری و توسعه کسب و کارهای نوپا در استان سیستان و بلوچستان، همزمان با سفر رئیس جمهور به این استان خبر داد. وی نوشت: تسهیلگری و توسعه استارتاپهای ایرانی راهکاری برای اشتغال جوانان است و برخوردهای سلبی و فیلتر کردن این کسب و کارها، گامی در جهت خلاف این هدف به حساب میآید.
مجوز فعالیت دو شرکت خصوصی در پست صادر شد. حسین نعمتی (مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران) اعلام کرد که دو شرکت خصوصی برای فعالیت در پست جمهوری اسلامی ایران مجوز دریافت کردند. نعمتی در همایش روز مجلس که توسط نماینده مردم نور و محمودآباد با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی در مجلس برگزار گردید، ضمن اشاره به جایگاه ویژه این نهاد بیان کرد: مجلس با مسئولیت نظارتی و قانون گذاری که برعهده دارد، میتواند کشور را برای همیشه بیمه کند. وی با خاطر نشان کردن وظیفه خطیری که مجلس پیشرو دارد، گفت: در صورتی که مجلس شورای اسلامی بتواند اقدامات موثری در امر قانونگذاری در مورد مسائل مختلف کشور به ویژه شرایط اقتصادی داشته باشد، میتواند مشکلات کشور را رفع نماید. مدیرعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران افزود: با همدلی و وفاق، مجلس و دولت قادر خواهند بود بسیاری از مشکلات را برطرف کنند.
وزیر جهاد کشاورزی گزارش 100 روزه خود را از عملکرد این وزارتخانه منتشر کرد. محمود حجتی،وزیر جهاد کشاورزی دولت دوازدهم، به تشریح عملکرد ۱۰۰ روزه این وزارتخانه پرداخت. حجتی در گفتگوی ویژه خبری، عملکرد وزارت جهاد کشاورزی در ۱۰۰ روز اول دولت دوازدهم و برنامههای این وزارتخانه را توضیح داد. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید ۲/۲ میلیون تن برنج در سال جاری، افزود: از آنجا که سالانه ۳/۲ میلیون تن برنج در کشور مورد نیاز است، تنها ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن واردات احتیاج داشتیم و این میزان نیز در چهار ماه نخست سال جاری توسط تجار وارد شد. وی ادامه داد: با هدف حمایت از تولید کنندگان داخلی، ثبت سفارش جدید برای واردات برنج را متوقف کردیم و با رصد قیمتها، بازار برنج مدیریت و تنظیم میشود و تصمیمات جدید در این رابطه اتخاذ میگردد.
نظرات